4 juni 2018 504 woorden, 3 min. gelezen

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Fase 2: Verbeter uw idee

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe voeren we marktonderzoek uit? Om deze moeilijke vraag te beantwoorden, volgt hier een presentatie van de tweede van de 7 fasen van onze marktonderzoeksmethode. De volledige gids is beschikbaar op onze website (klik hier voor toegang tot de inleiding) […]

Hoe voeren we marktonderzoek uit? Om deze moeilijke vraag te beantwoorden, volgt hier een presentatie van de tweede van de 7 fasen van onze marktonderzoeksmethode. De volledige gids is beschikbaar op onze website (klik hier voor toegang tot de inleiding) en zal uitleggen hoe u te werk kunt gaan.
Vandaag gaan we dus naar fase 2, die tot doel heeft om uw eerste idee te verbeteren. Fase 1 was om uw idee informeel te testen en eerste feedback te verzamelen om de meest voor de hand liggende fouten te corrigeren. Het is tijd om uw idee te testen op uw toekomstige klanten voordat u een versnelling hoger schakelt.

Ga naar fase 2 van onze online gids voor marktonderzoek

Vat uw idee beknopt samen en wees duidelijk over de waardevoorstel

In deze stap wordt uw waardevoorstel verduidelijkt door de “customers’ pains” te beschrijven die u in fase 1 hebt geïdentificeerd. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om dit waardevoorstel op papier te zetten. Deze schrijffase is essentieel omdat het u dwingt uw ideeën te verduidelijken. De schrijfoefening zal u ook dwingen om beknopt te zijn en u de sleutels geven om uw idee duidelijk over te brengen in latere fasen van het marktonderzoek.

Een prototype is ook een middel om marktonderzoek te doen

Vreemd genoeg wordt het maken van een prototype niet noodzakelijk beschouwd als een integraal onderdeel van marktonderzoek. Dat is zeer betreurenswaardig. We kunnen veel leren uit een prototype.

Het simpele feit dat u het moet bouwen zal u al in staat stellen om de haalbaarheid van het project te realiseren (eerste belangrijke les). En als het prototype eenmaal is gemaakt, zult u in staat zijn om echte en betrouwbare feedback te verzamelen (en overigens om investeerders te interesseren als uw idee echt geweldig is).

Wat is een prototype?

Een prototype is per definitie een vereenvoudigde versie van het eindproduct; het heeft niet alle kenmerken, alle details, maar het staat dicht genoeg bij de werkelijkheid om een realistisch idee te geven.

Met een prototype kunt u met eigen ogen zien hoe prospects ermee omgaan, wat ze ermee doen en met welke problemen ze te maken krijgen wanneer ze het gebruiken. Deze ervaring is altijd verhelderend omdat niemand van tevoren kan weten hoe een klant echt gebruik zal maken van een product of dienst.

Onze gewoontes hebben veel invloed op de manier waarop we dingen doen, wat een a priori begrip van hoe een product of dienst werkt belemmert. U moet dit prototype absoluut ervaren in de handen van uw klanten om alles te ontdekken wat nog verbeterd moet worden voordat u de markt verovert.

Is een MVP een prototype?

Sommige mensen gebruiken de term “Minimum Viable Product” (MVP) en vragen ons of prototype en MVP hetzelfde zijn. In onze visie is een MVP een verbeterde versie van een prototype, verbeterd genoeg om de minimale eigenschappen te hebben om te overleven in de markt en verkocht te worden.

Vergeet niet ons uw opmerkingen te sturen op Twitter, Linkedin of onderaan dit artikel. We zullen ze met plezier beantwoorden.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *