1 juni 2015 657 woorden, 3 min. gelezen

HNGRY : een visionaire ondernemer met een nieuw winkelconcept in Antwerpen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Soms moet u niet te ver gaan om gepassioneerde en boeiende mensen te vinden. Ik had de gewoonte om altijd naar het buitenland te reizen om visionaire ondernemers te ontmoeten (zoals Enric Ruiz Geli in Barcelona of Jean-Luc Colonna d’Istria […]

Soms moet u niet te ver gaan om gepassioneerde en boeiende mensen te vinden. Ik had de gewoonte om altijd naar het buitenland te reizen om visionaire ondernemers te ontmoeten (zoals Enric Ruiz Geli in Barcelona of Jean-Luc Colonna d’Istria in Parijs), maar deze keer had ik een afspraak in Antwerpen. Ik rekende op een gesprek van een uur om te praten over een nieuw winkelconcept. Uiteindelijk kwam ik pas na 5 uren weer thuis.  

Laat me u voorstellen: Thierry Peeters, oprichter van HNGRY.

HNGRY, een winkel waar u recepten koopt…om ze te bereiden

HNGRY is de eerste winkel van haar genre in België, en een van de slechts drie in Europa. Ze werd in september 2014 opgestart door Thierry Peeters en werd tijdens de eerste weken veel besproken in de lokale en gespecialeerde pers. Het concept is heel envoudig: uit 10 gerechten kiest u wat u wilt eten en dan vertrekt u met al de vereiste ingrediënten om het gerecht klaar te maken. De prijzen zijn redelijk, ongeveer 8 euro per persoon. En alhoewel de hoeveelheden op twee volwassenen zijn berekend, zijn de porties zeer rijkelijk en ruim voldoende om drie personen aan het festijn te laten deelnemen.

Een oog voor marketing en design

Als u de winkel binnenstapt, merkt u al gauw dat Thierry Peeters, die het project van A tot Z ontwikkelde, een veelzijdige ondernemer is. Niet alleen kan hij een beroep doen op zijn ervaring in de horeca- en, haar Franse tegenhanger de CHR-sector, hij is blijkbaar ook zeer goed in marketing, interieurinrichting ende ontwikkeling van een innovatieve klantenervaring. Zwart plafond, directe verlichting, witte muren en veel ruimte zorgen voor een verfrissende belevenis voor de klant. U bent hier niet in een warenhuis; in de ruime doorgangen voelt u zich al vlug op uw gemak terwijl u kiest wat u vanavond zal eten. Thierry probeerde met alle klantencontactmomenten rekening te houden en ervoor te zorgen dat ze het tegenovergestelde waren van die in een supermarkt.

 

HNGRY, een waardevoorstel van snelheid en tevredenheid op het laatste moment

Thierry beschreef me nadruikkelijk zijn visie op de markt. Volgens hem is HNGRY een pionier op een markt waar de consumenten uiteindelijk zullen begrijpen dat ze beter aan hun trekken zullen komen in zijn winkel dan in een warenhuis. Natuurlijk is dit waardevoorstel niet voor iedereen bedoeld. HNGRY richt zich voornamelijk op mensen die het zeer druk en daardoor weinig tijd hebben (zoals zelfstandigen en ondernemers) en die niet graag 30 minuten in een warenhuis gaan aanschuiven om twee producten te kopen. HNGRY biedt een algemene oplossing voor diegenen die een stedelijk leven leiden, sociaal verbonden zijn en op het laatste moment beslissen wat ze willen eten en met wie. In tegenstelling tot leveringsdiensten aan huis zoals Hello Fresh, die in uw behoeften van de hele week voorzien, hoeft u met HNGRY niets te plannen en kunt u op het laatste moment beslissen al naargelang uw zin. Het is een heel ander waardevoorstel.

Leve de concurrentie

In tegenstelling tot de meeste ondernemers die ik ontmoet, heeft Thierry een grenzeloos vertrouwen in zijn project. Zijn project is een missie; een missie waarmee hij het gedrag van de klant wil veranderen. Alhoewel hij beseft dat de meeste klanten van vandaag vroege aanvaarders zijn (‘early adopters’: zie de curve van Roger voor meer informatie), weet hij eveneens dat de vraag automatisch kan stijgen als het aanbod ook groter wordt. Met andere woorden, het aanvaardingsproces zal sneller gaan als er concurrentie op de markt komt. Want, zegt hij, al is HNGRY gekend in Brussel of Gent is het zeer onwaarschijnlijk om klanten van die regio’s te kunnen aantrekken. In zo’n opkomende markt is er ruimte voor iedereen en Thierry rekent op zijn opgedane ervaring van de laatste maanden om de concurrentie altijd een stap voor te blijven. HNGRY was voor hem als een laboratorium waarin hij veel geëxperimenteerd en uitgeprobeerd heeft om een evenwicht te vinden dat lijkt te werken.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *