25 januari 2016 362 woorden, 2 min. gelezen

Parijs: 3D-printing in 10 interactieve vitrines

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In een eerder artikel hadden we het over een initiatief dat de SEMAEST in Parijs lanceerde om handelaars in het 10de arrondissement uit te rusten met interactieve vitrines, die werden ontworpen met de medewerking van FabShop, een bedrijf gespecialiseerd in […]

In een eerder artikel hadden we het over een initiatief dat de SEMAEST in Parijs lanceerde om handelaars in het 10de arrondissement uit te rusten met interactieve vitrines, die werden ontworpen met de medewerking van FabShop, een bedrijf gespecialiseerd in 3D-printing.

In december 2015 werd een project gelanceerd met tien handelaars die samen een lokaal moesten huren waarvan SEMAEST eigenaar was: een bloemenwinkel, drie boekenwinkels, een kaaswinkel, een slachter, … Alvorens de interactieve installaties in januari werden ontmanteld, wilden wij dit initiatief nog een laatste keer belichten en spraken met de handelaars over hun mening over het project en wat het heeft opgeleverd.

Gerecycleerd karton en 3D-printing in interactieve vitrines

Het idee van het project was oud karton en winkelverpakkingen te recycleren en ze te gebruiken in decors met animatie. Die decors werden met wat hi-tech ontworpen: led, printplaten, fotovoltaïsche cellen en 3d-printing. En daarmee was alles klaar. Het resultaat was prachtig, zoals u op onderstaande foto’s kan zien.

Positieve reacties van de handelaars

De handelaars die aan het project deelnamen, zijn unaniem: ze vonden het allemaal geweldig. Sommigen ondervonden wel wat nadelen, vooral door de locatie van de installatie (die de basisfunctie van een vitrine verhinderde, namelijk producten uit de winkel promoten). Ook waren er problemen van zichtbaarheid (bijvoorbeeld bij La Crèmerie waar het decor in een afzonderlijk klein uitstalraam rechts van de winkel stond. In de boekenwinkel Nordest werd het decor op halve hoogte opgehangen zodat het voor iedereen zichtbaar was en er toch nieuwe boeken tentoongesteld konden worden.

Conclusie

Proficiat voor SEMAEST om met dit project dynamiek te willen brengen in het 10de arrondissement. Alhoewel er geen bewezen effect op de verkoop is, werd dit project zeer geapprecieerd door voorbijgangers en geeft het aan dat interactie met voetgangers mogelijk is. In de huidige moeilijke tijden lijkt het me ook essentieel om het leven van de consumenten zo aangenaam mogelijk te maken en weer een glimlach op hun gelaat te toveren. Dit project draagt daaraan bij en ik hoop dat het inspiratie geeft aan de handelskamers in Frankrijk en het buitenland en aan alle organisaties die handelaars helpen om hun plaats te vinden een almaar sterkere online omgeving.



Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *