13 maart 2023 1283 woorden, 6 min. gelezen

4 voorbeelden van inbound marketing om meer klanten aan te trekken!

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Voorbeelden van inbound marketing floreren op het internet. Merken worden namelijk steeds inventiever om hun mogelijkheden om leads te genereren te verbeteren. Wij lichten hier de voordelen toe van de 4 beste praktijken van inbound marketing. Maar eerst overlopen we […]

Voorbeelden van inbound marketing floreren op het internet. Merken worden namelijk steeds inventiever om hun mogelijkheden om leads te genereren te verbeteren. Wij lichten hier de voordelen toe van de 4 beste praktijken van inbound marketing. Maar eerst overlopen we de kerncijfers om de werking van deze praktijk te begrijpen. Ook gaan we in op de definitie van dit concept, dat zo belangrijk is voor de reputatie van uw merk.

Kies IntoTheMinds voor uw inbound marketing strategie


Inhoud


Inbound marketing: 6 belangrijke cijfers

 • Leads die voortkomen uit inbound marketing zijn 61% goedkoper dan outbound marketing leads.
 • 80% van de sales managers geeft de voorkeur aan artikelen boven advertenties om informatie over een bedrijf te vinden.
 • 81% van de Google-gebruikers gebruikt de zoekmachine voordat ze een product/dienst kopen.
 • 25% van de Amerikaanse B2B-bedrijven is van plan podcasting en livestreaming de komende jaren verder te verkennen. Dit cijfer ligt 3% hoger dan in 2020.
 • 83% van de marketeers is van mening dat het beter is om minder vaak content te creëren, maar van goede kwaliteit, dan om vaak middelmatige content te publiceren.
 • 30% van de pagina’s op de eerste pagina van Google op de computer verschijnen niet op de eerste mobiele pagina. Het is dus noodzakelijk om tijd en geld te investeren in een mobile-first beleid (Engelse site).

Wat is inbound marketing?

Inbound marketing heeft één doel: uw merk aantrekkelijk maken voor prospects. Spontaniteit is hier aan de orde. Hier is het niet het bedrijf, maar de gebruiker die de commerciële transactie initieert. De consument is immers op zoek naar informatie over een bepaald aanbod, waarvan uw merk deel uitmaakt. Om een potentiële klant te interesseren, gaan sommige merken dus proactief te werk. De beste voorbeelden van inbound marketing zitten vol met slimme contentmarketing bedrijven.

Toch is het concept van inbound marketing relatief recent, het is ontstaan in de jaren 2000. Het is gebaseerd op de vooronderstelling dat marketingstrategieën die ooit succesvol waren vandaag de dag niet meer werken (Bezhovski, 2015, Engelse site). Daarom is deze praktijk inherent gericht op originaliteit, innovatie en het verbeteren van de klantervaring.

voorbeeld van inbound marketing


4 voorbeelden van inbound marketing om meer leads te genereren

Zoals u ziet, gaat het hier om een praktijk die erop gericht is de klant naar u te brengen, in plaats van andersom. Daarom is het juiste voorbeeld van inbound marketing het creëren van content. Bovendien werken goede inbound marketingstrategieën heel goed in digitale marketing. Daarom geven wij u hieronder 4 voorbeelden van inbound marketing waarmee u uw klantenbestand kunt vergroten:

 • Dagelijks werken aan uw natuurlijke verwijzingen (SEO)
 • Het ontwerpen van informatieve en visuele white papers
 • Een merkpodcast lanceren
 • Houd een regelmatig bijgewerkte blog bij om uw sectorkennis bij het grote publiek bekend te maken.

inbound marketing exemple blog

SEO, misschien wel een van de beste voorbeelden van inbound marketing

Het is moeilijk om deze lijst te beginnen zonder SEO-technieken (of natuurlijke verwijzingen). Want elk voorbeeld van inbound marketing zou niet effectief zijn zonder goede SEO ter ondersteuning. SEO is het geheel van technieken waarmee merken goed kunnen scoren in de zoekresultaten van Google. Het geeft een grotere zichtbaarheid aan uw inhoud. Volgens een recent artikel in Forbes (Engelse site) is het een van de beste digitale marketingstrategieën om uw prospectdatabase te vergroten.

Een complete en effectieve SEO-strategie omvat:

 • een analyse van de trefwoorden analyseren die relevant zijn voor uw activiteitensector. Dit is een element in de optimalisatie van de inhoud, om de relevantie en zichtbaarheid ervan online te garanderen.
 • de zorg voor een coherente interne koppeling, maar ook vermelding van externe bronnen. U krijgt immers alleen backlinks als u er zelf ook een paar aanlevert.
 • het creëren van inhoud van hoge kwaliteit creëren, gericht op een vooraf bepaalde doelgroep
 • en UX-ontwerp (Engelse site) voor een goede klantenconversie.

 


inbound marketing exemple livres blancs

White papers: visueel en synthetisch

De white papers alle goede kenmerken van een goed voorbeeld van inbound marketing:

 • Het is gebouwd om een specifieke marketingdoelgroep aan te spreken, op basis van uitgebreid onderzoek en personastudies.
 • Het feit dat het in lekentaal is geschreven, toont aan dat het zeer informatief is. Dit bepaalt de toegevoegde waarde van de white paper.
 • En het visuele aspect ervan maakt het tot een grote troef om de online reputatie te verbeteren. Inderdaad, visuele inhoud is tegenwoordig een geweldige manier om veel verkeer (Engelse site) te verkrijgen.

Maar er is meer, de white paper is een geweldig hulpmiddel voor klantenbeheer. Het gaat om een hulpmiddel dat gratis online beschikbaar is. Om het aan te schaffen, hoeft u het alleen maar te downloaden. En met deze download kunt u het e-mailadres, de voornaam en de herkomst van de nieuwe prospect opvragen. Dit kan het begin zijn van e-mailcampagnes gericht op degenen die het meest geïnteresseerd zijn in uw inhoud!

Ook zijn herhaalde downloads van een gebruiker een teken van hun interesse in uw merk. Daarom kan het ook een goed idee zijn om account-based marketingcampagnes te lanceren (d.w.z. campagnes die zijn ontworpen op basis van de behoeften van de beste klanten). Als voorbeeld van inbound marketing vindt u hieronder een white paper die wij hebben geschreven. Hierin worden de conclusies van onze gids over de marketingmix samengevat:

 

marketing-mix-guide-exemples

 


inbound marketing exemple podcasts

Met podcasts zijn er tal van goede voorbeelden van inbound marketing

Zoals wij aan het begin van dit artikel hebben vermeld, is inbound marketing een relatief nieuwe discipline. De nieuwste trend betreft echter podcasts. Deze audio-inhoud herschikt het dek in termen van informatieoverdracht. Hier wordt de interesse van de gebruiker gewekt door boeiende verhalen en de verhalen van succesvolle ondernemers.

Branded podcasts zijn voorbeelden van inbound marketing die de moeite van het bekijken waard zijn. Ze zijn onbeperkt en kunnen gaan over actualiteiten, educatieve inhoud of interviews. Marktonderzoeksbureau IntoTheMinds heeft zijn eigen podcast en helpt ondernemers hun eigen podcast te maken. Wij helpen u bij het produceren van hoogwaardige, doelgerichte audio-inhoud!

Ontdek onze diensten voor branded podcasts


De podcast is een interessante toegangspoort tot inbound marketing. U hoeft niet veel geld te investeren om nu zelf te beginnen! 

inbound marketing exemple vidéos

De blog, een uitstekend voorbeeld van inbound marketing

Het brengt al uw inhoud op één plaats samen en stelt u in staat uw aanbod en uw waarden duidelijk aan te geven. Een blog, wellicht het ultieme voorbeeld van inbound marketing, is een geweldige manier om uw online bekendheid te vergroten. Het is een uitstekend middel om te zorgen voor constant verkeer naar uw website, mits u het goed onderhoudt.

Bloggen is inderdaad niet voor niets een van de beste voorbeelden van inbound marketing. Het vergt constante aandacht en inspanning. Bovendien voldoet een blog met een sterke online autoriteit aan de volgende voorwaarden:

 • Toegevoegde waarde: zonder een duidelijk waardevoorstel voor gebruikers zijn er geen kliks, en dus geen leads.
 • Regelmatige publicaties: houd een contentkalender bij die voldoende gespreid is in de tijd, zodat uw blog nooit zonder nieuwe inhoud komt te zitten. En vergeet bij elke nieuwe blogpost niet deze te promoten op sociale netwerken!
 • Virale en langdurige creaties: een deel van de inhoud van uw blog moet aansluiten bij het laatste nieuws uit de sector, terwijl andere inhoud eerder een langdurige referentie zal worden.

 

voorbeeld van inbound marketing bronnen


Bronnen

 • Bezhovski, Z. (2015). Inbound Marketing – A new concept in digital business. SELTH 2015.
 • Chaffey, D. (2023). Search engine marketing statistics. Smart Insights.
 • Navarro, J.G. (2023). New marketing tactics and channels planned to be explored according to B2B companies in the United States in 2022. Statista.
 • Riddall, J. (2023). 30 Content Marketing Statistics You Should Know. Search Engine Journal.
 • Saleh, K. (2022). How Effective is Inbound Marketing – Statistics and Trends. Invesp.
 • Woodall, I. (2023). Inbound Marketing Statistics. 99firms.


Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *