17 mei 2021 768 woorden, 4 min. gelezen

Hoeveel hashtags in een bericht op LinkedIn plaatsen? [Onderzoek]

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoeveel hashtags moet u in uw berichten op LinkedIn zetten om de zichtbaarheid te vergroten? Is het overigens zinvol om hashtags te plaatsen en hoe reageert het algoritme van LinkedIn? Ik heb 4.988 miljoen posts op LinkedIn in meer dan […]

Hoeveel hashtags moet u in uw berichten op LinkedIn zetten om de zichtbaarheid te vergroten? Is het overigens zinvol om hashtags te plaatsen en hoe reageert het algoritme van LinkedIn? Ik heb 4.988 miljoen posts op LinkedIn in meer dan 100 landen geanalyseerd en geef het antwoord op bovenstaande vraag in dit artikel. Als u andere exclusieve resultaten per e-mail wilt ontvangen, aarzel dan niet om u in te schrijven op mijn nieuwsbrief en volg me op LinkedIn.


Hoeveel hashtags moet u in een bericht op LinkedIn zetten?

Kort antwoord: 3

Lang antwoord: De kans om 100 likes en/of commentaren te krijgen op een bericht op LinkedIn is 3,307% voor een netwerk van minder dan 25.000 volgers. Om deze kans te vergroten moet u 3 regels in gedachten houden:

  • absoluut meer dan 0 hashtags!
  • idealiter 3
  • boven de 3 hashtags is de impact negatief, maar het verschil is niet erg significant op het aantal likes en commentaren
correlation hashtag linkedin likes comments

Analyse van de kans op 100 reacties op een bericht op LinkedIn op basis van het aantal hashtags in het bericht


Hoe de invloed van hashtags op het bereik van LinkedIn-posts analyseren?

Om te beginnen hebt u een dataset nodig… een hele grote dataset. Via Linkalyze had ik toegang tot een dataset van 4.988 miljoen berichten op LinkedIn (Bedankt Sylvain, Thomas en Laetitia). Deze dataset bevat de naam van de auteur, de tekst van het bericht, het aantal likes en het aantal reacties.

Vervolgens hebt u een (uitstekende) datavoorbereidingssoftware en een data science-oplossing nodig. Ik koos voor Timi suite, waarmee ik de gegevensvoorbereiding en het modelleerwerk in één tool kan doen. De software voor gegevensvoorbereiding heet Anatella (ik had het er al over in dit en dit artikel). Timi is de modelleeroplossing.

Waartoe dienen hashtags op LinkedIn?

Er circuleren een aantal hypotheses over de rol van hashtags op LinkedIn. Hashtags zouden het algoritme in staat stellen uw bericht beter te categoriseren en dus beter te verspreiden. Deze hypothese klinkt natuurlijk mooi. Maar we mogen niet vergeten dat, vanuit semiologisch oogpunt, het simpele feit van het opnemen van een hashtag ook meer aandacht trekt van de internetgebruiker. De studie die ik hier aanhaal, toonde een positief effect aan van trefwoorden die aan het begin van het bericht worden geplaatst.

Voorbereiding van gegevens in Anatella

De voorbereiding van de gegevens in Anatella was gebaseerd op json-bestanden.

Na enkele klassieke schoonmaakoperaties is de database van berichten verrijkt met gegevens over hun auteurs: aantal connecties, stad, land, …

Zodra de koppeling was voltooid, werd een taaldetectiealgoritme gebruikt om een nieuwe variabele aan de dataset toe te voegen en werd het aantal hashtags in elke post geëxtraheerd. Ik heb ook een variabele “Aantal reacties” aangemaakt door het aantal likes en het aantal reacties bij elkaar op te tellen. In een ander onderzoek toonde ik eerder al de correlatie aan tussen het aantal reacties en het aantal views.

data preparation Linkedin dataset Anatella

De datavoorbereidingspijplijn in Anatella.

Voor de modellering gebruikte ik de volgende variabelen:

  • aantal woorden
  • aantal hashtags
  • aantal connecties
  • land
  • taal

Het algoritme in Timi maakt het mogelijk verschillende opeenvolgende statistische modellen te bouwen. Eerst worden alle onafhankelijke variabelen in aanmerking genomen, waarna een “pruning” (Engelse site) wordt uitgevoerd om de minst voorspellende variabelen te elimineren.

In dit artikel presenteer ik de resultaten die verband houden met het aantal hashtags en kom ik, in specifieke berichten, terug op het effect van het aantal woorden en het aantal connecties.

Resultaten in detail: het effect van hashtags op het bereik van uw berichten op LinkedIn

Hier is het resultaat in detail (en in geanimeerde versie).

De blauwe lijn geeft de kans weer om meer dan 100 likes te krijgen op een LinkedIn-post. Die probabiliteit bedraagt 3,307%.

effect of number of hashtags on Linkedin post reach

Wij zien dat het positieve effect maximaal is wanneer de post 3 hashtags heeft: de kans stijgt tot 7,2% om de 100 reacties te overschrijden. Wanneer we meer dan 3 hashtags hebben, neemt de waarschijnlijkheid iets af en varieert tussen 5,94% en 6,89%. Het maximum dat wordt waargenomen is 133 hashtags in één bericht!

De gedetailleerde resultaten vindt u in onderstaande tabel.

Aantal hashtags Kans om meer dan 100 reacties op een bericht te krijgen (likes + commentaar) met een netwerk van minder dan 25000 connecties.
0 3,21%
1 4,25%
2 4,72%
3 7,2%
4 6,61%
5 6,32%
6 5,94%
7 6,67%
8-9 6,85%
10-11 6,32%
12-15 6,89%
16 et plus 6,12%


 

crédits : Shutterstock

Conclusion

Deze resultaten geven slechts een bepaalde kijk op het nut van hashtags in LinkedIn-berichten weer. Het zou nodig zijn het onderwerp uit te diepen, vooral door e na te gaan of de resultaten gelijk blijven wanneer het aantal reacties (likes + commentaren) en het aantal connecties variëren. Als u geïnteresseerd bent in deze onderwerpen, voel u vrij om me een uitnodiging te sturen … op LinkedIn ?Posted in big data.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *