17 april 2019 1293 woorden, 6 min. gelezen

World Packaging Organisation: overzicht van de Awards

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De beroemde World Packaging Organisation (WPO) maakt volgende maand, op 15 mei om precies te zijn, de winnaars bekend van de 2019 WorldStar Packaging Awards. Gezien het belang van een verpakking bij aankoopbeslissingen, hebben we voor u een selectie van […]

De beroemde World Packaging Organisation (WPO) maakt volgende maand, op 15 mei om precies te zijn, de winnaars bekend van de 2019 WorldStar Packaging Awards. Gezien het belang van een verpakking bij aankoopbeslissingen, hebben we voor u een selectie van enkele finalisten gemaakt en een analyse gemaakt van hun verpakkingen.

Land Fabrikant Product Oorsprong Verpakking
1. Finland Jospak Oy Bakjes 100% recycleerbaar en aanpasbaar milieuvriendelijk
2. Zuid-Korea Crown Confectionery Co., Ltd. Aardappelwafeltjes Het systeem om te openen is gebaseerd op de manier waarop een aardappel wordt geschild consumentenervaring, DIY (Do It Yourself) met herbruikbare verpakking
3. Italië Smilesys SPA Mozzarellabolletjes Systeem voor het laten uitlekken van mozzarellabolletjes is geïntegreerd in de verpakking praktisch en gebruiksvriendelijk
4. Zuid-Korea LG Household & Health Care, Ltd. Recipiënt voor het aanbrengen van crème Personaliseerbaar en herbruikbaar praktisch en herbruikbaar
5. Zwitserland GSK Consumer Health & Neopac & Nypro Crème aanbrenger De verpakking zorgt ervoor dat crème niet met de handen hoeft te worden aangeraakt gebruiksvriendelijk
6. Australië Caps and Closures Flessendoppen De dop maakt het mogelijk om de stroom van de vloeistof te regelen via een verdeler gebruiksvriendelijk
7. Japan Kyodoshiko Co., Ltd. Bloemen in ‘pot’ De verpakking zelf is de bloempot milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk
8. Spanje Careli 2007 S.L. Wasmiddelen 100% biologisch afbreekbaar (product en verpakking) milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk
9. Duitsland Maik Bermeitinger – manufactured by Richard Bretschneider GmbH Magnetische zwevende doos De originaliteit van de verpakking ligt in de wijze waarop het geschenk uit de doos komt. consumentenervaring en WOW-effect!
10. Japan GC Corporation Fles tandheelkundige lijm Openen met één hand gebruiksvriendelijk
11. Turkije ASAS Ambalaj Baski Sanayi Ve Tic AS Noten en zaden Kleine binnenzakje in de verpakking om schelpen te verzamelen gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk
12. Zweden DS Smith Vrachtvervoer Omkeerbare verzendverpakking gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk
13. China Shenzhen Baixinglong Creative Packaging Co. Ltd Dranken Transformatie product en verpakking DIY (Do It Yourself) en milieuvriendelijk

1 – De bakjes van Jospak Oy bewaren het voedsel en zijn 100% recycleerbaar en personaliseerbaar. Deze verpakking integreert enerzijds marketingmogelijkheden voor levensmiddelenmerken en is anderzijds ecologisch verantwoord, wat belangrijk is voor consumenten en bedrijven.

2 – De verpakking van Gam-guyk biedt de consument een bijzondere sfeer wanneer hij de verpakking opent. De aardappelwafeltjes van Crown zijn verpakt in een kartonnen houder die door de consument wordt geopend alsof hij een aardappel schilt. Door de verpakking weet de consument wat er in zit voordat hij het product zelf ziet. De consument ziet eerst een aardappelwafel op de verpakking, dan opent hij de container alsof hij een aardappel aan het schillen is. Na het schillen, bereiden is niet nodig, is de wafel al klaar. De laatste stap voor de consument is het – wanneer hij dat wenst – hergebruiken van de verpakking, bijvoorbeeld als potloodhouder. De twee grote voordelen van het ontwerpen van herbruikbare verpakkingen zijn enerzijds dat de consument zich het product telkens zal herinneren wanneer hij de herbruikbare verpakking ziet. Anderzijds worden de consument en de fabrikant bij dit soort acties geïntegreerd in een milieubewust verkoop- en aankoopgedrag.

3 – Beeld u in dat u tijdens een picknick mozzarellabolletjes meeneemt, maar u bent vergeten een vergiet mee te nemen. Smilesys SPA biedt een oplossing hiervoor met een verpakking van geperforeerde plastic folie die het mogelijk maakt om de mozzarellabolletjes te laten uitlekken zonder toebehoren. Tegelijkertijd wordt deze verpakking gemaakt met 30% minder plastic dan traditionele verpakkingen voor hetzelfde soort product en is ze kleiner, wat het product en de verpakking gemakkelijker en milieuvriendelijker maakt.

4 – Deze verpakking is speciaal ontworpen om het aanbrengen van crème op gezicht en lichaam te vergemakkelijken. De consument kan de houder vullen met een crème naar wens. De houder verdeelt de crème gelijkmatig over de huid en biedt de consument de mogelijkheid om de crème direct vanuit de verpakking op de huid aan te brengen. Een praktische oplossing voor iedereen die niet van crème op zijn handen houdt.

5 – De Voltaren-aanbrenger “no mess” die door GSK werd ontwikkeld, volgt hetzelfde gebruiksprincipe als de vorige houder, maar richt zich naar de farmaceutische en medische sector. Deze applicator stelt consumenten in staat om hun crème te verspreiden zonder deze aan te raken en zonder overdosering. Een aanpak die erop is gericht de gebruikerservaring van deze pijnverlichtingscrème te verbeteren door een roll-on massage te integreren om pijnlijke plekken te verlichten.

6 – “Precise Pour” (“precies gieten”) van Caps and Closure is bedoeld om de gebruikerservaring van flessendoppen te verbeteren door consumenten de mogelijkheid te geven de vloeistofstroom te regelen en aan te passen aan het gebruik.

7 – De tas en vaas van Kyodoshiko vergemakkelijkt het transport van bloemen en zaden en ondersteunt tegelijk de groei van de bloemen. Deze verpakking kan door de consument gebruikt worden als tas, maar ook als vaas die hij kan aanpassen door de randen van de zak te snijden. Deze tas/vaas van knutselpapier is ontworpen om hermetisch en personaliseerbaar te zijn en biedt consumenten een product op maat voor hun interieur.

8 – De verpakking die Careli ontwikkelde is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dit soort van verpakking gaat de ecologische voetafdruk verder tegen. Careli levert niet alleen biologisch afbreekbare en composteerbare wasmiddelen, maar ontwikkelt haar verpakkingen op dezelfde manier als haar producten. Het merk biedt de consument de mogelijkheid om alle artikelen die ze kopen opnieuw te gebruiken en te recycleren zonder dat ze er twee keer moeten over piekeren hoe ze de verpakking van het merk moeten recycleren.

9 – De magnetische zwevende box is speciaal ontwikkeld om consumenten te verrassen bij het openen van een geschenk. Als de doos wordt geopend, verschijnt er een tweede kleinere doos die de oorspronkelijke doos lijkt te willen verlaten. Dit speelse systeem is ontworpen om ervoor te zorgen dat consumenten een unieke ervaring hebben wanneer ze een cadeau geven of krijgen.

10 – Het doel van de fles met tandheelkundige lijm is om met één hand geopend te kunnen worden. We hebben allemaal wel eens gezien hoe onze tandarts verschillende medische instrumenten in de hand houdt, die allemaal tegelijk moeten worden gebruikt. Toch hebben zij, net als ons, maar twee handen. Deze praktische verpakking is door zijn basiseigenschap – met één hand te openen – gemakkelijker in gebruik dan de producten die in het verleden werden gemaakt.

11 – De ‘PocketLam’ is gemaakt om de schalen van noten te verzamelen. U hoeft niet meer twee keer na te denken als u pistachenoten wilt eten, want deze verpakking, die zowel milieuvriendelijk is en gericht is op het verbeteren van de consumentenervaring, bevat een klein zakje met de noten. Daarin kunt u de schalen van de noten bewaren tot u ze op een gepaste plaats kunt weggooien.

12 – De verzendoplossing van 2Way die werd ontwikkeld door DS Smith biedt een nieuw perspectief voor de wereld van de e-commerce. Dankzij deze omkeerbare verpakking kunnen bedrijven hun producten naar hun klanten sturen, maar kunnen vooral de klanten bepaalde producten terugsturen door simpelweg de verpakking om te keren waarin ze deze producten hebben ontvangen. Door de doos om te keren, verschijnt het adres van het bedrijf, dat voorheen binnenin de verpakking zat, aan de buitenkant, wat het veel gemakkelijker maakt om artikelen terug te sturen.

13 – Dit initiatief biedt consumenten de mogelijkheid om het product – in dit geval een fles – en de verpakking te hergebruiken. Veel DIY-video’s (Do It Yourself of “doe het zelf”) tonen hoe iedereen thuis van een glazen fles een lamp kan maken. Deze fabrikant helpt zijn consumenten om van een gekochte fles een lamp te maken door LDE-technologie in de fles te integreren. Als de fles leeg is kunnen de houder en verpakking worden hergebruikt als lamp; een leuke manier om milieubewust te zijn en de consumentenervaring te verbeteren.

Afbeelding: ShutterstockPosted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *