Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

[Podcast] Beloftes en uitdagingen van kunstmatige intelligentie met Ségolène Martin

In onze podcast van deze week ontmoeten we Ségolène Martin, CEO van Kantify, een in Brussel gevestigd bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie was ongetwijfeld een van de meest trendy onderwerpen van de voorbije maanden. In deze podcast willen we echter verder gaan dan de clichés. We focussen ons op de echt toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie in bedrijven, maar ook op de problemen die de lancering van een dergelijk project met zich meebrengt. We bespreken vooral het nut van dit soort projecten in KMO’s (kleine en middelgrote ondernemingen) en de specifieke moeilijkheden die ze met zich meebrengen.
Een deel van de podcast handelt over het project (Franse site) dat Kantify samen met de Vrije Universiteit Brussel uitvoert rond atriumfibrillatie, de op een na belangrijkste hartaandoening wereldwijd. We hebben het met Ségolène Martin over het ontstaan van dit baanbrekende project en leren dat alles, zoals zo vaak het geval is, ontstond uit een ontmoeting. Een mooi, menselijk verhaal dat ons eraan herinnert dat innovatie dikwijls het gevolg is van volhardende individuen en toevallige gebeurtenissen.
Wij wensen u veel luisterplezier bij deze nieuwe podcast. Vergeet niet om u in te schrijven zodat u geen enkele van onze wekelijkse afleveringen mist.

Segolene Martin, CEO Kantify

Ségolène Martin, CEO van Kantify, is onze gast op de podcast van 9 december 2019

Gebruik van kunstmatige intelligentie in bedrijven: enkele concrete voorbeelden

Natuurlijk zijn er de robots van Boston Dynamics die iedereen die ze gezien heeft met verstomming hebben geslagen, of dat nu in het echt was (de gelukkigen!) of op video (zie hieronder). Maar kunstmatige intelligentie is meer dan alleen maar robots. Kunstmatige intelligentie is vooral de wereld van algoritmes die ons dagelijks leven zijn binnengedrongen: gezichtsherkenningsalgoritmes om uw nieuwste smartphone te ontsluiten, aanbevelingsalgoritmes die u een nieuwe film voorstellen, algoritmes die spraak omzetten in tekst om ondertitels voor uw video’s te maken, enz. En dan zijn er ook nog minder bekende toepassingen, zoals algoritmes die kunstwerken creëren (muziek, schilderkunst, poëzie, …). In een almaar meer gedigitaliseerde wereld vormt kunstmatige intelligentie een hulp voor ons en geeft ze ons de mogelijkheid om te genieten van alle nieuwe mogelijkheden die ons worden aangeboden.

Tags:

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Deel dit bericht op

Een commentaar indienen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *