Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Marktonderzoek: tips voor het kiezen van de juiste locatie voor een winkel

Een klant vroeg ons onlangs om hem te helpen kiezen tussen verschillende locaties voor zijn nieuwe winkel. Deze oefening is als een kleine marktstudie en is cruciaal voor het succes van uw bedrijf. Een slechte ligging kan immers de ondergang van uw bedrijf betekenen. Dus u zou er net zo goed wat tijd aan kunnen besteden, niet? Hieronder een paar tips die we u willen geven. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, lees dan zeker onze gratis marktonderzoeksgids. We hebben een heel hoofdstuk gewijd aan specifieke benaderingen voor de retailsector.

Locatie, locatie, locatie, locatie, locatie

In de ‘fysieke’ detailhandel (in tegenstelling tot de e-commerce) wordt omzet pas gegenereerd nadat klanten het verkooppunt hebben bezocht. U begrijpt dus dat de locatie van de winkel de belangrijkste factor is om rekening mee te houden. U kunt dus alleen de beste locaties kiezen. U zult waarschijnlijk niet meteen de perfecte plaats vinden. Dat is heel normaal en u moet geduld hebben tot de juiste kans zich aandient. Het zou een fatale vergissing zijn om te kiezen voor een locatie die niet perfect is, alleen omdat deze beschikbaar is.

Kies de locatie van uw toekomstige verkooppunt alsof u een toekomstige klant bent

Wanneer u op zoek bent naar een commerciële ruimte om te kopen of te huren, moet u denken als een toekomstige klant. Als klanten met de auto moeten komen, ga dan zorgvuldig de parkeermogelijkheden na. Dit kan een afschrikkend effect hebben. Hier zijn enkele essentiële vragen die u zich moet stellen: is parkeren gemakkelijk? Is parkeren betalend en/of duur? Is het moeilijk om er met de auto te geraken? In sommige steden zijn bepaalde gebieden zeer moeilijk toegankelijk voor degenen die er niet wonen, wat kan leiden tot een aanzienlijke inkrimping van het stroomgebied.

Minder inspanning, meer voordelen

Als uw klanten te voet komen, zorg er dan voor dat ze geen moeite hoeven te doen om tot bij u te komen. Consumenten zijn lui en de kleinste moeite kan een obstakel zijn om uw winkel te bezoeken. Denk niet dat mensen moeite zullen doen om naar u te komen. Dat zou een verschrikkelijke vergissing zijn. U zou verrast zijn door de resultaten van ons marktonderzoek in de retailsector. Regelmatig laten we zien dat consumenten een straat niet oversteken omdat deze te breed is, smalle trottoirs vermijden, de ene kant van de straat verkiezen boven de andere, zich niet in zijstraten wagen of een hellende straat opgaan.

Sommige steden zijn extreem vlak (New York, Parijs behalve Montmartre), andere zijn heuvelachtiger (Glasgow, Brussel, Rome tot op zekere hoogte). Het natuurlijke reliëf definieert gebieden die natuurlijke grenzen zijn, waardoor consumenten niet van het ene gebied naar het andere kunnen gaan. Kortom, vestig u niet op de top van een heuvel tenzij u een Michelin 3-sterrenrestaurant hebt.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *