9 juni 2015 359 woorden, 2 min. gelezen

Hoe een eenvoudige postkaart leidt tot een zeer tevreden klant

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
We beloofden in een vorig artikel om u, aan de hand van een concreet voorbeeld, uit te leggen hoe een bedrijf de tevredenheid en loyauteit van haar klanten kan verhogen door bijzondere aandacht te schenken aan details. Dit voorbeeld werd […]

We beloofden in een vorig artikel om u, aan de hand van een concreet voorbeeld, uit te leggen hoe een bedrijf de tevredenheid en loyauteit van haar klanten kan verhogen door bijzondere aandacht te schenken aan details.

Dit voorbeeld werd ons aangegeven door Werner Bruyns, de ceo van Coolblue die ik ontmoette tijdens een event van bpost eerder dit jaar.

Na Werner te hebbeng gezien tijdens dit event, bekeek ik de site van Coolblue van naderbij en ontdekte de hele aantrekkelijkheid van beloftes aan de klant. Ook de prijzen zelf waren zeer competitief. Coolblue kreeg daarom een bestelling door onze onderneming. Het spreekt voor zich dat alle beloftes werden nagekomen, maar het meest verrassende kwam enkele dagen later.

Tweede verrassing in de postbus

Ik kreeg via de post een postkaart gestuurd door Werner zelf, waarin hij me succes wenste met mijn aankopen. Dat is het soort aandacht dat blijft hangen, want het ging om een persoonlijke en “handgeschreven” kaart; geen populistische directe marketingtruuk. Dit niveau van aandacht door Coolblue is voor mij een bewijs van de wil om de klant een uitzonderlijke dienstverlening aan te bieden.

Tips voor uw marketingstrategie

Het voorbeeld hierboven is niet zomaar een anekdote. Het moet u inspireren om effectief middelen te vinden om uw klant te verbazen. Hebt u ooit gedacht aan wat klant NIET van u verwacht? Wat kunt u doen om hem of haar positief te verrassen?

Als u aan het hoofd van een onderneming staat, neemt u soms de telefoon om uw klant rechtstreeks te bellen en te vragen wat hij of zij vindt van de laatste aankoop?

Rechtstreeks contact met de klant behouden is essentieel; topmanagers in het algemeen hebben de neiging om te vergeten wie hun salaris betaalt en de band waarmee ze met de klant zijn verbonden te verbreken. Ook al werkt u in de B2B-sector, u mag nooit vergeten dat uw producten op het eind worden gebruikt door mensen als u en ik. Als die mensen met uw product/dienst in contact staan, waarom dan niet de basis leggen voor een gezondere communicatie door rechtstreeks te praten met en te leren van de uiteindelijke klant?Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *