19 mei 2021 776 woorden, 4 min. gelezen

224 woorden, het magische getal om de viraliteit van uw LinkedIn-berichten te stimuleren

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Het aantal woorden is een van de factoren die bepalend zijn voor het succes van een post op LinkedIn, samen met hashtags. Ik heb een analyse gemaakt van bijna 5 miljoen berichten in 100 landen waaruit blijkt dat er een […]

Het aantal woorden is een van de factoren die bepalend zijn voor het succes van een post op LinkedIn, samen met hashtags. Ik heb een analyse gemaakt van bijna 5 miljoen berichten in 100 landen waaruit blijkt dat er een lineaire correlatie bestaat tussen het aantal woorden van een LinkedIn-bericht en het aantal likes/comments. Posts die tussen 224 en 227 woorden zijn, hebben 6x meer kans om meer dan 100 reacties te krijgen dan het gemiddelde. Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp schrijf u dan hieronder in voor mijn nieuwsbrief en vergeet niet om me een verbindingsverzoek te sturen … op LinkedIn natuurlijk ? .

De resultaten van de studie in het kort

Uit de resultaten van de analyse blijkt dat berichten die tussen 224 en 227 woorden bevatten, 5,80 keer meer kans hebben om 100 “likes” / “comments” te bereiken dan het gemiddelde.

Gegevens van 4,599 miljoen LinkedIn-berichten werden aangeleverd door Linkalyze en geanalyseerd met Timi suite (Anatella voor de data preparation en Modeller voor de modelilering).

Waarom vergroot het aantal woorden het bereik op LinkedIn?

Aangezien het algoritme van LinkedIn de nadruk legt op “dwell time“, hoe meer tijd besteed wordt aan het lezen van een post, hoe meer deze zal worden aanbevolen door het algoritme.
Logischerwijs zou het aantal woorden dus invloed moeten hebben op de leestijd … en dus op de promotie van het bericht door het algoritme.

De resultaten in detail

De gedetailleerde resultaten zijn te zien in de onderstaande grafiek (gemaakt met Modeller van TIMi). Een paar woorden uitleg zijn nodig om het goed te begrijpen.

Eerst heb ik de uitschieters geëlimineerd door alle accounts met meer dan 25.000 abonnees te verwijderen. Vervolgens heb ik, voor de modelleringsexercitie, een binair doel gedefinieerd: de kans op 100 reacties (likes + comments). Dit is mij nog maar één keer overkomen, dus ik weet dat het ingewikkeld is.

Laten we nu naar de grafiek gaan.

correlation number of words reach posts Linkedin

Het aantal woorden in de geanalyseerde LinkedIn posts wordt aangegeven op de x-as:

  • 50% van de berichten op LinkedIn bevat minder dan 34 woorden
  • 80% van de berichten op LinkedIn bevat minder dan 86 woorden
  • 90% van de berichten op LinkedIn zijn minder dan 132 woorden

Aan de linkerkant wordt het aantal waarnemingen getoond als functie van het aantal woorden. Zo waren er 392952 berichten met 1 of 2 woorden en 130364 met 3 of 4 woorden.

De grijze lijn geeft het gemiddelde aantal berichten in de steekproef weer waarop meer dan 100 reacties (likes + comments) zijn gekomen.

Ten slotte geeft de oranje curve (x-as rechts) het percentage van de berichten met meer dan 100 reacties als functie van het aantal woorden weer.

Ten eerste kunnen we vaststellen dat voorbij de 54 woorden (snijpunt van de oranje curve met de grijze lijn), het bereik van de LinkedIn post groter is dan het gemiddelde. De 1e conclusie is dat uw LinkedIn-bericht altijd van meer dan 54 woorden moet hebben om de zichtbaarheid van de post te vergroten.

We zien ook dat de oranje curve uit 2 delen bestaat:

  • Tot 176 woorden neemt de waarschijnlijkheid toe met 0,05% met elk toegevoegd woord
  • Na 176 woorden neemt de waarschijnlijkheid met 0,18% toe met elk toegevoegd woord

Conclusie: bij berichten van meer dan 176 woorden neemt de kans op het bereiken van 100 likes/comments 3,52x sneller toe dan bij een bericht van minder dan 176 woorden.

correlation number of words vs. reactions Linkedin

In een van mijn eerste analyses over de impact van het aantal woorden op de viraliteit van LinkedIn posts schatte ik het optimum op 216-218 woorden.

In een andere studie (zie onderstaande grafiek) had ik deze correlatie reeds vermoed op een dataset van beperkte omvang. Op dat moment schatte ik de ideale omvang in aantal woorden op 216-218.


Methode

Gegevens van 4,599 miljoen LinkedIn-berichten werden geanalyseerd met Anatella. Twee databanken in json-formaat werden met elkaar in overeenstemming gebracht (zie de pijplijn voor de voorbereiding van de gegevens hieronder):

  • LinkedIn-berichtendatabank
  • auteursdatabase

data preparation Linkedin dataset Anatella

Een variabele “Aantal reacties” werd gecreëerd door het aantal “vind ik leuks” en het aantal reacties bij elkaar op te tellen. Ik had in een andere analyse aangetoond dat het aantal aldus gedefinieerde reacties gecorreleerd was met het aantal weergaven.
De statistische modellering werd uitgevoerd met Modeller en omvatte de volgende variabelen:

  • aantal woorden
  • aantal hashtags
  • aantal connecties
  • land
  • taal

crédits : Shutterstock

Conclusie

Deze analyse, uitgevoerd op 4,599 miljoen LinkedIn-berichten, toont duidelijk aan dat de zichtbaarheid (en viraliteit) van een post wordt beïnvloed door de lengte van de inhoud. Als 80% van de berichten op LinkedIn minder dan 86 woorden bevat en een bericht gemiddeld slechts 3,7% kans heeft om 100 likes / comments te bereiken, dan bereikt deze kans 20% bij berichten die tussen 224 en 227 woorden bevatten.

Het is dus in uw eigen belang om lange (en interessante, zie mijn 4 gouden regels hier) berichten te schrijven, omdat dit een positief signaal geeft aan het LinkedIn-algoritme.

 

 



Posted in Data en IT.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *