20 oktober 2023 1003 woorden, 5 min. gelezen

LinkedIn-uitnodigingen: hoe u meer personalisatie kunt stimuleren

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Een beter ontwerp van het connectieverzoek op LinkedIn zou de mate van personalisatie van uitnodigingsberichten verhogen. Op dit moment wordt 87% van de connectieverzoeken niet gepersonaliseerd.

87% van de LinkedIn-uitnodigingen bevat geen persoonlijk bericht. En de resterende 13% bestaat uit banale teksten. De kracht van LinkedIn ligt in het netwerk, dus u moet weten wie u toelaat. Maar de oplossing is eenvoudig. U hoeft alleen maar nudge te gebruiken om gebruikers aan te moedigen hun connectieverzoeken te personaliseren . In dit artikel deel ik enkele statistieken over de uitnodigingen die u op LinkedIn ontvangt en stel ik een nieuw ontwerp voor zodat ze vaker gepersonaliseerd kunnen worden.

Neem contact op met marketingbureau IntoTheMinds


87% van de LinkedIn-uitnodigingen zijn niet gepersonaliseerd

12 maanden lang heb ik alle LinkedIn-uitnodigingen bijgehouden die ik ontving: bij 87% ervan zat er geen bericht. Met andere woorden, er werd niet uitgelegd waarom iemand u aan zijn netwerk wilde toevoegen.

Van de resterende 13% bevatte de overgrote meerderheid een banaal bericht en/of een bericht gegenereerd door generatieve AI (zie hieronder). Dit soort berichten zorgt er duidelijk niet voor dat u meer over de persoon te weten wilt komen.

LinkedIn uitnodigingen

De weinige gepersonaliseerde LinkedIn-uitnodigingen die ik de afgelopen 12 maanden heb ontvangen, bevatten in feite heel gewone tekst.

Slechts zelden deed de persoon die de uitnodiging verstuurde de moeite om een echt persoonlijk bericht te schrijven.


De voordelen van een gepersonaliseerde uitnodiging op LinkedIn

Het eerste voordeel zou natuurlijk een hogere acceptatiegraad van uw verbindingsverzoek zijn. Deze hypothese is vrij logisch, zelfs als een statistiek (Engelse site) anders suggereert.

Wat wel zeker is, is dat:

  • 20% van de gebruikers accepteert NOOIT verbindingsverzoeken van vreemden
  • 68% accepteert enkele ervan (in dat geval kunnen we aannemen dat personalisatie een rol speelt)
  • 12% accepteert alle inkomende verzoeken

In het echte leven komt niemand bij u thuis zonder toestemming te vragen, uitgenodigd te worden en gedag te zeggen.

Bruno Fridlansky, LinkedIn-expert


Als u uw netwerk wilt uitbreiden om het “bereik” van uw berichten te vergroten (bekijk hier onze studie over dat onderwerp), dan moeten uw uitnodigingen geaccepteerd worden. Denk er ook aan dat het aantal uitnodigingen dat u kunt versturen nu tot 100 beperkt is, en dat u bestraft kunt worden als uw connectieverzoeken te vaak genegeerd of afgewezen worden.

Het tweede voordeel is dat u een netwerk opbouwt van mensen die u kent en met wie u echte relaties kunt ontwikkelen. Een netwerk is nutteloos als u het niet kunt activeren. Denk dus niet dat de grootte van uw netwerk de enige belangrijke KPI is. Het is de kwaliteit van het netwerk die telt, maar het is veel moeilijker om dit begrip kwaliteit tastbaar te maken.


Uitnodigingen op LinkedIn: een echte bron van frustratie

Voor veel gebruikers zijn deze niet-gepersonaliseerde uitnodigingen een echte frustratie. Toch doet LinkedIn niets. Erger nog, LinkedIn heeft in 10 jaar tijd nooit iets veranderd om de situatie te verbeteren.

In 2017 (zie hieronder) deed een bericht een schuchtere poging om gebruikers aan te moedigen hun bericht te personaliseren.

LinkedIn uitnodigingen 2017

LinkedIn uitnodiging, ontwerp uit 2017.

In 2023 is het bericht min of meer hetzelfde (zie hieronder). Vooral de positie van de 2 knoppen (“Add a note” en “Send now”) is niet veranderd, noch de kleur ervan. Het is nog steeds te gemakkelijk voor gebruikers om geen moeite te doen.

LinkedIn uitnodigingen nudge

LinkedIn-uitnodigingen in 2023 lijken veel op die in 2017.

Maar er is een oplossing. Die ligt in het ontwerp en heet nudge.

Er zijn verschillende fouten in het huidige ontwerp van de uitnodigingsinterface van LinkedIn. Gebruikers worden aangemoedigd om een uitnodiging te sturen zonder een persoonlijk bericht mee te sturen. Dit is een slechte praktijk die door het ontwerp van LinkedIn wordt aangemoedigd in plaats van bestreden. Ten eerste bevindt de knop “Send without a note” (dus zonder gepersonaliseerd bericht) zich helemaal rechts in het venster ; “dit is de knop waar de muis van de gebruiker als eerste op klikt. Ten tweede is deze knop veel zichtbaarder dan de knop “Add a note” voor het toevoegen van een persoonlijk bericht.


Een nudge om de gebruikerstevredenheid bij LinkedIn te verbeteren

Gebruikers aanmoedigen om deze uitleg te geven zou slechts een paar regels code vereisen. De oplossing is eerder een nudge dan een verbod. Ik denk niet dat het effectief zou zijn om gebruikers te dwingen een bericht te schrijven. Ze moeten zelf de voordelen van een gepersonaliseerde uitnodiging inzien.

LinkedIn uitnodigingen conclusie

Voorstel voor een nieuw ontwerp voor de LinkedIn-uitnodiging met een “nudge”.

De interface moet op zodanige wijze worden ontworpen dat gebruikers worden aangemoedigd om hun uitnodiging te personaliseren en zo een extra stimulans te geven aan de ontvanger om verbinding te maken. Ik stel daarom voor om de interface als volgt te herontwerpen:

  • Maak de knop “Add a note” de standaardoptie in plaats van “Send now”: de knop “Add a note” zou gewoon prominenter kunnen worden
  • Gebruik een getal (in dit geval “123%”) om gebruikers een idee te geven van de mate van verandering die ze kunnen verwachten als resultaat van de geleverde inspanning.
  • Maak de knop “Send now” minder zichtbaar
  • Hernoem de actie “Send now”, zodat deze meer schuldgevoel opwekt (“Ik kies ervoor om mijn uitnodiging niet te personaliseren”)

Men zou zich zelfs kunnen voorstellen dat het klikken op “Ik kies ervoor om mijn uitnodiging niet te personaliseren” een pop-up activeert waarin om bevestiging van deze actie wordt gevraagd: “Weet u zeker dat u uw uitnodiging niet wilt personaliseren? En als dat nog niet genoeg is, zou de volgende stap zijn om gebruikers te laten bepalen welk type uitnodiging ze willen ontvangen (alleen gepersonaliseerde of beide).


LinkedIn uitnodigingen

Conclusie

LinkedIn heeft zijn standpunt over het personaliseren van connectieverzoeken al meer dan 10 jaar niet veranderd. Het is nog steeds gemakkelijker om niet-gepersonaliseerde uitnodigingen te sturen.
Ik pleit ervoor om het ontwerp van de aanmeldingsaanvraag te veranderen. Een nieuw ontwerp zou gebruikers ongetwijfeld meer bewust maken van de voordelen van een gepersonaliseerde uitnodiging en de kwaliteit van hun netwerk enerzijds en de gebruikerstevredenheid anderzijds verbeteren.

In de tussentijd zullen degenen die de moeite nemen om hun berichten te personaliseren (zonder de hulp van ChatGPT) ongetwijfeld meer geaccepteerd worden en van de voordelen kunnen genieten.

 Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *