29 september 2014 340 woorden, 2 min. gelezen

SIAL: de beste plaats om ontwikkelingen op de voedingsmarkt te ontdekken

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Het grootste voedingssalon opent volgende maand in Parijs zijn deuren (van 19 tot 23 oktober). Zo’n 6300 exposanten uit 103 (!) landen doen eraan mee en stellen gedurende vier dagen tentoon wat kan worden beschouwd als het grootste aanbod van […]

Het grootste voedingssalon opent volgende maand in Parijs zijn deuren (van 19 tot 23 oktober). Zo’n 6300 exposanten uit 103 (!) landen doen eraan mee en stellen gedurende vier dagen tentoon wat kan worden beschouwd als het grootste aanbod van voedingsproducten. Het salon vindt om de twee jaar plaats en wij zijn er sinds 4 jaar als pers geaccrediteerd.

Waarom is het voor ons belangrijk om het SIAL te bezoeken

Er zijn verschillende redenen waarom wij naar het SIAL gaan. De eerste is dat wij klanten in de sector van de detailhandel en van de horeca in het algemeen hebben. Die klanten komen naar ons voor een degelijke expertise en diepgaande kennis over voeding en distributie. Veel nieuwigheden worden enkel op het salon voorgesteld, en rekening houdend met het aantal aanwezige exposanten zullen er tal van nieuwe producten zijn met evenveel mogelijkheden om zich te onderscheiden. De monsters die we meebrengen geven onze klanten de mogelijkheid hun aanbod te verrijken en een beetje verandering aan te brengen aan hun respectieve markten.  

De tweede reden is dat de agro-alimentaire industrie in veel andere sectoren aanwezig is: er het percentage KMO’s en start-ups ontdekken en bezoeken, hun ondernemingsparcours ontdekken is op zich al verrijkend. We mogen ook niet vergeten dat de grote succesverhalen van morgen soms bij start-ups beginnen en dat het SIAL een opportuniteit is om ze te ontdekken voordat anderen het doen.

De derde reden heeft met marktonderzoek te maken (wat alle projectleiders zou moeten interesseren). Het SIAL bezoeken, maakt het mogelijk om een concurrentiële analyse te maken in minder tijd en met minder inspanningen dan in een normale context. Alle ondernemingen die gespecialiseerd zijn in een bepaald segment komen hier samen, waardoor iemand die zich op een bepaalde markt wil begeven er een uitgebreid zicht op krijgt en in enkele uren een volledige analyse van het aanbod kan maken.

Tip voor uw marktonderzoek

Wat ook de sector is waarin u wil beginnen, maak gebruik van professionele salons als een unieke omgeving waar u in weinig tijd een concurrentiële analyse kan maken.Posted in Innovatie, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *