28 april 2014 578 woorden, 3 min. gelezen

Audi City: een interactieve en zeer innovatieve klantervaring

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De kans is groot dat u nog nooit een “Audi City” hebt bezocht. Er bestaan er maar drie: in Beijing, Londen en Berlijn. Die in Berlijn (Duitse site) opende in februari en ik had de kans om een diepgaand bezoek […]

De kans is groot dat u nog nooit een “Audi City” hebt bezocht. Er bestaan er maar drie: in Beijing, Londen en Berlijn. Die in Berlijn (Duitse site) opende in februari en ik had de kans om een diepgaand bezoek te brengen tijdens mijn verblijf daar begin april.

Het principe is heel eenvoudig. Enerzijds is de beschikbare ruimte voor conventionele autodealers steeds meer beperkt. Er zijn inderdaad weinig plaatsen in de kern van de grote steden waar ‘normale’ autohandels zich kunnen vestigen. Dit verklaart de strijd die voorafgaat aan de lancering van een A+ oppervlak, zoals we in Parijs zagen toen Virgin op de Champs Elysées sloot (Franse site). De grote merken doen alle moeite om het te halen en Volkswagen (Duitse site) won het pleit. Anderzijds worden auto’s steeds meer op maat gemaakt en zijn er miljoenen combinaties mogelijk. Geen enkele dealer kan dus garanderen dat hij beschikt over een voertuig dat zelfs maar in de verste verte overeenkomt met de wensen van de klant. Het risico bestaat altijd dat de klant ontevreden is wanneer het eindresultaat op het moment van levering wordt ontdekt.

De autohandel van de 21e eeuw

Het antwoord van Audi is eenvoudig: gebruik de nieuwste technologieën om een 3D-beeld van de toekomstige auto te geven.

Audi City is bedekt met gigantische interactieve muurschermen waarmee u een auto naar wens kunt maken en vervolgens kunt bekijken. U ziet de buitenkant, binnenkant en u kunt de kofferbak en deuren openen, naar het geluid van de motor luisteren (bijzonder aangenaam bij een Audi R8). U kunt de auto configureren met behulp van één van de touchscreens, of via bewegingsherkenning (een soort Microsoft Kinect) om door de menu’s te navigeren, of u vraagt een van de medewerkers om een iPad mini te gebruiken die hij (zij) op zijn (haar) arm heeft om het geheel op afstand te bedienen.

Ik besloot de auto van mijn dromen samen te stellen, een RS7, een van mijn favoriete modellen bij Audi. Zoals u kunt zien in de video’s en foto’s hieronder, was het resultaat echt verbluffend. Zodra u de perfecte combinatie hebt gevonden, de combinatie die uw bankrekening leegrooft, kunt u uw-meesterwerk delen via Facebook, Twitter of e-mailen (dit is de optie die ik koos). U kunt het ook afdrukken. Elke configuratie krijgt een unieke code en barcode zodat u bij een volgend bezoek aan een Audi City niet opnieuw hoeft te beginnen. Gebruik hiervoor de scanner naast elk aanraakscherm om direct toegang te krijgen tot de configuratie. U kunt uw bezoek ook voorbereiden door uw ideale voertuig online te configureren; de code die u krijgt kan dan in het systeem van Audi City worden ingevoerd om het voertuig direct te bekijken. Magisch. Lang leve de techniek.

Er zijn slechts 4 voertuigen te zien in Audi City. Tijdens mijn bezoek was het een witte RS7, de nieuwe S1 (gemaakt in Brussel) (Franse site). Op de eerste verdieping stonden een cabrio A5 en een limousine A8 naast die andere attractie van het verkooppunt, een muur van 3D schermen. Met behulp van een ad hoc 3D-bril kunt u zich letterlijk onderdompelen in de wereld van Audi en verschillende films bekijken over de auto’s van de fabrikant uit Ingolstadt.

Audi City is het resultaat van een samenwerking tussen Audi en Designit (Engelse site), een wereldwijd opererend designbedrijf met als missie het versterken van de band met de consument in winkels door het creëren van een unieke klantervaring via de nieuwste technologieën.Posted in Innovation, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *