10 maart 2023 1150 woorden, 5 min. gelezen

Content syndication: statistieken, definitie en strategieën

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Content syndication is het publiceren van uw content op een ander platform dan uw eigen platform. Content creators maken er enerzijds gebruik van om hun online zichtbaarheid te vergroten. Anderzijds profiteren platforms van derden van snel beschikbare, gratis en kwalitatieve […]

Content syndication is het publiceren van uw content op een ander platform dan uw eigen platform. Content creators maken er enerzijds gebruik van om hun online zichtbaarheid te vergroten. Anderzijds profiteren platforms van derden van snel beschikbare, gratis en kwalitatieve inhoud. In dit artikel geven wij een volledige definitie van dit concept en beschrijven we meerdere voordelen. Vervolgens lichten wij de 3 strategische assen toe die moeten worden gevolgd voor een goede content syndication. Maar eerst bekijken we hier 5 belangrijke statistieken om content syndication beter te begrijpen.

Neem contact met ons op om uw inbound marketingstrategie te bepalen marketing


Inhoud


5 belangrijke statistieken over content syndication

 • 30% van de B2B-experts ziet content syndication als de meest effectieve strategie voor lead generation.
 • In 2017 gebruikte 65% van de B2B-specialisten content syndication als prioriteit om meer leads te genereren. 47% van hen wilde vervolgens hun middelen verhogen om meer aan content syndication te doen.
 • 79% van de marketeers gebruikt ten minste één provider voor hun content syndication .
 • 59% van de marketeers creëert liever verkoopcontent dan informatie voor hun B2B-doelgroepen.

Wat is content syndication?

Content syndication is het opnieuw publiceren van content op een andere website. Het gaat om alle soorten content. Het gaat bijvoorbeeld om zowel blogartikelen als infographics. In ruil voor backlinks en meer exposure stelt de content creator dan zijn of haar productie ter beschikking aan een derde partij. Het is een soort uitwisseling van goodwill. (Barrett & Herten, 2021, Engelse site)

Daarbij verbetert een goede content syndication uw online reputatie, dankzij de volgende twee hefbomen:

 • Zoekmachines: neem het geval van een blogger, hij verhoogt zijn online autoriteit dankzij een groter aantal backlinks. Zo wordt zijn natuurlijke verwijzing sterker en zijn inhoud zichtbaarder.
 • Pagina-content: zoals we verder zullen zien, is het heel belangrijk om relevante partners te kiezen. In dit geval is het raadzaam content syndication toe te passen met partners die inhoud produceren die relatief vergelijkbaar is met de uwe. U probeert immers allebei dezelfde targeting te bereiken.

syndication de contenu marketing


Wat is de plaats van content syndication in contentmarketing?

Chaffey & Smith, 2017 geven aan dat kwalitatieve content niet beperkt kan blijven tot enkele onafhankelijke beheersmaatregelen. Bovendien pleiten de auteurs voor een uitgebreidere strategie voor contentbeheer om klanten verder te betrekken en te behouden. Daarom presenteren wij hieronder een samenvattende tabel met best practices op het gebied van contentmarketing. Deze omvat content syndication en is gericht op het verhogen van uw klantenconversie. :

Variabelen voor content management Toelichting
Boeiende inhoud Hier vragen wij ons af welk soort inhoud het meest waarschijnlijk de aandacht van uw doelgroep zal trekken. Zorg ervoor dat uw inhoud niet alleen informatie verzamelt, maar ook extra waarde biedt aan de lezer/kijker.
Inhoudsformaat Denk na over het formaat dat u gebruikt om uw publiek het best te bereiken. Dit gaat van pure tekst tot visuele, audio- (zoals podcasts) en zelfs video-inhoud.
Content syndication Terugkomend op ons hoofdonderwerp: content syndication gebeurt niet op slechts één manier. Immers, makers en sharers kunnen gebruik maken van RSS-feeds, microformats, enz. Ze kunnen ook e-mails versturen.
Inhoudelijke discussies Wij beoordelen de kwaliteit van inhoud niet langer alleen op basis van de informatieve inhoud ervan. In het tijdperk van viraliteit zijn wij ook geïnteresseerd in de viraliteit ervan. Het beheer van deze inhoud omvat het controleren van commentaren en andere kritieken.
Platform voor toegang tot inhoud Ten slotte zijn er nu talloze digitale platforms. Daarom is er vast en zeker een goede aanpak om uw doelgroep te bereiken via content syndication . Zo zijn er sociale netwerken, blogs, talrijke mobiele toepassingen, enz.

syndication de contenu stratégies


3 goede strategieën voor content syndication

Nu u weet content syndication is, gaan we verder met de strategische as ervan. Wij geven hier 3 belangrijke strategieën voor een goede content syndication:

 • de diversiteit van inhoudstypes
 • zorgvuldig geselecteerde partners
 • inspelen op emoties om viraliteit te genereren

Kiezen voor verschillende multimediaformaten

Virale inhoud wordt steeds korter en visueler, en content syndication vormt geen uitzondering daarop. Het is nu erg ingewikkeld om een virale campagne te ontwerpen zonder een echte visuele strategie (Engelse site). Daarom doorbreekt het gebruik van video’s, infographics en podcasts de eentonigheid van tekst. Tegelijkertijd maken deze formats uw boodschap aantrekkelijker en memorabeler. Dit is een geweldige ingang tot content syndication, omdat u zo een groter publiek kunt bereiken!

Bovendien hoeft u niet over veel geld te beschikken om uw inhoud visueler te maken. Er zijn namelijk veel banken met rechtenvrije afbeeldingen. Zo zijn er bijvoorbeeld Pixabay, Pexels en iStock.


Visuele inhoud wordt eerder opgepikt op sociale netwerken. Dit is een ideale tactiek voor content syndication.De juiste partners kiezen voor uw content syndication

Dit is een ander belangrijk aspect van een goede content syndication-strategie. Het eigenlijke doel van deze praktijk is immers uw bereik te vergroten. Dat is onmogelijk zonder gerenommeerde partners die uw waarden delen. Zo komt u nog dichter bij het bereiken van uw doelgroep. Als gevolg daarvan stijgt uw klantenconversie en het verkeer naar het partnerplatform ook. Kortom, iedereen wint erbij!

Houd er echter rekening mee dat u contact moet opnemen met syndication-platforms van hoge kwaliteit. Regelmatig, veel verkeer, hooggekwalificeerde leads. Aan de andere kant zijn er ook niche sites voor het delen van inhoud voor de meer “ondergrondse” makers. Maar voor alle inhoudsproducenten in de bankabele marketingruimte geldt: mik hoog en neem contact op met populaire platforms!


Erkende partners voor uw content syndication vergroten ook het vertrouwen van het publiek in uw aanbod.Positieve emoties stimuleren

Laten we tot slot niet vergeten dat emoties een aanzienlijke invloed hebben op de populariteit van uw inhoud. Eigenlijk zijn positieve emoties een van de belangrijkste social proof! Er is inderdaad een reden waarom memes zo goed werken. Gebruikers gaan over het algemeen online om vermaakt te worden, niet andersom. Zorg er daarom voor dat uw inhoud sterke emoties oproept om uw relatiemarketing te versterken. Deze omvatte :

 • plezier
 • verrassing
 • inspiratie

Als bewijs onderzochten Berger & Milkman in 2012 (Engelse site) de leesgewoonten van New York Times-klanten. En de bevinding is duidelijk: artikelen met positieve emoties worden het meest gedeeld van allemaal! Deze logica geldt ook voor blogartikelen en berichten op sociale media.


Tegenwoordig is populaire inhoud afhankelijk van positiviteit om viraal te gaan.


syndication de contenu sources


Bronnen

 • Barrett, J., Herten, M. (2021). From Keywords to Contextual Frameworks: New Take on B2B SEO Enabling Next Level Content. In: Seebacher, U.G. (eds) B2B Marketing. Management for Professionals. Springer, Cham.
 • Berger, J., & Milkman, K. L. (2012). What Makes Online Content Viral? Journal of Marketing Research, 49(2), 192–205.
 • Chaffey, D. & Smith, P.R. (2017). Digital Marketing Excellence: Planning, Optimizing and Integrating Online Marketing. Routledge, 5th Edition.
 • Marketing Insider Group. (2019). 30 Sales and Marketing Stats You Need to Know.
 • Salesbox. (2017). B2B Content Syndication Report.
 • Tanton, A. (2022). 30 Need-to-Know B2B Content Marketing Stats for 2023. DemandScience.


Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *