8 januari 2014 583 woorden, 3 min. gelezen

Ook de locatie van een winkel veranderen vereist een marktstudie.

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Wanneer u een winkel opzet stelt u zich bloot, als gevolg van de veranderingen in uw directe omgeving, aan de fluctuatie van de winstgevendheid. Vaak laat dit laatste u geen andere keus dan te overwegen om te verhuizen naar een […]

Wanneer u een winkel opzet stelt u zich bloot, als gevolg van de veranderingen in uw directe omgeving, aan de fluctuatie van de winstgevendheid. Vaak laat dit laatste u geen andere keus dan te overwegen om te verhuizen naar een betere buurt. Het verhuizen van uw winkel is echter niet een beslissing om licht op te nemen. In dit artikel zullen we u uitleggen hoe u alles in uw voordeel kan laten uitdraaien door uw opties op een professionele manier te bestuderen.

Als aanvulling op de selectie van een aantal potentiële locaties voor uw bedrijf moet u in het bezit zijn van cijfers en concrete gegevens om de best mogelijke beslissing te kunnen nemen. Deze cijfers worden doorgaans voorzien door technishe marktonderzoeken. Het is dit laatste dat we ter beschikking zetten van iedereen, inclusief kleine bedrijven, een geoptimaliseerde benaderning die de efficiëntie benadrukt en de kosten tot een minimum houdt.

Analyseer uw huidige klanten

We beginnen gewoonlijk met een analyse van de huidige klanten focusend op de verkoop wanneer we een marktonderzoek doen: wie zijn de klanten, vanwaar komen ze, wat kopen ze. Dit geeft ons de essentiële basis om alles te begrijpen en bevestigd de alternatieve geografische gebieden waar we de nieuwe winkel kunnen inplanten.

Als u deze eerste fase niet uitvoert, hebt u geen basis voor de vergelijking en zullen alle andere analyses die volgen strikt overbodig blijken.

Het opmeten en identificeren van de potentiële klantenstroom is essentieel.

De volgende statp bestaat uit het opmeten van de klantenstroom in de nieuwe locatie en om deze te « kwalificeren ». Met « kwalificeren » bedoelen we hier de vaststelling van het profiel van de personen als onderdeel van de klantenstroom: hun leeftijd, de verdeling man/vrouw, hun beroep (bepaal het beroep of de socio-professionele categorie op basis van externe factoren die eigenlijk nauwkeuriger zijn dan u zou denken).

Vergelijk de huidige geografische zone en deze overwogen voor de bestudeerde verhuis.

Tot slot moet u kwantitatief en kwalitatief de waargenomen en opgemeten stromen vergelijken. Het is uit deze vergeljking dat de conclusies getrokken zullen worden en dat u kunt beslissen over de eventuele interesse voor een nieuwe locatie.

Raadgevingen voor uw marktonderzoek (in Brussel, in België of elders).

Het is gevaarlijk een nieuwe locatie voor uw winkel te bepalen zonder tussenkomst van een voorafgaande marktstudie, hoe kort ook. Een dergeljke analyse is niet zo duur in tegensteling tot wat u zou denken. Rekening houdend met de mogelijke consultatie subsidies de prijs van een inplantingsstudie is over het algemeen tussen €2500 en €4000. Met deze analyse kunt u ernstige financiële problemen en zelfs faillissementen voorkomen. We hebben de laatste jaren (in feite sinds het begin van de financiële crisis in 2008) verschillende voorbeelden gezien van winkels die faillit gegaan zijn omdat de locatie waar ze gelegen waren veranderde en dit niet dragelijk meer was. Hoewel een crisis op de schaal van die van 2009 niet verwacht kan worden, proberen we toch altijd in onze analyse de toekomst van de inplantingszonte voor de komende vijf jaar te beschrijven. Om dit te doen zullen we contact opnemen met de lokale overheden en makelaars te dynamiek van de regio te schetsen en te begrijpen hoe de stedeljke veranderingen een winkel kunnen beïnvloeden.

Als u eraan denkt om uw winkel te verhuizen naar een andere locatie of als u, simpel weg, op zoek bent naar een ideale locatie voor uw winkel, bel ons of contacteer ons via e-mail en wij zullen graag binnen 24 uur een offerte voor u opstellen.Posted in Entrepreneuriat, Marketing, Ondernemen.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *