9 november 2018 586 woorden, 3 min. gelezen

Marktonderzoek SIAL 2018. Trend 2: ‘easy snacking’

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Plezier blijft bij voeding een van de belangrijkste domeinen voor innovatie en op het wereldvoedingssalon SIAL Paris 2018 ontdekten we enkele interessante producten die op deze trend surfen. Om van alle markttrends op de hoogte te zijn, verwijzen we naar […]

Plezier blijft bij voeding een van de belangrijkste domeinen voor innovatie en op het wereldvoedingssalon SIAL Paris 2018 ontdekten we enkele interessante producten die op deze trend surfen. Om van alle markttrends op de hoogte te zijn, verwijzen we naar onze andere artikelen (supervoeding, gezonde voeding, vegetarische alternatieven, zintuiglijke voeding), evenals naar onze tips voor een efficiënt bezoek aan SIAL en een overzicht van innovaties op de voedselmarkt in 2018 in cijfers.

Veel lees- en ontdekplezier en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al uw vragen en wensen betreffende marktonderzoek.

Betters international

Betters International is een bedrijf van Amerikaanse origine met hoofdzetel in Monaco. Dit jaar werd het bedrijf op SIAL bekroond met een innovatieprijs (Grand Prix Bronze, met name 3e plaats in de algemene competitie en 1e plaats in de categorie ‘groenten en fruit’) voor zijn BeKids innovatie. Als specialist in het vriesdrogen (een proces dat bestaat uit het sublimeren van het water in een product na het invriezen) stelde Betters International op SIAL zijn “BeKids” assortiment gevriesdroogde fruitlolly’s voor kinderen voor.

Verschillende soorten fruit zijn al beschikbaar:

  • watermeloen
  • mango
  • ananas
  • banaan

We hadden zelfs de gelegenheid om een prototype te proeven van een prachtig uitziende gevriesdroogde aardbei (zie onderstaande foto).

Vanuit het oogpunt van smaak is BeKids echt heel aangenaam (vooral mango) en de eigenschappen van het product blijven goed bewaard. Wat de textuur betreft, geven wij de voorkeur aan de ‘BeSweets’- versie, kleinere stukjes fruit waarvan de smaak minder wordt beïnvloed door het gebrek aan water in het product. Wij houden vooral van de gevriesdroogde tomaten, die gewoonweg geweldig zijn.

De “BeKids” lolly’s zouden in 2019 op de markt gebracht worden voor een zeer agressieve publieksprijs van minder dan € 1.

Dit is geen smurfenhuis, maar een gevriesdroogde aardbei (prototype Betters International).

Eat Real

Eat Real (Engelse site) is een Brits bedrijf, dat oorspronkelijk bekend stond als CoFresh. Opgericht in de jaren 1970 door ondernemers van Indische afkomst, heeft het zich altijd gericht op het snacksegment en kende het succes met zijn ‘Bombay Mix’ en ‘Balti Mix’-producten, waarmee het naar 48 landen kon exporteren.

Vier jaar geleden werd een strategische marketingbeslissing genomen die het bedrijf ertoe bracht een nieuwe commerciële identiteit aan te nemen onder de naam ‘Eat Real’ en gezondere snack-alternatieven voor te stellen. Terwijl de producten achter het succes van het bedrijf nog steeds op de markt worden gebracht, claimt Eat Real nu zijn positie op het gebied van ‘healthy snacking’, met name dankzij het assortiment vacuüm gebakken groenten, een proces dat de hoeveelheid gebruikte olie vermindert en de vorming van acrylamide, een stof waarvan wordt vermoed dat deze kankerverwekkend is, aanzienlijk vermindert.

Het is een zeer goed product, maar onze voorkeur gaat uit naar de ’Snap Pea Crunch’ met alleen maar bonen.

De ‘Veggie Bites’ en ‘Snap Pea Crunch’ zijn verpakt in zakjes van 60 gram en worden verkocht voor ongeveer € 2.

De twee nieuwe producten van Eat Real

Cynara: artisjokkenchips

Een van de eerste bedrijven die we bezochten was Cynara (Spaanse site), geselecteerd voor de SIAL innovatiewedstrijd met zijn artisjokchips. De KMO is gevestigd in Murcia in Zuid-Spanje en is gespecialiseerd in artisjokken.

Haar nieuwste product is sinds het begin van het jaar op de markt in de vorm van artisjokkenchips. Voor de Spaanse KMO was dit een poging tot diversificatie.

Al is het een origineel idee (hoewel artisjokkenchips niet helemaal nieuw zijn), vonden we dat de bijzondere smaak van artisjok niet meer voldoende aanwezig was.Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *