7 november 2018 562 woorden, 3 min. gelezen

Marktonderzoek op SIAL 2018. Trend 1: supervoeding

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Tijdens ons onderzoek op het voedingssalon SIAL Paris 2018 ontdekten we onderliggende trends die we met u willen delen in een reeks artikelen op deze blog. Als u meer informatie wenst over de nieuwe producten die wij er hebben ontdekt […]

Tijdens ons onderzoek op het voedingssalon SIAL Paris 2018 ontdekten we onderliggende trends die we met u willen delen in een reeks artikelen op deze blog. Als u meer informatie wenst over de nieuwe producten die wij er hebben ontdekt en getest, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het eerste artikel in deze serie gaat over supervoeding, een trend die al vele jaren ingeburgerd is, maar die in 2018 lijkt te zijn versterkt door de massale komst van nieuwe producten en vooral nieuwe ingrediënten. Een van de marketingexcessen is echter de opkomst van producten die supereigenschappen claimen door een recept gewoonweg lichtjes te wijzigen.

In de komende dagen zullen we onze analyses publiceren over de trends van easy snacking, vegetarische alternatieven, gezonde voeding en zintuiglijke voeding.

We kozen drie voorbeelden om de trend in supervoeding te illustreren: gnocchi van het Italiaanse Zini (Engels) dranken van het Portugese GL SA (Engels) en chocolade van het Peruviaanse Agroindustrias Amazonicas (Engels). Lees meer over elk van deze innovatieve producten in dit artikel.

Zini Gnocchi

Zini is een familiebedrijf in Lombardije, in een voorstad van Milaan. Het bedrijf is al 62 jaar gespecialiseerd in de productie van gnocchi. Deze KMO met 50 werknemers haalt al 70% van zijn omzet uit export en de eerste exportmarkt is Frankrijk.

Zich bewust van de trend in Zini supervoeding, presenteerde SIAL dit jaar bietengnocchi, een voedingsmiddel waarvan de eigenschappen in 2018 door de hele markt lijken te zijn herontdekt. Een bietenconcentraat (diepgevroren + gevriesdroogd) wordt toegevoegd aan 30% van de pasta, wat de gnocchi een aantrekkelijke kleur geeft (Laura Giorgetti, de sales manager, vertelde me dat het product een groot succes was in schoolkantines).

Het volgende recept voor Zini kan bloemkool bevatten, nog een supervoeding in overzeese stijl.

Gnocchi met bieten van Zini

Er was een uitstekende ontvangst op de stand van Zini

So natural “Give it a shot”

De productlijn “Give it a shot!” wordt op de markt gebracht door het Portugese bedrijf GL SA onder de merknaam “So Natural”. De productie gebeurt in Alcobaca met gebruik van lokaal fruit en in samenwerking met een landbouwcoöperatie. Het gebruikte productieproces is HPP (High Pressure Processing), waarvan GL SA een van de pioniers was in het begin van de jaren 2000.

“Give it a shot! “werd gelanceerd in 2017, maar zal pas in 2018 in Frankrijk op de markt worden gebracht in 3 verschillende versies die een innovatieprijs op SIAL ontvingen:

  • Gember en appel (met verse verwerkte gember die heel anders smaakt dan de gebruikelijke recepten met gemberpoeder)
  • Kurkuma en cayennepeper
  • Appel, kokossap, citroen en actieve kool

Het was vanzelfsprekend het laatste product dat onze aandacht trok. Ondanks het bijzondere aspect van het sap is het aangenaam in de mond, maar onze voorkeur gaat uit naar zijn gemberkameraad.

Het productgamma ‘Give it a shot’

Agroindustrias Amazonicas

We eindigen onze wereldreis van innovatieve supervoeding in Peru, waar Agroindustrias Amazonicas, een bedrijf gespecialiseerd in superingrediënten, is gevestigd. Twee producten op basis van Sacha Inchi, een inheemse plant die al eeuwenlang bekend is bij de inheemse bevolking en waarvan de olie tot 50% Omega 3 bevat.

Bij SIAL werd een ontbijtmix gepresenteerd, maar het waren de Inca Inchi-chocolaatjes die onze aandacht trokken. Deze laatste worden gevuld met een pasta op basis van Inchi en moeten eerst in de Verenigde Staten in de handel worden gebracht in een verpakking van 16 stuks (geschatte verkoopprijs = $ 35-40).

Chocolaatjes met Inca Inchi van Agroindustrias AmazonicasPosted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *