18 juli 2014 454 woorden, 2 min. gelezen

3D-printing: interview met de oprichter van FabShop

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Om te onthouden: “Luister niet naar diegenen die u zeggen dat het nooit zal werken, dat er geen markt voor is. Er is geen onoverwinbare hindernis, kijk maar rond. Als u mislukt, erken het en herbegin.” Bertier Luyt. In een […]

Om te onthouden: “Luister niet naar diegenen die u zeggen dat het nooit zal werken, dat er geen markt voor is. Er is geen onoverwinbare hindernis, kijk maar rond. Als u mislukt, erken het en herbegin.” Bertier Luyt.

In een eerder artikel hadden we het al over het uitstekende initiatief van FabShop om een popup store van 3D-printing te beginnen in de BHV Le Marais in Parijs.

Wij wilden meer weten over het ondernemingsavontuur achter FabShop en haar oprichter, Bertier Luyt.

IntotheMinds: Wat waren de drie grootste motieven om uw zaak te beginnen?

Bertier Luyt: Ik ben altijd al een ondernemer geweest ik had voorheen overigens al een andere activiteit. Ik zat al enige tijd met het idee van FabShop in mijn hoofd, maar de klik was een wedstrijd van innoverende ondernemingen in Saint-Malo einde 2011, die me toeliet het idee te formuleren en op papier te zetten.

ITM: Hoe ontstond het idee van de onderneming?

BL: Ik ontdekte de computergeleide productie  enkele jaren geleden in mijn eerdere activiteit, dan de Maker Movement in 2008. Na Maker Faire in New York in 2011 te hebben bezocht, wist ik dat alles wat ik wilde doen mogelijk was, dat ik enkel de stenen op de juiste plaats moest leggen.

ITM: Wat deed u om het potentieel van dit idee in te schatten?

BL: Toen ik einde 2011 het idee formuleerde van een onderneming van digitale productie en 3D-printing, vertelden de mensen me dat er geen markt voor was.

Maar ik was overtuigd van de relevantie van het voorstel en de opbloei van de markt, het volstond om de sceptici een geprint 3D-model te tonen om hun overtuiging aan het wankelen te brengen en hun steun te krijgen. Als men iemand het recht geeft te maken wat hij wil, mag men het niet meer afnemen.

ITM: Kunt u ons in enkele woorden de drie grootste moeilijkheden geven die u moest overwinnen tijdens uw leven als zaakvoerder?

BL:

  • Bankiers overtuigen, voortdurend uitleggen wat men doet aan mensen die het niet begrijpen
  • Voor een kleine onderneming, hebben we te maken met een erg snelle uitbreiding van ons cliënteel en dus ons personeel
  • De media schrijven aan 3D-printing magische krachten toe, wat het niet heeft

ITM: Naast het ‘vertrokken’ zijn, wat zijn simpelweg de drie grootste voldoeningen die u kreeg?

  • Een geweldig team te hebben aangetrokken rond het idee
  • Onze projecten en kennis hebben wereldwijd weerkland
  • Het vertrouwen van onze klanten en partners

ITM: een belangrijk advies (of meerdere) voor hen die willen beginnen?

BL: “Luister niet naar diegenen die u zeggen dat het nooit zal werken, dat er geen markt voor is. Er is geen onoverwinbare hindernis, kijk maar rond. Als u mislukt, erken het en herbegin.” Bertier Luyt.

Sleutelwoord: marktonderzoek FrankrijkPosted in Entrepreneuriat, Ondernemen.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *