27 oktober 2020 1548 woorden, 7 min. gelezen

Marktonderzoek Verenigd Koninkrijk: top 10 van gegevensbronnen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
We gaan door op onze Europese ronde op zoek naar de beste gegevensbronnen. We houden vandaag halt in het Verenigd Koninkrijk om u onze top 10 van essentiële bronnen voor uw marktonderzoek in het Verenigd Koninkrijk te geven. Aan het […]

We gaan door op onze Europese ronde op zoek naar de beste gegevensbronnen. We houden vandaag halt in het Verenigd Koninkrijk om u onze top 10 van essentiële bronnen voor uw marktonderzoek in het Verenigd Koninkrijk te geven. Aan het einde van dit artikel vindt u ook een overzichtstabel.

Aarzel niet om voor al uw kwalitatieve of kwantitatieve projecten contact op te nemen met marktonderzoeksbureau IntoTheMinds. Wij zijn er om u te helpen.

Samenvatting

Officiële nationale statistieken

Eerst en vooral zult u moeten nagaan in welk gebied u zich wilt vestigen. De beste manier om dat te doen, is het raadplegen van de gegevens op de website van het Bureau voor de Nationale Statistiek (ONS, Engelse site). Deze site biedt niet alleen analyses over uiteenlopende onderwerpen (economie, bedrijfsleven, arbeidsmarkt, bevolking en gemeenschap), maar heeft ook een nationale reputatie die bijvoorbeeld uw financieringsaanvragen positief zal beïnvloeden.

homepage of the office for national statistics

Op de website van de overheidsdienst voor de statistiek (GSS, Engelse site) kunt u terecht voor veel statistieken en gegevensanalyses.

Hoe kunt u deze gegevens gebruiken voor uw marktonderzoek?

  • Een geografisch vestigingsgebied (stroomgebied) afbakenen op basis van de regionale demografie en economie.
  • Inzicht in het koopgedrag van de consument
  • Definiëren van concurrenten op de markt
  • Inzicht in enkele belangrijke wettelijke beperkingen

Deze gegevens zijn vooral nuttig als u een PESTEL-studie moet doen (om meer te weten te komen over PESTEL, klik hier).

Financiële gegevens van de onderneming

De overheidssite van het Companies House, gesteund door gov.uk (Engelse sites) registreert bedrijven en een schat aan publieke informatie erover. Op deze site vindt u de juridische informatie van de bedrijven en hun balansen en inkomsten in downloadbaar PDF-formaat.

test research of company's financial data

Wij raden u sterk aan om de tijd te nemen om de financiële gegevens van uw concurrenten, maar ook van uw toekomstige partners of leveranciers te onderzoeken. Dit geeft u een idee van de stabiliteit en de feitelijke aantrekkelijkheid van de markt waarin u zich wilt positioneren.

Als u in B2B werkt, ga dan verder met uw onderzoek door de namen van prospects in te voeren. Zo kunt u de definitie van uw doelwit verfijnen, maar vooral ook inzicht krijgen in de financiële gezondheid van uw doelwit en het investeringspotentieel. Met deze tool kunt u vooral veel punten die cruciaal zijn voor uw succes (prospectlijst, doel(en), prijs, logistiek, etc.) aanpassen.

Consumentenbescherming

Er zijn twee bijzonder interessante sites om te raadplegen over het onderwerp consumentenbescherming. De eerste is de overheidssite citizens advice (Engelse site) die, zoals de naam al aangeeft, tot doel heeft de burgers te adviseren en in feite een antwoord biedt op vele vragen over onderwerpen als werk, huisvesting, wetten, gezondheid, enz. maar vooral over het onderwerp van de consumptie. Onder het tabblad “Consumer” (Engelse site) worden de rechten van de consument weergegeven al naargelang de verschillende situaties (aankopen, reparaties, voertuigen, aankopen in het buitenland, vakanties, vervoer, verzekering, telefoon, etc.).

screenshot platform citizens advice

De tweede site die u moet bezoeken is Which? (Engelse site)  dat fungeert als een tester van producten en diensten. De site biedt ook dossiers aan over bepaalde markten en gerelateerde nieuwsonderwerpen.

Wij adviseren u deze twee informatiebronnen te combineren om een zo volledig mogelijk overzicht van de markt en de consumententrends en -vragen te krijgen. Probeer te begrijpen tot welke producten en diensten die vergelijkbaar zijn met die van u, de consument wordt aangetrokken om de aantrekkelijkheid en de mogelijkheden in deze markt te begrijpen.
Vergeet niet dat een eerste idee zelden het juiste is. Laat u niet ontmoedigen als u een gebrek aan afstemming op de marktvraag waarneemt. Beschouw dit als een kans om uw basisidee te verbeteren.

Douane en grensbewaking

Bij het importeren of exporteren van producten en diensten uit of naar het buitenland is het noodzakelijk om de douanewet- en regelgeving te kennen. Dit geldt voor alle markten en gebieden, vooral voor het Verenigd Koninkrijk, dat de Europese Unie heeft verlaten en waarvan de laatste grote veranderingen in januari 2021 zullen worden doorgevoerd.

Er bestaan verschillende sites als u zich op deze markt wilt vestigen:

De douanesites zijn een uitstekende bron van gegevens voor uw PESTEL-studie, vooral voor de “L” (legale aspecten).

We hebben een artikel gewijd aan marktonderzoek toegepast op de exportsector. Klik daarvoor hier.

Sectorale gegevens voor uw marktonderzoek in de VK

Het raadplegen van bronnen die niet specifiek zijn voor een bepaalde sector is essentieel om te begrijpen hoe de markt werkt en hoe deze is gestructureerd. Maar u zult zich ook moeten verdiepen in gegevens die specifiek zijn voor uw markt om uw marktonderzoek te valideren. We geven een opsomming van concrete bronnen in verschillende sectoren.

Gezondheid

Zoals u mag verwachten, is er een breed scala aan gegevens beschikbaar op de gov.uk-website in de sectie die gewijd is aan de Britse Medicines and Medical Devices Regulatory Agency (MHRA, Engelse site). Meer informatie vindt u op de website van het ONS (Engelse site).
U zult ook statistieken over de gezondheidssector nodig hebben. U vindt deze op de GSS-site (Engelse site)in de rubriek over gezondheidsstatistieken en op de NHS-site (Engelse site) voor gegevens die specifiek zijn voor Engeland.

Landbouw- en levensmiddelensector

Alle essentiële gegevens en statistieken met betrekking tot de agroalimentaire sector zijn beschikbaar op de website van de Food Standards Agency (Engelse site). Op deze site vindt u nieuws uit de sector, de te volgen regels en de wetgeving met betrekking tot veiligheid en hygiëne (twee essentiële thema’s als u actief bent in de voedingssector), evenals hulp en advies voor professionals. Aarzel niet om vooral naar dit laatste tabblad te gaan om te zoeken naar informatie en suggesties die specifiek zijn voor bijvoorbeeld uw segment.

Liste des thématiques abordées sur le site de la food standards agency

Landbouw

De meeste informatie die u nodig heeft voor uw marktonderzoek in het Verenigd Koninkrijk als u in de landbouwsector zit, kunt u vinden op de website van de overheid in de rubriek “Food and farming” (Engelse site). Sommige gegevens zullen ook in open source beschikbaar zijn op de website van het Nationaal Archief (Engelse site).

Transport

Nog altijd op de website gov.uk, maar deze keer onder het ministerie van Transport (Engelse site) vindt informatie voor de spelers in de verschillende segmenten van deze sector (land-, zee- en luchttransport). U vindt het nieuws dat essentieel is voor uw toekomstige positionering.

Huisvesting

Gegevens over de Britse huizenmarkt vindt u in het speciale tabblad op de website van het ONS (Engelse site). U vindt er zowel statistieken als volledige bestanden over talrijke thema’s die het hele grondgebied bestrijken.

publications related to housing

Energie

Zowel voor consumenten als voor professionals kunnen vragen met betrekking tot de energiesector in het Verenigd Koninkrijk worden beantwoord op de OFGEM-website (Engelse site). De onderwerpen die op deze site worden behandeld, stellen de spelers in de energiesector in staat om de fijne kneepjes van de Britse energie-industrie te begrijpen, maar ook om hun concurrenten en potentiële consumenten te begrijpen. De site biedt inderdaad essentiële informatie voor alle soorten profielen en het zal inderdaad interessant zijn om deze verschillende categorieën te verkennen om een globaal overzicht van de markt te creëren.

themes: domestic consumers, bisuness consumers and industry professionals

Gedetailleerde categorieën op de OFGEM-website

Onderwijs

Voor onderwijsgerelateerde gegevens gaat u hier (Engelse site)naar het overheidstabblad van het ministerie van Onderwijs. Daar vindt u statistieken en publicaties over de onderwijssector. In de loop van 2020 is een dienst gelanceerd: het EES (Explore Education Statistics, Engelse site) waarop u gemakkelijker gegevens en statistieken kunt vinden via het zoektabblad.

Innovatie

Voor innovatieve onderwerpen is de te bezoeken site opnieuw gov.uk die een heel tabblad wijdt aan Innovate UK (Engelse site)dat deel uitmaakt van de cluster UK Research and Innovation. U kunt er terecht voor informatie over beschikbare subsidies en fondsen en over netwerkfacilitators.

Samenvattende tabel

Thema Gegevensbron Belong voor uw marktonderzoek
Nationale statistieken ONS

GSS

Officiële cijfers voor uw PESTEL-studie
Financiële gegevens Companies House Concurrentieonderzoek, winstgevendheid van de sector
Consumentenbescherming citizens advice

Which?

Marktanalyse, sectoranalyse
Douane en grensbewaking GOV.UK

Legislation.gov.uk

Legale aspecten van de PESTEL-analyse
Sectorale gegevens – Gezondheid MHRA

ONS – Gezondheid

GSS – Gezondheid

NHS – Engeland

Dossiers over gezondheidskwesties en geneesmiddelen
Sectorale gegevens – Agroalimentair Food.gov.uk Indicatoren voor de voedselmarkt en juridische aspecten
Sectorale gegevens – Landbouw gov.uk – food and farming

nationale archieven

Landbouwwetgeving, -overeenkomsten en -beleid
Sectorale gegevens – Transport Ministerie van Transport Overeenkomsten en beperkingen per vervoermiddel
Sectorale gegevens – Huisvesting ONS – huisvesting Woningmarkt en aanverwante zaken
Données sectorielles – Energie OFGEM Energie-indicatoren en wetgeving
Sectorale gegevens – Onderwijs          gov.uk – Education

EES

Onderwijsstatistieken en -gegevens
Sectorale gegevens – Innovatie            Innovate UK Ondersteuning van innovatie

Ook te raadplegenPosted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *