Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Geen marktonderzoek voor Subway-zaken

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Ongelooflijk maar waar. Subway biedt haar franchisehouders geen enkele hulp bij het kiezen van de beste locatie voor hun winkel. En de gevolgen zijn dramatisch. Subway gaat zelfs nog verder door te melden dat ze geen enkel idee heeft wat de beste plaats is om een nieuwe zaak te vestigen.

Dat was een van de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door het Franse economisch tijdschrift «Capital» .

40% van de franchisehouders van Subway verdienen geen geld

Capital ontdekte dat eens de franchisekosten van 12,5% (tweemaal hoger dan bij klassieke ketens zoals Paul) aan Subway zijn betaald, de meeste franchisehouders met moeite break-even draaien..

Het tijdschrift geeft met name het voorbeeld van een franchisenemer in Zuid-Frankrijk aan, die vecht om te overleven omdat er niet genoeg klanten in zijn winkel zijn. Deze franchisenemer vertelt in het artikel dat hij, bij gebrek aan alle hulp van Subway bij de keuze van de vestigingsplaats, zelfj vlug vlug een locatie heeft gekozen en maar heel vluchtig een studie van voorbijgangers (voetgangersstroom) heeft gemaakt. Dat was natuurlijk om problemen vragen en leidde al vlug tot een catastrofe. Helaas was het te laat om nog te veranderen omdat de zaak gehuurd wordt (wellicht op basis van een handelsovereenkomst met  niet herzienbare minimumduur).

De vestiging, de vestiging, de vestiging (locatie, locatie, locatie)

Dit is nog maar eens een voorbeeld dat de keuze van vestigingsplaats van uw winkel cruciaal is. Het voorbeeld van Subway toont ons dat klanten, zelfs met een sterk merk en systematische reclame-investeringen (7m€ pour Subway), niet uit eigen wil tot bij u komen, tenzij u in de onmiddellijke nabijheid bent of op hun weg ligt. De tijd is voorbij dat klanten een inspanning doen om naar hun lievelingszaak te gaan (vooral in de horeca).

Tips voor uw volgende marktonderzoek

Lees zeker eerst al onze artikels over de keuze van een goede vestigingsplaats voor een verkooppunt. de verschillende marketingtechnieken die gebruikt kunnen worden om een locatie te valideren, enz… En als u nog altijd niet overtuigd bent dat de tijd die in een marktstudie wordt geïnvesteerd ook rendabel is, denk er dan aan de locatie van een handelszaak voor het grootste deel van de tijd een belangrijk onderdeel van uw werkkapitaal vormt. U moet een grote omzet halen om uw vaste kosten te betalen (waarvan de huur er één is), alvorens uw eerste euro’s winst binnen te halen.

Slechte locaties zijn niet duur. De beste locaties zijn duur omdat de eigenaars precies weten dat deze locaties «zaken opleveren» dankzij de stroom aan voorbijgangers, het verkeer dat ze aantrekken. Maak de rekening. Maken de 500 of 1000 € die u per maand bespaart in een locatie van tweede keuze het verschil? Over welk verschil gaat het: positief of negatief?

Wij kennen enkele ondernemers wiens droom, door te willen besparen op hun huur, aan diggelen werd geslagen en die zijn moeten stoppen wegens een gebrek aan klanten. Wij kennen er andere die konden overleven en die zijn herbegonnen op een betere plaats zodra de mogelijkheid zich voordeed, met name wanneer het eerste huurcontract ten einde liep. Dat is het risico dat u loopt als u niet voorafgaandelijk een analyse maakt  van uw verkoopsgebied in het algemeen en van uw locatie in het bijzonder.

Contacteer ons gerust voor advies. Ons eerste advies is altijd gratis en we zijn altijd blij projectleiders en ondernemers te kunnen helpen om hun droom te realiseren..

Tags: ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *