Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Zet Boco de horecasector op zijn kop met zijn nieuwe marketingaanpak?

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

BOCO is een kwalitatief hoogstaand fast food-concept dat momenteel veel aandacht trekt in Parijs. Het werd opgericht door de gebroeders Ferniot (Simon is een zakenman die zijn laatste bedrijf in voedingssupplementen verkocht; Vincent is een bekende journalist en televisiepersoonlijkheid in Frankrijk, vooral op France2) en startte aanvankelijk in een zijstraat van de Avenue de l’Opéra in Parijs.

Ik ontmoette Simon Ferniot op een zaterdagmiddag om het met hem te hebben over het ontstaan van BOCO, het DNA van hun concept en hun plannen voor de toekomst.

Het ontstaan van BOCO

Het idee van Boco komt niet echt van de broers Ferniot. Het kan op naam geschreven worden van Marc Veyrat, die een soortgelijk concept opende in de Alpen met de hoop het gezicht van de wereld te veranderen. De ambitie van Veyrat was duidelijk niet echt gediend met de locatie van het enige verkooppunt. De gebroeders Ferniot hebben Veyrat benaderd om een herontwerp van de strategie te bespreken met het idee om meerdere leiders erbij te betrekken. Het idee werd door Veyrat afgewezen en de Ferniots begonnen toen aan hun eigen ontwikkeling.

 Het DNA van het concept

Het concept van BOCO is gebaseerd op de verkoop van hoogwaardige biologische of wilde producten in kleine “bocaux” (bokaaltjes) (vandaar de naam “Boco”, het fonetische equivalent van bocaux). De bokaaltjes kunnen ofwel worden gekocht “om mee te nemen” (ze worden dan de uwe) ofwel warm worden opgediend in de winkel. Als u de website van Cozna Vera (het concept van Marc Veyrat) bezoekt, zult u zien dat precies dezelfde soort klantervaring wordt aangeboden.

Plannen voor de toekomst

Boco Opéra opende de deuren in mei 2011 en is momenteel het best presterende verkooppunt. De locatie in de Operawijk is goed en de winkel is ook ’s avonds open (25% van de verkoop).

Twee andere verkooppunten werden geopend in mei 2012 (Bercy Village) en oktober 2012 (Saint-Lazare), die ook zeer goed draaien, maar met een ander cliënteel; twee nieuwe openingen zijn gepland voor 2013.

Op het gebied van marketingstrategie legde Simon mij uit dat de ontwikkeling in 2013 zich zowel zal richten op hun ontbijtaanbod als op B2B (maaltijdschotels).

 

Tips voor uw marketingstrategie

Ik was opnieuw onder de indruk van de ondernemersvisie en de uitstekende uitvoering. Ondernemers als Simon Ferniot ontmoeten helpt om nederig te blijven, want zijn aandacht voor detail en professionaliteit is duidelijk te merken in zijn aanwezigheid. Ik was verbaasd over de perfectie van de winkel bij de Opera en de ongelooflijke kwaliteit van de producten en service; een magisch recept voor succes.

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *