De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Een kaart van de meest vernieuwende kleinhandelszaken in Europa

Share This Post On

Waar vindt u inspiratie voor een unieke klantervaring in uw winkel? Door andere winkels te bezoeken en door in te spelen op het toekomstige gedrag van klanten. Dat doen wij door iedere maand een andere Europese stad te bezoeken en er winkels te ontdekken die het meest in het oog springen, die innovatief en op hun tijd vooruit zijn.

Zo zijn we net terug uit Berlijn waar we verrast waren door de vitaliteit en levendige rivaliteit. We maakten een <shortlist> van 20 interessante winkels in twee wijken van de stad en we bezochten ze allemaal. Eerst ontdekten we erg interessante concepten in de omgeving van de Alexanderplatz: Zeit für Brot (een biobakkerij), Rike Feuerstein (een hoedenwinkel met een ongelooflijk interieur), de Telekom 4010-winkel in de Alt Schonhäusstrasse nr. 74, een Adidas-winkel gespecialiseerd in zeldzame en beperkte uitgaves) en Twinkind (Auguststrasse 35) dat de klassiek portretfoto wil vervangen door een 3D-figuurtje dat ongelooflijk reëel lijkt (zie hieronder).

Een andere interessante zone is die van de Kurfürstendamm, in het westen van de stad (waar u ook het beroemde KaDeWe «Kaufhaus des Westens», vindt). In dit deel van de stad vindt u gevestigde waarden zoals Audi en zijn ongelooflijke Audi City, maar ook de zeer vernieuwend conceptwinkel van 02, waarover we binnenkort een artikel zullen schrijven. We zullen vanzelfsprekend een gedetailleerde blog schrijven over elke winkel die we bezochten en de gesprekken die we er hadden met de eigenaars. In afwachting vonden we het een goed idee om al deze kennis op één GoogleMaps-kaart te zetten (dat de komende maanden een mooi instrument voor samenwerking kan worden voor diegenen die dat wensen). Ons doel is alle winkels samen te brengen die we bezochten en die we interessant vonden op vlak van marketing, klantervaring en innovatie.

Sommige ondernemers verrichten werkelijk uitstekend werk om een unieke en gedifferentieerde marketingstrategie te ontwikkelen. Ze verdienen het om gekend te zijn en wij willen u helpen om ze te ontekken via deze Googlemap. Zoals altijd krijgt u deze kennis gratis ter beschikking. Als u de kaart opent, moet u enkel op de kleurtjes klikken om de winkel erachter te ontdekken. We hebben zelfs een kleine beschrijving toegevoegd en, waar mogelijk, een link naar het artikel over de desbetreffende winkel.

Als u winkels kent die het waard zijn om bezocht te worden en waarvan u vindt dat ze op deze kaart thuis horen, stuur ons gewoon een berichtje en wij voegen ze graag toe. 

Tags: , , , , , , , ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *