13 december 2019 621 woorden, 3 min. gelezen

Detailhandel: Levita laat objecten in de etalage zweven

Door Lorène Fauvelle Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In onze voortdurende zoektocht naar nieuwe trends in de wereld van de detailhandel hebben we ons dit jaar gericht op de interactieve vitrines. Merken maken almaar meer gebruik van dit systeem om zich te onderscheiden van hun concurrentie, hun klanten […]

In onze voortdurende zoektocht naar nieuwe trends in de wereld van de detailhandel hebben we ons dit jaar gericht op de interactieve vitrines. Merken maken almaar meer gebruik van dit systeem om zich te onderscheiden van hun concurrentie, hun klanten een unieke ervaring aan te bieden en shoppers aan te trekken. Vandaag ontmoeten we twee magiërs (Clément Kerstenne en Philippe Bougard) die hun magische trucs in de winkel vertonen en etalages met zwevende objecten creëren. Clément en Philippe vertellen ons over deze ervaring.

Levita in het kort

Het was in 2018 dat Clément Kerstenne en Philippe Bougard, twee magiërs uit Luik, het idee kregen om de magie van de magiër los te laten, het concept onafhankelijk te maken en een prototype te ontwikkelen om een object te laten zweven zonder menselijk tussenkomst.

Ze hadden een simpel doel voor ogen, namelijk hun magische trucs automatiseren.

Eerder hadden ze InTheAir opgericht, een evenementenbedrijf dat bedrijven de mogelijkheid biedt evenementen te organiseren in B2B, B2C of in het bedrijf zelf met een goochelshow op maat voor merken als Ferrari, Porsche, Galler, Total en nog vele anderen.

Met Levita gaan ze nu op avontuur in de detailhandel en ze laten van zich spreken.

Het zwevend concept

We kunnen helaas niet alle geheimen achter deze magie in een box achterhalen, maar een beetje meer informatie hadden we toch graag gehad! Clément en Philippe werkten meer dan anderhalf jaar op eigen basis en daarna samen met een extern ontwerpbureau en andere lokale partners aan de ontwikkeling van het Gravity Window-gamma.

Dit gamma biedt retailers de mogelijkheid om objecten in hun vitrine te laten zweven.

Het aanbod van Levita: het Gravity Window-gamma

The Box: de zwevende box

The Tube: de zwevende buis

The Tailored: zwevend concept op maat

Het resultaat is fascinerend en trekt klanten en shoppers aan. Ze houden halt voor het raam om naar het zwevende object te kijken en ook om proberen te begrijpen hoe het werkt.

De marktintroductie

We hebben natuurlijk al gehoord over een systeem dat objecten, vaak kleine objecten, laat zweven via magnetische systemen die te verkrijgen zijn op Amazon. De voordelen van dit concept worden goed ingeschat door ’s werelds grootste luxemerken en in het bijzonder door de Zwitserse horlogemaker Roger Dubuis. Dat was immers het eerste merk dat de Levitation Box in september 2019 in zijn winkel in Singapore installeerde en het is van plan een tweede te installeren, deze keer in Macau in december 2019.

 De reacties op deze eerste installatie waren zeer positief, want het merk zag de belangstelling voor het horloge toenemen. Er zijn inderdaad meer shoppers die voor de etalage stoppen en verkopers naar details vragen. Ze blijven ook langer hangen en zijn nieuwsgierig om meer te weten te komen, zelfs totdat ze het horloge in de hand hebben om er zeker van te zijn dat het echt is. Een echte boost in de aantrekkelijkheidsgraad en retentie van de klanten.

Het is een veelbelovende start voor Levita, dat al enkele grote aanbiedingen van luxemerken kreeg en niet van plan is om het daarbij te houden. Maatwerk is immers in voortdurende evolutie omdat het afhankelijk is van de wensen van de klant. Maar het team van Levita houdt het daar niet bij is van plan om tests te blijven doen om steeds meer verregaande lzwevende concepten voor te stellen, bijvoorbeeld voor kunstwerken.

Enkele kerncijfers

  • Oprichting van twee functies in 2019 (ingenieur en business manager) met als doel het team uit te breiden tegen eind 2020
  • Verkoopdoelstelling: tussen 50 en 150 boxes in 2020
  • Exportverkoop op de belangrijkste luxelocaties wereldwijd
  • Een octrooi op het concept


Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *