30 mei 2018 404 woorden, 2 min. gelezen

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Ontdek alle antwoorden in onze online gids

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de afgelopen 6 maanden een stapsgewijze handleiding voor iedereen geschreven. Ik had nooit gedacht dat het zo lang zou hebben geduurd om het af te ronden (het zit in […]

Hoe een marktonderzoek uitvoeren? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de afgelopen 6 maanden een stapsgewijze handleiding voor iedereen geschreven.

Ik had nooit gedacht dat het zo lang zou hebben geduurd om het af te ronden (het zit in de details), maar uiteindelijk is het er wel.
Ontdek in het artikel van vandaag waarom we een gids voor marktonderzoek hebben gemaakt en hoe deze is ontworpen.

Waarom hebben we deze gids voor marktonderzoek opgesteld?

Het doel van deze gids is een duidelijke methode aan te reiken voor het uitvoeren van een marktonderzoek. Niets is ooit zo onduidelijk geweest als de methodologie voor het uitvoeren van een uitgebreid marktonderzoek en daarom hebben we dit probleem aangepakt. Degenen die het meest behoefte hebben aan marktonderzoek (bv. jonge ondernemers, zeer kleine ondernemingen en kmo’s) weten over het algemeen niet waar ze moeten beginnen. Toch blijven we herhalen dat dit een van de sleutels tot succes is: vergeet niet dat 60 procent van de bedrijfsfaillissementen vermeden zou kunnen worden als er een voorafgaand marktonderzoek had plaatsgevonden.

Een marktonderzoekmethode in 7 fasen

Daarom hebben we vanaf nul een methode ontwikkeld die gebaseerd is op 7 opeenvolgende fasen die binnen ieders bereik liggen.

Wie begint met een blanco vel papier (bijvoorbeeld projectleiders met een bedrijfsidee), heeft er baat bij om bij stap 1 te beginnen. Anderen, met een project dat al verder staat of die eerdere marktervaring hebben, wensen wellicht rechtstreeks naar een latere fase over te gaan.

Om u te helpen uw weg te vinden en tussen de verschillende fasen te navigeren, hebben we ook grafische hulpmiddelen ontwikkeld:

  • een schema dat de 7 fasen van het marktonderzoek illustreert: cijfers (van 1 tot 7) en specifieke kleuren helpen u uw weg te vinden waar u ook bent in de gids
  • een zeer duidelijke infografie die de zeven fasen van het marktonderzoek en de deelstappen ervan weergeeft en een korte toelichting geeft.

Hoe kunt u uw kennis over marktonderzoek vergroten?

Door deze gids te lezen krijgt u een vrij goed beeld van hoe u uw marktonderzoeksproject kunt structureren. Sommige domeinen moeten echter nog verder worden verkend. Het goede nieuws is dat alle informatie die u zoekt waarschijnlijk al op deze blog staat (we schrijven er al bijna 10 jaar over!). Hyperlinks zijn daarom opgenomen in de gids die u doorverwijzen naar specifieke artikelen.

Vergeet niet ons uw opmerkingen te sturen! We zijn bereikbaar via Linkedin, Twitter en eventuele opmerkingen onderaan deze pagina zijn welkom.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *