24 november 2014 510 woorden, 3 min. gelezen

Agro-voeding : remixen om te innoveren

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Misschien herinnert u zich nog een van onze blogs over innovatie: “innovatie is remixen” (u kunt het artikel hier lezen of gewoon kijken naar de video hieronder). Wel, het lijkt erop dat bepaalde innovaties in de voedingsindustrie (we zijn net terug van SIAL) […]

Misschien herinnert u zich nog een van onze blogs over innovatie: “innovatie is remixen” (u kunt het artikel hier lezen of gewoon kijken naar de video hieronder).

Wel, het lijkt erop dat bepaalde innovaties in de voedingsindustrie (we zijn net terug van SIAL) dit credo volgen: oude recepten gebruiken om iets nieuws te creëren.

Als u in Europa woont, eet u pistachenoten op een van de volgende twee manieren: geroosterd (in de schel) of puur. Voor de experten ès pistaches van Setton, een producent in Californië, was dat nogal saai. Hier is hun strategie.

Nieuwe manieren om pistaches te consumeren

Setton is een producent van pistachenoten die wil diversifiëren met innovatieve producten (overigens, als u niet weet vanwaar pistaches komen – pistaches groeien aan bomen,  ja ja! – of u bent benieuwd hoe pistaches worden geproduceerd, bekijk de video hieronder).

Dit jaar kwam ze op SIAL met verschillende producten die nog niet bestaan in Europa. Allemaal zijn ze gemaakt van pistache en worden ze telkens op een andere manier geconsumeerd.

Energiebars met pistaches

U weet dat Amerikanen graag snoepen, wat samenhangt met een neiging van nomadisme warover we het al eerder hadden. Setton werd  op SIAL genomineerd voor een innovatieprijs voor hun energiebars gemaakt van pistache en veenbessen. Ze zijn energierijk, heel natuurlijk, superlekker en een welgekomen verandering voor de eeuwige pistaches bij de aperitief.

Chipsrecepten toegepastop pistache

Een andere wijze van consumeren is bij uw thuis, net voor het avondeten, met vrienden bij de aperitief. Op dat moment eet u wellicht pistachenoten in hun schil. En het is moeilijk ermee te stoppen, niet? Maar uiteindelijk lijken alle pistaches op elkaar. Hetzelfde gold voor chips zo’n twee decennia geleden, en tegenwoordig vindt u tientallen verschillende smaken. Setton begreep dat hetzelfde gedaan kon worden met pistache en dat het mogelijk was om meer smaken aan te bieden en tegelijk toch de gezonde ‘kant’ van pistache te bewaren. Het resultaat is wederom ongelooflijk: van het klassieke ‘peper en zout’-recept tot de meer extravagante ‘Chipotl BBQ’ (die de meeste Europeanen niet kennen), zijn er vijf variëteiten gearomatiseerde pistaches in het gamma. Het product blijft weliswaar natuurlijk, zonder chemische toevoegingen. Wij geloven in gegarandeerd succes als deze producten op de Europese markt komen.

Tips voor innovatie

Een abrupte innovatie is niet altijd nodig om een bepaalde differentiatie te bereiken. Differentiatie is soms het gevolg van een innovatieve aanvulling, waarvoor u inspiratie kunt vinden binnen uw eigen activiteitensector. Als onze klanten ons een innovatie-opdracht toevertrouwen, analyseren wij dikwijls andere sectoren om er een goed idee te vinden dat morgen werkt. Setton bewijst met haar producten dat dat niet altijd nodig is. Wijzigingen en verbeteringen die het meest voor de hand liggen, zijn weliswaar dikwils het moeilijkst te ontdekken. Daarom vooral vinden wij de nieuwe producten van Setton geweldig, want ze zijn het resultaat van een verbetering die zinvol is; enerzijds op het vlak van markttendenzen (de zoektocht naar gezondere voeding), anderzijds voor de consument die op zoek is naar nieuwe smaken. Bravo!Posted in Innovation, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *