Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Nordstrom: een universele munt.

Voor degenen onder u die Nordstrom niet kennen, het gaat hier om een supermarktketen, gesticht in de voorsteden van Seatle in het begin van de twintigste eeuw door Zweedse immigranten.

De winkelketen is de dag van vandaag overal te vinden in de Verenigde Staten en zijn een managementmodel op het gebied van loyaliteit en de klantentevredenheid. Er bestaan verschillende werken die het business model beschrijven; mijn voorstel is dus om daar niet meer op terug te komen.

Mijn artikel is alleen bedoeld om de aandacht te vestigen op de Nordstrom munt, dat volgens mij een evangelies model is:

 If we served you well, tell others. If we didn’t, tell us

Hier vindt u twee belangrijke principes samengevat in een zin: de mond aan mond reclame en de feedback.

Denk erover na… en voor sommigen mag dit zo snel mogelijk!

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *