14 mei 2021 1127 woorden, 5 min. gelezen

LinkedIn: wat te denken van de limiet van 100 uitnodigingen per week?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
LinkedIn heeft sinds maart 2021 besloten om het aantal uitnodigingen dat haar leden kunnen versturen drastisch te beperken. Vanaf nu bedraagt het maximum 100 uitnodigingen per week in plaats van 100 per dag. Dit is 85% minder en heeft belangrijke […]

LinkedIn heeft sinds maart 2021 besloten om het aantal uitnodigingen dat haar leden kunnen versturen drastisch te beperken. Vanaf nu bedraagt het maximum 100 uitnodigingen per week in plaats van 100 per dag. Dit is 85% minder en heeft belangrijke gevolgen voor al wie LinkedIn gebruikt voor prospectie. In de groene kader hieronder vindt u verschillende tips om het probleem te omzeilen.

Samenvatting

Als u maar 30 seconden heeft

 • LinkedIn heeft het aantal uitnodigingen dat kan worden verstuurd met 85% verminderd. Van 100 uitnodigingen per dag tot 100 per week.
 • Er bestaan alternatieven om het probleem te omzeilen. U moet virale inhoud creëren en uitnodigingen ontvangen. Om daarin te slagen, moet u weten welke factoren op LinkedIn ertoe leiden dat iets viraal gaat. Hieronder vindt u enkele studies die wij publiceerden over dit onderwerp:
 • LinkedIn duwt gebruikers dus in de richting van haar betaalde oplossingen … of in de richting van het creëren van inhoud met toegevoegde waarde
 • Om de grootte van uw netwerk te vergroten, moet u nu deze 4 gouden regels respecteren
  • Regel 1: creëer kwalitatieve inhoud die uitnodigt om gelezen te worden (interessante blikvanger, afbeelding)
  • Regel 2: maak lange content om de verblijftijd te verlengen
  • Regel 3: citeer commentaren om snel betrokkenheid te krijgen
  • Regel 4: plaats geen hyperlink

Een limiet van 100 uitnodigingen op LinkedIn om spammers te bestrijden

De opgelegde wijziging heeft tot doel buitensporige prospectie via de automatische verzending van uitnodigingen te beperken en de leden in de richting van betaalde oplossingen (InMail) te duwen. De laatste jaren zijn instrumenten ontwikkeld om massaal uitnodigingen te versturen (tot 100 per dag) en om deze per tussenbericht te werven zodra de uitnodiging om verbinding te maken is aanvaard.

Deze tendens tot ongebreidelde automatisering had geleid tot schadelijk gedrag op LinkedIn. Er kwamen steeds meer uitnodigingen van vreemden. De automatiseringsinstrumenten werkten in 3 stappen:

 • extractie van de LinkedIn-profiellijst volgens bepaalde criteria (activiteitensector, land, taal, …)
 • verzenden van “gepersonaliseerde” uitnodigingen voor verbindingen naar deze lijsten
 • mechanisme van prospectiescenario’s (verzending van een bericht x dagen nadat de uitnodiging is aanvaard, enz.)

Het gevolg is een toename van het aantal uitnodigingen dat onder valse voorwendselen door onbekenden wordt verzonden.

automated invitation on Linkedin

Hier een van de vele voorbeelden, zeer gemakkelijk te herkennen omdat de automatiseringshulpmiddelen bijna altijd het veld [voornaam] gebruiken, dat in mijn geval begint met “Dr.”.

Als de uitnodiging door een mens was geschreven, zou mijn academische titel er niet op hebben gestaan.


 

automated linkedin invitation Het toppunt is dat deze geautomatiseerde uitnodiging…reclame maakt voor automatiseringstools.


Waarom wordt uw quotum voor LinkedIn-uitnodigingen beperkt tot 100 per week?

De invoering van de limiet van 100 uitnodigingen op LinkedIn is progressief. Het gaat niet om alle gebruikers. Het is het algoritme van LinkedIn dat op basis van verschillende criteria zal beslissen om de beperking tot 100 uitnodigingen/week toe te passen:

 • aantal lopende uitnodigingen
 • tijd besteed op LinkedIn en activiteit wanneer u ingelogd bent
 • verbinding met automatiserings-API’s

Als verdacht gedrag zich opstapelt, is de kans groter dat de beperking wordt toegepast.

Kunnen we onze prospectie op LinkedIn nog automatiseren?

De strategie van aan te dringen werken niet meer. In de toekomst zal het niet meer mogelijk zijn LinkedIn te gebruiken als een directory om mass-mailing te doen. Deze strategie leverde sowieso al niets op:

 • de return rate was laag (minder dan 1%)
 • uiteindelijk zit u met mensen in uw netwerk die u niet eens kent
 • de omvang van het netwerk nam toe, maar de mate van betrokkenheid nam af, wat ten koste ging van de zichtbaarheid

Door het aantal uitnodigingen te beperken tot 100 per week dwingt LinkedIn ons over te schakelen van een amfibiestrategie (ik leg 1000 eieren en hoop dat er één overleeft) … naar een zoogdierstrategie (ik baar maar één kleintje, maar draag er nauwgezet zorg voor).

limite linkedin 100 invitations par semaine

Foto credits: Bachellier Christian via Flickr. Merit Jensen Carr via Flickr.

Dus de vraag van 1 miljoen is: kunt u uw prospectie op LinkedIn nog automatiseren?

Het antwoord is …. nee. Toch niet zoals voorheen.


Wat zijn de alternatieven voor lead generation op LinkedIn?

Dit is de vraag waar iedereen mee zit: hoe genereert u leads op LinkedIn nu de limiet voor uitnodigingen is verhoogd naar 100 per week?

Wel, helaas voor u, moet u uw verkoopbenaderingen van de vorige eeuw vergeten. Het principe van ‘cold calling’ op LinkedIn bestaat niet meer. U zult moeten overstappen van een “transactionele” strategie naar een “relationele” strategie. Kortom, u zult tijd moeten investeren om een relatie op te bouwen.

Vergeet dus pods en andere likes. Op korte termijn krijgt u misschien meer views, maar op middellange termijn zal uw reach vervuild worden door “nepprofielen” die u geliket hebben. Investeer liever in kwaliteit.

Zou u liever 1000 automatische uitnodigingen versturen en 1 lead genereren, of 10 kwaliteitsgesprekken voeren en 2 leads genereren?

Kortom, LinkedIn dwingt u om over te stappen van een outbound marketingstrategie (u gaat naar anderen) naar een inbound marketingstrategie (prospects komen naar u). U zult uw bereik moeten vergroten door uw aantal volgers te vergroten. En om dat te doen, zult u interessante inhoud moeten creëren.

Regel 1: inhoud van hoge kwaliteit

Inhoud is koning. Onnodig om daarover te discussiëren. Het algoritme van LinkedIn is geoptimaliseerd om de voorkeur te geven aan inhoud die de gemeenschap engageert . De regels van het schrijven gelden dus om de “dwell time” te verhogen: plaats een boeiend beeld om de aandacht te trekken, werk aan de “catchphrase” zodat ook de rest gelezen wordt, laat uw tekst ademen.

Regel 2: lange inhoud

Uit de analyse die ik in het verleden heb gemaakt over de correlatie tussen engagement en de lengte van de inhoud, bleek dat langere inhoud meer reacties kreeg.  Nu de nadruk ligt op de verblijfstijd, is de kans groter dat langere inhoud goed presteert omdat het langer duurt om die te lezen.

correlation number of words vs. reactions Linkedin

Uit deze analyse blijkt dat reacties op LinkedIn geconcentreerd zijn rond een bepaalde omvang van de inhoud (rond 218 woorden)

Regel 3: citeren

Om betrokkenheid uit te lokken en het bereik van uw posts op LinkedIn te vergroten, moet u een paar mensen taggen om interactie uit te lokken. Het is essentieel om mensen te taggen waarvan u weet dat ze snel zullen reageren, omdat het algoritme van LinkedIn de voorkeur geeft aan posts die snel engagement genereren.

Regel 4: geen hyperlinks

Ik denk dat inhoud met hyperlinks op LinkedIn nu erg bestraft wordt. Terwijl ik een paar maanden geleden 10.000 views haalde met een post die naar mijn blog linkte, merk ik nu een zeer grote rem.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *