Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Louis Vuitton: verpakking maakt deel uit van de klantenervaring

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu uit !

Niemand zal betwisten dat Louis Vuitton een van de meest gerespecteerde luxemerken is. Terwijl de meeste andere lederwarenmerken (hoewel Vuitton niet langer alleen maar een lederwarenfabrikant is) zich hebben geconcentreerd op de uitmuntendheid van het product, schijnt Vuitton een veelheid van andere dimensies te hebben verkend om het beeld van een luxeproduct in de geest van de consument te smeden. Dat is nodig omdat het merk de kwaliteit van het product wil communiceren. Zoals Wiedmann et al. Opmerkten (2007):

The literature on luxury consumption often underlines this importance of quality to ensure the perception of and therefore the value of luxury (Quelch 1987; Rao and Monroe1989; Garfein 1989; Groth and McDaniel 1993; Roux 1995). In addition, high quality is seen as a fundamental character of a luxury product in terms of a ´sine qua non´ (Quelch 1987; Garfein 1989; Roux 1995).

Dit streven naar kwaliteit komt bij Vuitton zelfs tot uiting in de verpakking van de paradepaardjes van het merk. Alleen al de verpakking weerspiegelt de intrinsieke kwaliteit van de producten, met name dankzij de kleuren die in overeenstemming zijn met de visuele identiteit van het merk, de complexiteit van de verpakking (die is gerangschikt als een boek en contrasteert met de eenvoud van concurrerende producten), maar ook dankzij twee belangrijke details. Het eerste is een leren draad die het pakje omgeeft, het tweede is een leren riempje waarmee het “doosje” geopend kan worden.

Mijn mening

Ik schreef een tijdje geleden al over de iPhone-verpakking en de bijdrage daarvan aan de algemene ervaring van het Apple-product. Het voorbeeld van Vuitton lijkt daar sterk op. De verpakking is nog vrij goedkoop (want ze is grotendeels van karton), maar de presentatie, de originaliteit en de details maken er een op zichzelf staand luxe-voorwerp van, dat onafscheidelijk wordt van het voorwerp dat het bevat. Inhoud en houder worden één, en elk voegt waarde toe aan het andere.

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *