7 maart 2018 583 woorden, 3 min. gelezen

Detailhandel: hoe producten presenteren zodat klanten meer kopen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe zorgt u ervoor dat uw producten duidelijk zichtbaar zijn te midden van andere producten? Hoe trekt u de aandacht van potentiële klanten binnen een breed productassortiment? Een cruciale vraag voor alle merken. Een oplossing: zorg voor visuele verbetering. Samenvatting […]

Hoe zorgt u ervoor dat uw producten duidelijk zichtbaar zijn te midden van andere producten? Hoe trekt u de aandacht van potentiële klanten binnen een breed productassortiment? Een cruciale vraag voor alle merken.

Een oplossing: zorg voor visuele verbetering.

Samenvatting

Supermarkten: assortimenten moeilijk te ontcijferen voor klanten

Supermarkten plaatsen producten per afdeling en categorie. Binnen een bepaalde categorie worden producten ongeacht de esthetiek naast elkaar geplaatst. Het gevolg hiervan is dat de hersenen van een klant geen visuele coherentie kunnen waarnemen en een aanzienlijke cognitieve belasting ondervinden om de juiste producten te vinden voor zijn behoeften.

Kijk naar deze twee voorbeelden: de ene komt uit een gewone supermarkt, de andere uit Whole Foods (in 2017 verworven door Amazon). Welke heeft uw voorkeur?

Een klassieke afdeling in een supermarkt (afbeelding: shutterstock)

Afdeling groenten en fruit bij Whole Foods

Uw hersenen vinden het aangenamer om naar het assortiment van Whole Foods te kijken, zodat u een hogere kans hebt om dit assortiment te verkennen en toe te geven aan de verleiding van impulsaankopen. Schoonheid verkoopt.

De hersenen van een klant helpen bij zijn aankoopbeslissingen

Om uw klanten aan te moedigen uw assortiment te verkennen, zijn hier een paar tips om de cognitieve belasting te verminderen.

In de overgrote meerderheid van de gevallen doen winkeliers geen moeite om producten aantrekkelijk uit te stallen, waardoor het voor de hersenen te moeilijk is om informatie te verwerken en zo de kans dat de klant het assortiment verkent en nieuwe producten vindt, kleiner wordt. Het labyrintische assortiment en het gebrek aan aandacht voor esthetiek zetten klanten ertoe aan om star te zijn in hun winkelroutes en altijd hetzelfde te kopen. Detailhandelaren maken zich schuldig aan het creëren van deze vicieuze cirkel die de bestaande koopgewoonten versterkt ten nadele van het ontdekkingsplezier.

Wat kunt u doen om de aankopen in winkels te vergroten?

Onderstaande foto’s illustreren hoe verschillende variaties van een product kunnen worden benadrukt om de zichtbaarheid te vergroten en het winkelen te vergroten.
Dit soort van regeling maakt het gemakkelijker voor de hersenen om informatie te verwerken. De hele verscheidenheid van het product is direct zichtbaar en de hersenen zien alle nuances. De vergelijking is eenvoudig en de aankoopbeslissing wordt vergemakkelijkt.

Coach toont een reeks gelijkaardige producten, maar in verschillende kleuren.


Tea by tea, een Parijs theesalon, presenteert theesoorten per kleur en creëert een visuele ervaring die de traditionele geurbeleving aanvult.


Superlove, een conceptwinkel in Kopenhagen, presenteert kleine houten ambachtelijke voorwerpen per soort, zodat de klant onmiddellijk de samenhang van het assortiment ziet en zijn keuze kan vergemakkelijken.


Flying Tiger presenteert haar tafeldecoraties op kleur om de keuze voor de consument gemakkelijker te maken en hem aan te moedigen het hele assortiment te kopen.


The Atelier Alchemist associeert aroma’s met beelden om een geurbeeld op te roepen.

Conclusie

Handelaren die een gedifferentieerde klantenervaring willen creëren en de aankopen in een winkel willen vergroten moeten zichzelf in de schoenen van een klant plaatsen en begrijpen hoe belangrijk de cognitieve belasting kan zijn en de wens van de klant om tijd te besteden aan het verkennen van de rekken tot nul kunnen reduceren. Daarom is het noodzakelijk te weten hoe u in een winkel visueel aantrekkelijke eilandjes kunt creëren, bijvoorbeeld door producten per soort te gebruiken en de esthetiek ervan te benadrukken om impulsaankopen uit te lokken.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *