20 januari 2015 434 woorden, 2 min. gelezen

Interview met Kenny Martineau, een ontevreden klant die dat liet weten (aan 1 miljoen mensen)

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Als u op deze pagina belandt zonder te weten wie Kenny Martineau is, raden we u aan eerst zijn verhaal te lezen in het artikel dat we daar twee dagen geleden over publiceerden.      IntoTheMinds : Kenny, spreken we je met […]

Als u op deze pagina belandt zonder te weten wie Kenny Martineau is, raden we u aan eerst zijn verhaal te lezen in het artikel dat we daar twee dagen geleden over publiceerden.   

 

IntoTheMinds : Kenny, spreken we je met ‘je’ of met ‘u’ aan?

Kenny Martineau : Laten we het maar op ‘je’ houden; ik ben misschien dan wel miljonair, maar toch! Laten we maar bescheiden blijven! 

 

ITM : en Crédit Mutuel, zeggen zij ‘je’ of ‘u’?

KM : Zij gebruikten ‘U’ met een zekere minachting; nu zeggen ze nog ‘U’, maar met een zekere angst….

 

ITM : Wat betekent “klanttevredenheid” voor jou?

KM : Met Crédit Mutuel kan ik het helemaal niet associeren, een bank wordt geacht je in je project te ondersteunen en mogelijk te helpen in moeilijke perioden. Daar was het eerder het omgekeerde.  

 

ITM : Wat voel je als consument na zoveel aanmaningen? 

KM : Je voelt je gestalkt, je krijgt een indruk een profiteur te zijn en dat er te veel druk op je wordt gelegd, wat uiteindelijk toch het probleem niet kan oplossen. Ik ging onder op mijn bankrekening, dat heb ik geweten. Kaart geblokkeerd, telefonische aanmaningen, aanmaningsbrieven; ze moeten wel gedacht hebben dat ik ergens in een bunker woonde met levensmiddelen voor 6 maanden… maar nee, ik leefde en gaf geld uit, ik betaalde onder meer mijn facturen.   

 

ITM : Waarom een video maken in plaats van rechtstreeks met de bank te praten? 

KM : Ik heb me beklaagd bij mijn persoonlijke raadgever. Het is zelfs zij die, om me te vernederen, het leuk vond om oude dossiers vanonder het stof te halen, zoals “In augustus 2010 ging u xx€ onder uw rekening, wat u pas vereffende op 10 september 2010. In februari 2011 overschreed u uw toestemming met xx dagen…”. Daar waar ik om begrip vroeg, want de schuld kwam niet door mij maar door een klant die een grote factuur niet betaalde, verkoos zij om neerbuigend te doen. Ik heb me niet laten doen, ik heb met mijn wapens geantwoord. 

 

ITM : De essentiële vraag blijft of de video iets heeft veranderd. Hoe heeft Crédit Mutuel gereageerd ? Heeft de klant « Kenny Martineau » voldoening gekregen?

KM : Na 3 weken doof te zijn gebleven, nodigden ze me uiteindelijk uit voor een afspraak met de directeur van mijn bankkantoor. Geen verontschuldigingen, geen compensatie, enkel een beleefd gesprek om een oplossing in der minne te zoeken om deze crisis te beëindigen.

 

ITM : Hoe ziet de relatie met Crédit Mutuel er in de toekomst uit?

KM : Nu weten ze dat ik gewoon iemand ben zoals andere klanten in moeilijkheden, behalve dat ik me niet meer over me heen laat lopen!  

 Posted in Marketing.