1 juni 2018 387 woorden, 2 min. gelezen

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Fase 1: Test uw idee

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Samen met de publicatie van onze praktische gids voor het uitvoeren van marktonderzoek hebben we een reeks blogberichten voorbereid om elk van de 7 fasen van onze praktische methodologie te belichten. Ons laatste artikel diende als inleiding voor de publicatie […]

Samen met de publicatie van onze praktische gids voor het uitvoeren van marktonderzoek hebben we een reeks blogberichten voorbereid om elk van de 7 fasen van onze praktische methodologie te belichten.

Ons laatste artikel diende als inleiding voor de publicatie van de gids. Vandaag behandelen we de eerste fase: “uw idee testen“.

In fase 1 van onze marktonderzoekmethode vindt u 3 substappen:

  • Zet uw idee op papier
  • Test uw idee informeel
  • Maak gebruik van Design Denken om uw idee te verbeteren

Hieronder volgt een kort overzicht van deze substappen.

 

 

Marktonderzoek: waarom het testen van een idee belangrijk is

We hebben van de fase van “test uw idee” een integraal onderdeel van onze marktonderzoeksmethode gemaakt omdat we geloven dat  het verzamelen informele feedback (van familie en vrienden) een snelle en eenvoudige manier is om de meest voor de hand liggende fouten te voorkomen.

Ondernemers kunnen gemakkelijk verliefd worden op hun bedrijfsidee en blind worden voor duidelijke fouten die hun succes zullen belemmeren.

Uw vrienden vragen om uw idee te bekritiseren is een zeer gemakkelijke eerste stap om de meest voor de hand liggende gebreken op te sporen, het oorspronkelijke concept te verbeteren en te leiden tot iets wat meer solide is.

Design Thinking: een samenwerkingsmethode om ideeën op te doen

De laatste stap van fase 1 is het organiseren van een sessie in Design Thinking. Design Thinking kan beschouwd worden als een collaboratieve marktonderzoeksmethode die u toelaat om inzichten te verwerven vóór uw project. Door gebruik te maken van brainstormingtechnieken zullen ideeën ontkiemen en structureren om uw oorspronkelijke idee te verbeteren. We hebben Design Thinking gebruikt in een verscheidenheid van sectoren, bij vele projecten en altijd met groot succes. Op basis van deze methode is bijvoorbeeld het nieuwe lederwarenmerk Rusée ontstaan.

Voor wie is fase 1 van onze marktonderzoekmethode bedoeld?

Het is duidelijk dat het niet altijd nodig is om met de eerste fase te beginnen. Sommige projecten zijn bijvoorbeeld verder gevorderd en vereisen minder upstream-exploratie.

Voor projectleiders en zeer innovatieve projecten is de startfase 1 naar onze mening bijzonder aan te bevelen. Of u nu een revolutionair product of een innovatieve service wilt verkopen, “het testen van uw idee” kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen en zal u via van Design Thinking zeker helpen om beter te voldoen aan de behoeften van uw klanten en de beroemde “customers’ pains”.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *