28 februari 2022 405 woorden, 2 min. gelezen

Het geheim van La Samaritaine om klanten te doen kopen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
kleinhandelHoe kan de klant er in de fysieke detailhandel toe gebracht worden om meer te kopen? Door hem of haar zo dicht mogelijk bij het product te brengen! Dit is waarin La Samaritaine slaagde dankzij een zeer slim apparaat dat […]

kleinhandelHoe kan de klant er in de fysieke detailhandel toe gebracht worden om meer te kopen? Door hem of haar zo dicht mogelijk bij het product te brengen! Dit is waarin La Samaritaine slaagde dankzij een zeer slim apparaat dat wij hieronder zullen onthullen. Het is vergelijkbaar met een duwtje in de rug en maakt het mogelijk om het klanttraject subtiel te wijzigen.

De geheime manier van La Samaritaine om de klanten dichter bij de producten te brengen

La Samaritaine is een van de meest emblematische warenhuizen in Parijs. Het werd heropend in juni 2021 na jarenlange werken voor een budget van 400 miljoen euro. Het biedt een breed scala van exclusieve producten op 6 verdiepingen. Maar hoe laat je klanten bezwijken voor de vele verleidingen?

De truc van La Samaritaine is niet meteen duidelijk. Men zou zelfs kunnen zeggen dat het een duwtje in de rug is, een truc die erop gericht is ons gedrag te veranderen zonder dat we het beseffen. Het geheim zit hem in de prijsaanduiding.

Zoals u in de video hierboven kunt zien, blijven de prijzen onzichtbaar … totdat u dichter bij het product komt. De etikethouder is eigenlijk een prisma dat de informatie slechts op een bepaalde afstand onthult.

U kunt er niet omheen.


De prijs is een element dat de nieuwsgierigheid van de klant wekt. La Samaritaine gebruikt het in haar voordeel om de conversie te verhogen.Waarom winkelbezoekers moeten worden aangemoedigd om dichter bij de producten te komen

Afgezien van de elegantie van de door La Samaritaine toegepaste oplossing, is er een reëel voordeel voor een winkel om de afstand tussen het object en de klant te verkleinen.

Pas wanneer zij dicht bij een product komen, kunnen de klanten het aanraken. Studies tonen aan dat het aanraken van een product zorgt voor een verhoging van:

In een winkel als La Samaritaine waarin je rondwandelt en dus niet noodzakelijkerwijs binnengaat met een specifieke aankoop in gedachten, is het dus belangrijk om verlangen te creëren.


La Samaritaine Paris

Lessen voor uw marketingstrategie

Het kooptraject is een hindernisbaan. Je kunt de klant bij elke stap verliezen. U moet er dus voor zorgen dat u alle interacties optimaliseert, vooral die waarbij de verkoper niet aanwezig is.

Het prijselement is een curiositeitsfactor die kan worden gebruikt en de hier gevonden oplossing komt bijzonder gelegen om de kansen op conversie te vergroten.

 


 Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *