Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Fase 3: welke methode kiezen

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? In de handleiding die we online hebben gezet, hebben we onze methode opgedeeld in 7 fasen. Na het behandelen van fase 1 en 2 in de vorige artikelen is het tijd om een cruciale keuze te maken, die van de toe te passen marktonderzoekmethoden. Dit is de doelstelling van fase 3. Als u denkt dat marktonderzoek = online enquête, kunt u beter het artikel van vandaag lezen, want u zou kunnen worden verrast.

Ga naar fase 3 van onze online gids voor marktonderzoek

Er bestaan tal van marktonderzoeksmethoden

Er bestaat een veelheid aan marktonderzoekmethoden zijn veelvoudig: kwalitatieve technieken, kwantitatieve technieken, concurrentieanalyse, PEST-analyse, ….  De echte uitdaging is om ze in de juiste volgorde te gebruiken om uw kennis van de markt en de klanten die u wilt veroveren te verbeteren.

De grootst mogelijke fout = alleen maar een online enquête uitvoeren

Dit is de grootste fout die u kunt maken: tevreden zijn met een online enquête (vooral als u uw vrienden en familie vraagt deze te beantwoorden). De reden dat deze fout zo vaak wordt gemaakt, is dat niemand echt de waarheid onder ogen wil zien. De inspanning van een marktonderzoek zal u dwingen om geconfronteerd te worden met de harde realiteit van de markt, terwijl het veel gemakkelijker is om te genieten van zijn illusies van succes. Het gebruik van een kortere weg zal in het gunstigste geval alleen snelle, maar volledig foute antwoorden opleveren.

Het kiezen van de juiste marktonderzoekmethodes: al naargelang uw situatie

Niet iedereen hoeft onze marktonderzoekmethode van A tot Z te volgen. Afhankelijk van uw situatie moet u direct naar een latere fase gaan of uw inspanningen richten op enkele bijzonder cruciale analyses. In onze online gids hebben we een tabel opgenomen met een tiental situaties die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, telkens vergezeld van onze methodologische aanbevelingen.

Uw huidige situatie zal er waarschijnlijk één van zijn. Maar als dit niet het geval was, schrijf ons en we zullen graag onze gids aanvullen en u een gratis antwoord te geven.

Zoals gewoonlijk nodigen wij u uit om ons uw opmerkingen, suggesties en kritiek onderaan deze pagina, op via Facebook, Twitter of Linkedin te bezorgen.

Tags: , , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *