9 mei 2016 330 woorden, 2 min. gelezen

Marktonderzoek: al onze kennis op één enkele kaart

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een marktonderzoek wordt vaak foutief ingekort tot een enquête of een peiling. Een marktonderzoek uitvoeren vereist veel meer dan dat. Er bestaan tal van technieken en instrumenten om een objectief beeld te verkrijgen van een markt. Deze blog was voor […]

Een marktonderzoek wordt vaak foutief ingekort tot een enquête of een peiling. Een marktonderzoek uitvoeren vereist veel meer dan dat. Er bestaan tal van technieken en instrumenten om een objectief beeld te verkrijgen van een markt.

Deze blog was voor ons een geschikt middel om deze boodschap over te brengen. Maar het stijgende aantal artikelen maakt het niet simpel om alles te kunnen blijven volgen. Daarom probeerden we in januari 2013 een synthese te maken in een reeks van drie artikelen (lees hier deel 1, deel 2 en deel 3). Die artikelen waren een klein succes en we vonden het nuttig om u een meer visuele benadering aan te bieden van wat een marktstudie is.  Daarom hebben we een mindkaart gemaakt (mindmap, gemaakt met MindMeister) waarin u zichzelf zou moeten kunnen terugvinden. Aan de rechterzijde van de kaart vindt u de verschillende technieken gebruikt bij marktonderzoeken:

Aan de linkerzijde van de kaart hebben de we de onderwerpen die met marktstudie te maken hebben, samengebracht.

Elk blauw vakje komt overeen met een artikel: klik gewoon op de pijl en u komt rechtstreeks terecht bij een artikel dat u verder helpt.

Het is de bedoeling deze mindkaart voortdurend bij te werken. Sla ze op bij uw favorieten en kom regelmatig kijken om te (her)ontdekken en bij te leren. Als u vindt dat een bepaald thema zou moeten worden behandeld, twijfel niet om ons te contacteren. Wij kijken ernaar uit om een artikel te schrijven.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *