18 april 2014 564 woorden, 3 min. gelezen Laatste update : 3 december 2023

Een kaart van de meest vernieuwende kleinhandelszaken in Europa

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe vindt u inspiratie om een unieke klantervaring aan te bieden in uw zaak? Een eerste bron van inspiratie is vanzelfsprekend andere winkels te bezoeken. Een tweede bron is te anticiperen op het te verwachten gedrag van de toekomstige consument. […]

Hoe vindt u inspiratie om een unieke klantervaring aan te bieden in uw zaak?

Een eerste bron van inspiratie is vanzelfsprekend andere winkels te bezoeken. Een tweede bron is te anticiperen op het te verwachten gedrag van de toekomstige consument. Om onze creativiteit te stimuleren bezochten we (voor de coronacrisis) elke maand een Europese stad, waarbij we de meest geavanceerde, innovatieve en vooruitstrevende winkels bezochten.

Onze klanten met een activiteit in de kleinhandel krijgen op verzoek een gedetailleerd rapport van de winkels en conceptstores die we bezochten. Deze oefening in strategische opvolging is essentieel voor marktonderzoek, maar niet alleen dat. Op de hoogte blijven van nieuwe trends en openingen is de sleutel om te begrijpen hoe u uw klantervaring kunt ontwikkelen en ervoor te zorgen dat u altijd “up to date” bent.
Op onderstaande kaart geven we u een overzicht van een reeks winkels die we de afgelopen jaren hebben opgemerkt. Sommige ervan bestaan niet meer, maar we behouden ze omdat ze nog altijd een bron van inspiratie kunnen zijn.
De interactieve kaart wordt om de twee weken bijgewerkt. Kom regelmatig terug om de laatste toevoegingen te ontdekken. U vindt er onze nieuwe selecties en een ruim overzicht van de retailwereld zonder geografisch onderscheid.

Het doel is alle winkels die we bezochten of waarover we hebben gehoord, en die we vanuit marketingoogpunt, klantenervaring en innovatie bijzonder interessant vinden, bijeen te brengen, zodat u een overzicht krijgt van trends en innovaties, uw nieuwsgierigheid kunt bevredigen en uw creativiteit kunt aanwakkeren.

Om de leesbaarheid voor iedereen makkelijker te houden, zijn de verschillende winkels in drie verschillende categorieën ingedeeld:

  • Interactieve technologie
  • Indeling en decoratie
  • Conceptstore

Sommige ondernemers en merken doen echt hun best om een unieke en gedifferentieerde marketingstrategie te ontwikkelen. Ze verdienen het om bekend te zijn en we willen u helpen deze te ontdekken via deze Google map. Zoals gebruikelijk wordt deze kennis u gratis ter beschikking gesteld. Wanneer u de kaart opent, klikt u op de gekleurde stippen om te ontdekken welke winkel er achter zit. We hebben zelfs een korte beschrijving, foto’s en/of video’s toegevoegd en waar mogelijk een link naar het blogartikel waarin we het verkooppunt bespreken.

U heeft een verkooppunt bezocht dat niet op de kaart staat, geef dan gerust commentaar op dit artikel of neem contact met ons op, we voegen het graag toe en praten er graag met u over!


Een mooi voorbeeld van een retailtocht

Zo zijn we net terug uit Berlijn waar we verrast waren door de vitaliteit en levendige rivaliteit. We maakten een <shortlist> van 20 interessante winkels in twee wijken van de stad en we bezochten ze allemaal. Eerst ontdekten we erg interessante concepten in de omgeving van de Alexanderplatz: Zeit für Brot (een biobakkerij), Rike Feuerstein (een hoedenwinkel met een ongelooflijk interieur), de Telekom 4010-winkel in de Alt Schonhäusstrasse nr. 74, een Adidas-winkel gespecialiseerd in zeldzame en beperkte uitgaves) en Twinkind (Auguststrasse 35) dat de klassiek portretfoto wil vervangen door een 3D-figuurtje dat ongelooflijk reëel lijkt (zie hieronder).

Een andere interessante zone is die van de Kurfürstendamm, in het westen van de stad (waar u ook het beroemde KaDeWe «Kaufhaus des Westens», vindt). In dit deel van de stad vindt u gevestigde waarden zoals Audi en zijn ongelooflijke Audi City, maar ook de zeer vernieuwend conceptwinkel van 02, waarover we binnenkort een artikel zullen schrijven.Posted in Innovatie, Innovation, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *