13 januari 2023 1420 woorden, 6 min. gelezen

Contentmarketing: voordelen en strategisch advies [Gids 2023]

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Content marketing is een belangrijk onderdeel van de inbound marketingstrategieën. Het stelt merken in staat hun online aanwezigheid te bevestigen aan de hand van frequente en impactvolle publicaties. Aangepast aan uw doelgroep heeft deze vorm van marketing vele voordelen. Hieronder […]

Content marketing is een belangrijk onderdeel van de inbound marketingstrategieën. Het stelt merken in staat hun online aanwezigheid te bevestigen aan de hand van frequente en impactvolle publicaties. Aangepast aan uw doelgroep heeft deze vorm van marketing vele voordelen. Hieronder vindt u er 4. Aan het eind van het artikel vindt u ten slotte 4 fundamentele aspecten van een goede strategie op dit gebied. Maar laten we eerst eens kijken naar de definitie van contentmarketing.

Laten we samen werken aan uw inbound marketingstrategie!


Inhoud


Wat is content marketing?

Contentmarketing is gebaseerd op een langetermijnperspectief om het contact met prospects en klanten winstgevend te maken. Deze strategie, de hoeksteen van inbound marketing, bestaat uit het creëren en verspreiden van rijke content, die geoptimaliseerd is voor het marketingdoel van een merk. Zo verbeteren bedrijven hun relatiebeheer.

Bovendien kan content marketing zelfs de emotionele band verbeteren die het publiek met een merk heeft. Met deze tactiek hebben bedrijven de controle over hun communicatie en kunnen zij hun waarden effectief overbrengen. Voor B2B-aanbiedingen wordt content marketing vergemakkelijkt door een goed begrip van de werkelijke behoeften van het publiek. Zo stimuleert het marketeers en materiedeskundigen om meer samen te werken (Järvinen, J. & Taiminen, H., 2015, Engelse site).

Uiteindelijk stijgen de verkopen en het organische verkeer, terwijl de klanten meer betrokken zijn. Bovendien trekt content marketing meer leads aan. Het kan ook leiden tot lagere reclame-uitgaven, vooral als u zich richt op SEO in plaats van SEA.

avantages content marketing


4 uitstekende voordelen van content marketing

Merken groeien met sprongen dankzij content marketing-technieken. Content marketing-technieken zijn bijzonder doeltreffend op een aantal gebieden. Hier zijn er vier: financiën, lead generation, klantenrelaties en naamsbekendheid.


Een financieel haalbare oplossing

Dit is een goedkope en kosteneffectieve marketingstrategie. Dat komt omdat content marketing deels afhankelijk is van meer organisch verkeer om een steeds groter publiek aan te trekken. Bovendien kan het intern worden geproduceerd met de technische kennis van SEO. Desondanks geloven wij dat een brede expertise in SEO ons in staat stelt een meer globale en impactvolle strategie op te zetten. Wij delen met u de sleutels tot succes voor een betere zichtbaarheid, dankzij de onderstaande video.

Er zijn een aantal operationele oplossingen voor het uitvoeren van een effectieve strategie. Dit zijn enkele van de soorten creaties die voor iedereen toegankelijk zijn:

 • blogberichten
 • hosting van merkpodcasts
 • videoproductie
 • creatie van synthetische infografieën
 • berichten op sociale netwerken
 • e-mailcampagnes

Content marketing is een zegen voor online bedrijven, omdat het de kosten van klantenwerving verlaagt.Ideaal om steeds meer leads aan te trekken

Content marketing staat bekend om zijn vermogen om veel leads te genereren. Dit betekent het creëren van inhoud met een hoge toegevoegde waarde. Uw marketingdoelgroep moet zich immers kunnen vinden in uw publicaties: ze moeten verrijkend en gemakkelijk toegankelijk zijn. Zo komt u echt tegemoet aan de informatiebehoefte van uw publiek. Dit is wat vooraanstaande auteurs van digitale marketing aanbevelen, zoals blijkt uit onderstaande video.

Bovendien vinden grote B2B-bedrijven extra troeven in digitale evenementen (webinars, virtuele conferenties en beurzen, enz.) Wanneer senior executives bij deze evenementen betrokken raken, schiet het aantal leads immers omhoog (Wang, W. et al, 2017, Engelse site).


Door web-geoptimaliseerde publicaties helpen merken de klantervaring te verbeteren door de levering van informatie te vereenvoudigen.Sterkere banden tussen het merk en de consument

Ten tweede versterkt content marketing de relatie tussen het merk en de gebruiker. De sleutel hier is het vermogen van een merk om vertrouwen op te bouwen bij zijn gebruikers. Laten we het voorbeeld van Neil Patel nemen om dit punt te illustreren. Deze toonaangevende YouTube-marketeer verdient het vertrouwen van zijn publiek door zijn inzichten in digitale marketing. Zijn advies geldt voor iedereen, want hij beheerst de kunst van het populariseren van marketing. Merken die deze methoden gebruiken, zullen beter in staat zijn hun prospects te converteren en vervolgens hun klanten te behouden.

Verhoog uw retentiegraad met onze marketingexpertise

Een sterke band met de consument onderhouden betekent een aanzienlijk concurrentievoordeel. Om dit te bereiken kunnen bedrijven digitale content marketing beoefenen door in te spelen op de volgende mechanismen (Hollebeek, L. & Macky, K., 2019, Engelse site).

 • Brand sensemaking: d.w.z. de rationalisering van het aanbod door de consument via de ontwikkeling van “plausibele beelden” (Weick, K. et al, 2005, Engelse site).
 • Identificatie met het merk: de reputatie, waarden en ervaringen die het biedt zijn sleutelfactoren voor succes
 • Merkattitude: sterkere klantenrelaties stimuleren gemeenschappen van consumenten die emotioneel verbonden zijn met het merk.

Merken onderscheiden zich dus door een voorkeur voor relatiemarketing. In het beste geval worden klanten merkambassadeurs. Dit is het moment waarop content marketing plaats maakt voor brand advocacy.


Verhoogde merkbekendheid

Zoals gezegd is deze marketingpraktijk gebaseerd op de relevantie van de inhoud voor de behoeften van de consument. Maar niet iedereen kan effectieve antwoorden geven op deze problemen. Daardoor profiteert de naamsbekendheid enorm van content marketing.

Er zijn vele pistes om te ontdekken om natuurlijke en/of betaalde zoekstrategieën beter te begrijpen en toe te passen. Hier volgen enkele voorbeelden:

 • SEO-factoren analyseren: doorklikpercentage (CTR), kosten per klik (CPC), enz. Zo kunt u uw visie op de meest interessante zoekwoorden voor uw merk verfijnen.
 • Voor uw webdomein: onderzoek de verblijftijd op een pagina, of de kwaliteit van de backlinks.
 • Evalueer de “gezondheidsscore” van uw merk: deze meet de bekendheid op lange termijn. Content marketing op sociale netwerken helpt om deze score te verhogen (Ahmad, N. et al, 2016, Engelse site).

content marketing stratégie


Effectieve content marketing in 4 strategische punten

Nu we de positieve punten van contentmarketing hebben gezien, laten we eens kijken hoe we het kunnen implementeren. Tussen de vele adviezen die over dit onderwerp beschikbaar zijn, willen wij op de belangrijkste ingaan. Een goede content marketingstrategie is :

 • de behoeften van het publiek begrijpen
 • uw contentkalender bijhouden
 • uw inhoud optimaliseren
 • uw producties promoten

De behoeften van uw doelgroep identificeren

Inhoud die voorziet in een latente behoefte van de consument zal een aandachtig en betrokken publiek vinden. En dat kan niet zonder uw doelgroep te kennen. De beste manier om dit te bereiken is door:

 • een beroep te doen op literatuurstudies
 • marktstatistieken en/of consumententrends te raadplegen
 • een regelmatige dialoog te onderhouden met gebruikers van sociale platforms

Tegelijkertijd moeten merken zich voortdurend afvragen of zij in staat zijn deze behoeften te begrijpen. De 5x5x5-methodologie is dus een ideale partner om de vragen van consumenten beter te begrijpen. Dit model volgt de marketing funnel (Engelse site) in zijn geheel en bestaat uit 3 stappen:

 1. Bepaal uw top 5 doelgroepen
 2. Analyseer hun top 5 vragen, twijfels, problemen, enz. volgens hun plaats in de trechter
 3. Herhaal deze stap voor de andere 4 fasen van de marketingtrechter

Zo krijgt u tot 125 originele vragen om de verwachtingen van uw klanten beter te begrijpen.Een goed gevulde contentkalender bijhouden

Ten tweede hebt u absoluut een contentkalender nodig om het tempo van de publicatie bij te houden. In dit artikel geven wij u alle sleutels om uw SEO te stimuleren dankzij deze kalender. Kortom, dit zijn de 5 essentiële stappen voor een effectieve publicatiekalender voor een blog:

 1. Doelstellingen bepalen
 2. Selectie van relevante trefwoorden
 3. Identificatie van must-see fysieke/digitale evenementen in uw omgeving
 4. Een publicatiefrequentie invoeren
 5. Geleidelijke vulling van de kalender

De contentkalender moedigt interne samenwerking aan en stimuleert het genereren en promoten van inhoud.SEO in gedachten houden tijdens de ontwerpfase

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel voor contentmarketing. Wat heeft het voor zin om de beste producties aan te bieden als er in Google niet naar uw inhoud wordt verwezen? Vergeet dus voordat u gaat schrijven niet de tweede stap in de contentkalender: trefwoordonderzoek. Identificeer de termen met een interessant volume, kijk waar uw concurrentie zit betreffende dit woord, enz.

Maar eigenlijk zit de echte SEO-expertise in de opeenstapeling van kleine details die een verschil maken voor uw site. Aarzel dus niet om voor uw content marketing-tactieken de hulp in te roepen van deskundigen op dit gebied.

Op zoek naar inbound marketing experts voor uw merk? Neem nu contact met ons op!


Uw online inhoud promoten met content marketing

Laten we dit artikel afsluiten met een bespreking van de promotie van productinhoud. Net als bij SEO is deze stap van groot belang. Een merk met een sterke aanwezigheid in zowel fysieke als digitale kanalen vergemakkelijkt zijn content marketingtaken. Hier kunnen bedrijven met voldoende middelen op het gebied van reclame spelen:

 • Op Google (zie Google Ads)
 • Op sociale netwerken (voorbeeld: ad targeting van Facebook)
 • Via influencers en micro-influencers, waarvan we de impact op de onmiddellijke stijging van de verkoop kennen (Jarrar, Y. et al, 2020, Engelse site).


Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *