10 april 2023 1037 woorden, 5 min. gelezen

Bing en GPT4: 6 tips om uw inbound marketing te beschermen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
ChatGPT en andere met generatieve AI gedoteerde chatbots vormen een risico voor SEO en inbound marketing. Het risico bestaat erin dat de eigen website minder wordt geraadpleegd omdat internetgebruikers zich van Google zullen afkeren. Ook al geloof ik niet in […]

ChatGPT en andere met generatieve AI gedoteerde chatbots vormen een risico voor SEO en inbound marketing. Het risico bestaat erin dat de eigen website minder wordt geraadpleegd omdat internetgebruikers zich van Google zullen afkeren. Ook al geloof ik niet in de voorspellingen van Microsoft, het risico bestaat, vooral sinds de release van GPT-4 en de onmiddellijke integratie ervan in Bing. In de volgende paragrafen heb ik het over 6 acties die ik in gang heb gezet om mijn inbound marketing te beschermen.

Neem contact op met ons inbound marketingbureauVerzamel klantbeoordelingen om Bing te beïnvloeden

“Raad mij een bedrijf aan dat X of Y doet en een goede reputatie heeft”. Dit is een typisch verzoek dat in de komende maanden aan ChatGPT zou kunnen worden gericht. En waar denkt u dat het zijn antwoorden vandaan zal halen? Van Google reviews, Trustpilot, en al hun equivalenten.

Op dit moment moet ik toegeven dat de antwoorden van ChatGPT op dit soort vragen uiterst teleurstellend en volledig bevooroordeeld zijn. Maar het lijdt geen twijfel dat GPT zal verbeteren (vooral met versie 4) en beter zal worden in het identificeren van de meest relevante informatie.

Tip 1

Zet onmiddellijk een actieplan op om klantbeoordelingen te verzamelen via alle mogelijke kanalen (niet alleen Google Business). U hebt enkele maanden de tijd om uw klanten te motiveren positieve feedback achter te laten.

Stel vragen aan Bing en ChatGPT om te begrijpen waar de klantbeoordelingen die zij gebruiken vandaan komen. Richt u op die specifieke site(s) om beoordelingen van uw klanten te krijgen.


Identificeer de pagina’s die Bing gebruikt om antwoorden te formuleren

Bing maakt zijn bronnen heel duidelijk wanneer het bedrijven aan u aanbeveelt. Ze staan onderaan het antwoord. In het onderstaande voorbeeld heb ik een van de bronnen gemarkeerd. Dit is niet de website van een bedrijf, maar een directory van professionals. Deze site maakt dus deel uit van de GPT-3 opleidingsgegevens en het is in uw belang om daar te verschijnen.

Inbound marketing Bing

Tip 2

Test Bing, identificeer de vergelijkingsmotoren die bedrijven aanbevelen en registreer u op deze sites. Als zij de mogelijkheid bieden om beoordelingen achter te laten, moedig uw klanten dan aan dit te doen (zie vorige paragraaf).


Plaats uw bedrijf in de Bing-gids

Bing heeft een bedrijvengids die gelijkwaardig is aan Google Business. Het is dus vanuit deze directory (en niet die van Google) dat bedrijfssuggesties prioritair worden verzameld. Het is dus van essentieel belang dat u daar wordt vermeld. De kans is echter groot dat u niet de tijd hebt genomen om u te registreren.

Gelukkig kan dit vrij eenvoudig worden verholpen door Bing te koppelen aan uw Google Business-vermelding. U kunt echter tot uw onaangename verrassing ontdekken dat het land waarin uw vestiging zich bevindt niet wordt ondersteund. Dit is bijvoorbeeld het geval voor Frankrijk. In ons geval is er absoluut geen mogelijkheid om de Bing Local-vermelding van ons Franse filiaal te beheren.

De Bing chatbot, gebaseerd op GPT-4, toont informatie uit de Bing Local directory.

Inbound marketing Bing

Tip 3

Meld u aan bij Bing Local en koppel uw Google Business-account om uw locaties rechtstreeks te laten importeren. Als u zich in een land bevindt dat niet door Bing Local wordt gedekt, stel dan een extra locatie voor.


Diversifieer uw inhoudsformaten om Bing te beïnvloeden

Chatbots produceren tekst. Dit zal veranderen met de komst van GPT-4, maar het is redelijk om aan te nemen dat 99% van de gebruikers ChatGPT en zijn concurrenten zal gebruiken voor interactie in tekstvorm. Audio- en video-content zullen dus niet worden geëvenaard door ChatGPT of Bing. Daarom denk ik dat deze formaten in de toekomst een nog groter deel van inbound marketingstrategieën moeten uitmaken.

Een (vermoedelijk klein) deel van de traditionele zoekopdrachten zal door Bing worden overgenomen. Maar gebruikers die op zoek zijn naar alternatieve formaten voor tekst zullen zich nog steeds wenden tot YouTube, Spotify en andere gespecialiseerde platforms. Zoals ik in dit artikel heb uitgelegd, denk ik dat 2023 een cruciaal jaar is om te investeren in de diversificatie van uw inhoud, vooral podcasts (niet het minst wegens de lage instapkosten).

Tip 4

Als u de mogelijkheid hebt, investeer dan wat van uw marketingbudget in het maken van een paar podcastafleveringen of korte video’s. Vooral podcasts zijn goedkoop.


Ik kan niet genoeg benadrukken dat de oplossing voor uw problemen met het genereren van leads ligt in het tot stand brengen van een rechtstreekse band met uw prospects. Hoe meer u afhankelijk bent van tussenpersonen, hoe meer uw bedrijf overgeleverd is aan de regels van anderen (vooral algoritmische regels).

Zoals ik hier al aangaf, denk ik dat nieuwsbrieven op het punt staan een nieuwe gouden eeuw te beleven. Ze zijn een zeer effectieve manier om loyaliteit op te bouwen en in de gedachten van uw prospects te blijven.

Tip 5

Plaats zo snel mogelijk een inschrijvingsveld voor de nieuwsbrief op de meest bezochte webpagina’s van uw website. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich inschrijven voor uw nieuwsbrief (uiteraard in overeenstemming met de GDPR), ook al is uw nieuwsbrief nog niet klaar.


Produceer content om op te vallen in chatbots

Als uw bedrijf zoekmachines gebruikt om klanten te vinden, moet u ook content produceren om te verschijnen in chatbots. ChatGPT is totaal ondoorzichtig en vermeldt zijn bronnen niet. Bing, daarentegen, geeft de url van de sites die zijn gebruikt om uw vraag te beantwoorden.

Vergeleken met een klassieke zoekmachine is er echter één groot probleem. Neurale netwerken produceren antwoorden die altijd anders zijn (hoewel ze erg op elkaar lijken, zoals ik in deze studie aantoonde). In tegenstelling tot Google, waar de resultaten min of meer stabiel zijn over lange perioden, is er bij generatieve AI geen stabiliteit.

Er is dus geen garantie van verschijnen in de antwoorden van gespreksagenten omdat:

  • u niet zeker bent dat uw site wordt gecrawld en opgenomen in de trainingsgegevens
  • u weet niet van tevoren weet welk “pad” het antwoord door het neurale netwerk zal nemen

Tip 6

Maak content die overeenkomt met de zoekopdrachten die u gekwalificeerde leads opleveren. Zorg er dus voor dat u de trefwoorden die u leads opleveren onderscheidt van de trefwoorden die u alleen verkeer opleveren. Als u hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.Posted in Strategie.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *