8 april 2022 1105 woorden, 5 min. gelezen

SEO : 5 redenen om uw content niet door anderen te laten schrijven

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Anderen uw content laten schrijven is verleidelijk als u zelf niet de tijd voor vindt om u met uw blog of sociale netwerken bezig te houden. Content is levensnoodzakelijk als het gaat om inbound marketing. Helaas ontbreekt het vaak aan […]

Anderen uw content laten schrijven is verleidelijk als u zelf niet de tijd voor vindt om u met uw blog of sociale netwerken bezig te houden. Content is levensnoodzakelijk als het gaat om inbound marketing. Helaas ontbreekt het vaak aan tijd en discipline. Daarom zijn we soms geneigd in onze buidel te tasten en een tekstschrijver in te huren. Ik heb het geprobeerd en kan zeggen dat het echt geen goed idee is. In dit artikel leg ik uit waarom en vertel ik u ook over het aanbod dat we ontwikkeld hebben als oplossing voor de problemen waarmee we te maken hadden.

Ik schreef al ruim 4000 artikelen voor deze blog aan een tempo van 3 per week. Maar er zijn van die momenten dat u een versnelling hoger wilt schakelen om een groter leespubliek te bereiken en daar bestaan geen 50 oplossingen voor: u moet gewoon meer publiceren. Idealiter elke dag. Maar dan wordt het een voltijdse job en is de verleiding groot om deze werklast uit te besteden. Platforms als Fiveer of Upwork zitten vol met freelance schrijvers die bereid zijn een artikel te schrijven voor € 50. Ik deed de test en liet 3 artikelen schrijven (in het Engels) over onderwerpen die met data te maken hebben. Ik koos 3 freelancers die zich voordeden als IT-experts.

Te onthouden

  • Om een publiek op te bouwen en verkeer op uw website te krijgen, moet u regelmatig publiceren, minstens een keer per week
  • Er is maar één doel bij het produceren van inhoud: een lezerspubliek aantrekken en, daarop aansluitend backlinks en klanten.
  • Prijs boven kwaliteit stellen maakt het u in het beste geval mogelijk om een synthese van bestaande informatie online te krijgen.
  • Het recept om backlinks te krijgen is eenvoudig: ontwikkel een origineel standpunt of publiceer cijfers die nog niet gepubliceerd zijn
  • We hebben een aanbod ontwikkeld dat, voor een beperkt budget, toelaat uw B2B- te onderzoeken en 100% nieuwe cijfers en statistieken te produceren.

Geen origineel of controversieel standpunt

Dit is het eerste dat me opviel toen ik de artikelen ontving die ik bij Upwork besteld had. De artikelen waren samenvoegingen van elders gevonden informatie. Ze misten originaliteit en weerspiegelden niet de persoonlijkheid van de auteur.

Ik zeg niet dat het nutteloos is. Er is steeds meer informatie voorhanden en het wordt alsmaar moeilijker om die samen te vatten. Maar als u prospects wilt aantrekken, vooral in een B2B-context, heeft u “schokkende” inhoud nodig. U moet uw stempel kunnen drukken met een origineel of zelfs controversieel standpunt. Ik denk dat een goede positionering op trefwoorden slechts een bijproduct is van de originaliteit van uw inhoud. Als u erin slaagt de aandacht te trekken dankzij originaliteit, dan volgen de backlinks vanzelf.


Een goede positionering via trefwoorden is slechts een bijproduct van de originaliteit van uw inhoud.Geen nieuwe cijfers

De realiteit van het internet is dat content creators steeds op zoek zijn naar nieuwe informatie, onder meer cijfers en statistieken over de sector. Het produceren van statistieken en cijfers om uw inhoud te ondersteunen moet een topprioriteit zijn. Het is echter duidelijk dat de inspanning die met deze aanpak gemoeid is, duidelijk groter is dan wat met € 100 of € 200 kan worden bereikt.
Marktonderzoek doen, en er nieuwe statistieken uit afleiden, vergt veel inspanning en vaardigheden die ook verder gaan dan eenvoudig schrijven.

In de drie artikelvoorstellen die ik ontving, werden cijfers aangehaald die door anderen waren gemaakt of samengesteld. Sommige statistieken worden zo vaak herhaald men zich kan afvragen waar ze vandaan komen.

Neem contact met ons op voor unieke statistieken over uw markt.

Deze waarneming bracht ons ertoe een aanbod te ontwikkelen dat het mogelijk maakt om, voor een inhoudelijk budget, een enquête op uw markt uit te voeren en er volledig nieuwe cijfermatige inzichten uit te halen. Deze cijfers leveren dan het materiaal om content te maken en mogelijk de media te interesseren.Links naar sites van uw concurrenten

Als er één ding is waar ik op let bij het schrijven van een artikel, is het om nooit een concurrent te citeren, laat staan een link naar hun site te plaatsen.

Omdat auteurs op freelance-platforms u niet echt kennen, zullen ze zich niet storen aan deze voorzorgsmaatregel. De informatie die ze voor u verzamelen komt uit bronnen van uw concurrenten en het is niet onmogelijk dat u ongewild eer geeft aan uw ‘tegenstanders’.Niemand kent uw bedrijf en uw doelstellingen beter dan uzelf

De creatie van content moet een specifiek zakelijk doel dienen. U moet geen inhoud produceren voor mensen die nooit klant zullen worden. Elke minuut die u besteedt aan het schrijven van inhoud moet u besteden aan het opbouwen van bekendheid bij uw marketingdoelgroepen. Een externe content creator zal het veel moeilijker hebben om dit in zijn inhoud te verwerken.

Eigenlijk is geen enkele content met inbound marketing als doel volledig neutraal. Het uitbesteden van de productie van inhoud impliceert dus dat de doelstellingen vooraf nauwkeurig worden bepaald. Deze worden echter niet uitsluitend in termen van trefwoorden uitgedrukt.

article Le Soir RGPD

Op 6 december 2019 was de voorpagina van het Belgische nationale dagblad Le Soir gewijd aan een onderzoek van ons naar de effecten van GDPR.

Een doel dat u kunt nastreven is dat uw content door de media wordt opgepikt. Als u denkt dat dit onmogelijk is, dan bent u fout. In de loop der jaren is heel wat content die ik voor mijn blog schreef door de media opgepikt, soms op de voorpagina. Zo stond mijn onderzoek naar de effecten van GDPR op de voorpagina van een nationale krant.

 


Omdat u door het maken van inhoud uw kennis ontwikkelt

99,9% van de mensen om u heen consumeren inhoud, maar maken er zelf geen. Scheppers zijn een zeldzaam ras. Toch is het schrijven van inhoud voor mij een echt voorrecht. De voordelen van het maken van content (tekst, podcast, video) gaan veel verder dan SEO.

Bij het maken van inhoud gaat het er ook om waarde voor jezelf te creëren. Bij het maken van inhoud moet u nieuwe dingen leren, ze structureren, uw eigen gezichtspunt ontwikkelen. Een proces dat erg loont. Dus waarom zou u anderen het voorrecht geven hun kennis te ontwikkelen in plaats van uzelf?

Tot op zekere hoogte is het goed doenbaar uw normale werklast te combineren. Het is een kwestie van discipline. Eén artikel per week schrijven kan iedereen. U moet het gewoon willen.

Jusqu’à un certain point, il est tout à fait possible de combiner votre charge de travail normale. C’est une question de discipline. Écrire un article par semaine est à la portée de n’importe qui. Il faut juste le vouloir.

 Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *