27 mei 2020 1176 woorden, 5 min. gelezen

Nieuw LinkedIn-algoritme: dit is wat u moet doen om zichtbaar te blijven

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De ingenieurs van LinkedIn publiceerden op 12 mei 2020 het recept (Engelse site) voor hun nieuwe algoritme. Het minste wat we kunnen zeggen is dat het de praktijk om een bericht viraal te maken ingrijpend verandert. Als u wilt dat […]

De ingenieurs van LinkedIn publiceerden op 12 mei 2020 het recept (Engelse site) voor hun nieuwe algoritme. Het minste wat we kunnen zeggen is dat het de praktijk om een bericht viraal te maken ingrijpend verandert. Als u wilt dat uw LinkedIn-berichten nog altijd te zien zijn (en dus populair worden), lees dan aandachtig het volgende.

Samenvatting (als u maar 30 seconden hebt)

Wat verandert er?

  • de likes en commentaren worden niet meer rechtstreeks in aanmerking genomen
  • de belangrijkste factor bij het bepalen of een post moet worden “gepusht” is de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan interactie met de post.
  • er wordt een minimale interactietijd gedefinieerd waaronder een bericht niet de moeite waard is om door het algoritme te worden weergegeven

De gevolgen voor u:

  • vertrouw niet meer op automatiseringen (pods) om uw LinkedIn-publicaties een boost te geven
  • uw inhoud moet de aandacht trekken: gebruik beelden, specifieke typografie en emojis om “op te vallen”
  • uw inhoud moet de gebruiker vast kunnen houden: voeg interactieve inhoud toe (afbeeldingen met informatie, presentaties)
  • externe links zullen nog meer straffen zijn dan voorheen omdat ze de gebruiker LinkedIn doen verlaten en de tijd die hij of zij aan de post besteedt verminderen

Samenvatting



Inleiding

LinkedIn past een nieuwe versie van zijn algoritme toe. De regels van het spel om het bereik van berichten te vergroten veranderen. Van de likes en commentaren, die vroeger een bericht postviraal maakten, wordt nu afgezien ten gunste van een andere meting. Als gevolg daarvan zal de openingsgraad van externe links verder dalen. Zoals ik hier aantoonde, bedroeg het percentage amper 1,39%.


Waarom de regels van het algoritme van LinkedIn veranderen?

Tot nu toe gebruikte het LinkedIn-algoritme 3 soorten expliciete feedback om een score toe te kennen aan de publicatie en deze aan te bevelen. Deze 3 factoren waren :

  1. de reacties (like, celebrate, love, …) die het mogelijk maakten om verschillende soorten emoties te materialiseren zoals bij Facebook (behalve dat deze verschillende factoren bij LinkedIn nooit echt een bepalende rol hebben gespeeld)
  2. de commentaren
  3. het delen

De formule was eenvoudig, te eenvoudig. Ze was dus gemakkelijk om te hacken, vooral dankzij de engagement pods, groepen mensen die graag likes en commentaar geven op berichten uit hun gemeenschap.
De speeltijd is voorbij!

Om een idee te krijgen hoe het vroeger ging, luister naar mijn vriend Bruno Fridlansky, een van de experts van LinkedIn.


Hoe werkt het nieuwe algoritme van LinkedIn in de praktijk?

De ontwikkelaars van LinkedIn zijn sympathiek, want ze geven uitleg bij hun recept. Om het eenvoudig te maken hebben ze een minimale tijd (T skip) bepaald die de materialisatie van een mogelijk belang voor een post kenmerkt. Als de tijd die u aan een post besteedt minder is dan T skip, wordt u geacht geen interesse in de publicatie te tonen.

De onderstaande grafiek geeft een overzicht van hun werk.

De kans om te reageren met de post is constant en bijna nul als de tijd die wordt besteed lager is dan T skip (rode curve). Aan de andere kant neemt de kans om te reageren toe voor posts waarvan de reactietijd groter is dan T skip (blauwe curve).

In het nieuwe algoritme van LinkedIn worden de reacties dus een bijproduct van de interactietijd. De reacties zijn slechts de zichtbare signalen van een onderliggende “belangstelling”-variabele waarvan de meting wordt uitgevoerd door de interactietijd.

Reacties (zoals, commentaren, delen) zijn slechts zichtbare signalen van interesse in een LinkedIn-publicatie. De belangstelling groeit met de tijd die aan de publicatie wordt besteed. De kans op een like, een commentaar of het delen neemt eveneens toe.


Wat betekent dit voor mijn gebruik van LinkedIn?

Als u, net als 99% van de LinkedIn-gebruikers, een contentconsument bent in plaats van een contentproducent, zou het nieuwe algoritme u in theorie meer inhoud moeten bieden die aan uw smaak voldoet. Het sorteren gebeurt op basis van uw vroegere interacties.

Als u een contentproducent bent, zal het nieuwe algoritme van LinkedIn een revolutie teweegbrengen in uw gebruik van dit sociale netwerk. U zult inderdaad moeten nadenken over hoe u de gemeenschap kunt betrekken, hoe u uw berichten kunt laten opvallen en hoe u de interactietijd kunt verhogen.


Op welke inhoud moet ik me richten om te profiteren van het nieuwe algoritme van LinkedIn?

Het artikel van de LinkedIn-ontwikkelaars geeft ons stof tot nadenken over hoe we dit moeten doen. De resultaten zijn ingedeeld naar het soort inhoud. Ik was verbaasd te zien dat mensen meer en sneller leken te reageren bij beelden. Voor het overige merken we op dat de kans op een reactie met een beeld (P=0,3) 50% hoger is voor dezelfde genormaliseerde kijktijd (T=0,2) als een artikel of een video.
Beelden zorgen er dus voor dat mensen meer en sneller reageren.

Het tweede wat we leren van de simulaties is dat artikelen iets effectiever zijn dan video’s op T>0.6.

Het lijkt dus evident om beeld en artikel te willen combineren om de effecten ervan te combineren.


Hoe de kans op viraal gaan optimaliseren met het nieuwe algoritme van LinkedIn?

Uit de hierboven gedistilleerde informatie blijkt dat het nu nodig is om de inhoud ervan voor te bereiden met het oog op het verhogen van de interactie tijd. We kunnen dus korte inhoud, hypertekstlinks zonder uitleg uitsluiten, …

Naar mijn mening is het noodzakelijk om als volgt te werk te gaan:

  1. een beeld gebruiken om de aandacht te trekken en een engagement aan te gaan (intuïtief zou ik de neiging hebben om een beeld met een slogan te gebruiken om reactie en nieuwsgierigheid te krijgen)
  2. ga door met de betrokkenheid bij de tekstuele inhoud: besteed aandacht aan uw hoofding om gebruikers te laten klikken op “see more”.

Kleinschalige presentaties zijn een soort inhoud die mijns inziens bijzonder geschikt is voor het genereren van engagement, mits ze specifiek voor LinkedIn zijn ontworpen. Ik zie nog altijd te veel mensen die presentaties online zetten zonder ze te bewerken: rommelige inhoud, te kleine lettertypes, neutrale kleuren. Als u wilt opvallen en de aandacht wilt trekken, is er geen geheim: u zult moeten werken en wat moeite moeten doen aan het ontwerp. Hieronder vindt u een voorbeeld van een presentatie die ik maakte voor mijn artikel van 25 mei. Ik zeg niet dat het perfect is, maar ik heb mijn best gedaan om mijn publiek te respecteren door hen een visueel aantrekkelijke en synthetische inhoud aan te bieden.

Wat duidelijk is, is dat de periode voorbij is waarin dezelfde inhoud op verschillende sociale netwerken kon worden gepost zonder dat deze werd bewerkt. Vandaag de dag moet u uw inhoud aanpassen aan elk sociaal netwerk, maar u moet ook op de hoogte blijven van de nieuwste algoritmes. Dit monitoringswerk is essentieel voor zij die nog altijd een gemeenschap willen animeren, vooral op LinkedIn.

Dit is hoe het er bij IntoTheMinds zal uitzien



Illustratie afbeeldingen: shutterstock



Posted in big data.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *