21 maart 2016 298 woorden, 2 min. gelezen

Big Data : wat is de rol van databases van derden

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Het verzamelen en de integratie van databases van derden is het thema van een voorstelling die ik zal geven tijdens de Big Data conferentie van de Europese Radio-unie (ERU) (Engels) in Genève op 22-23 maart 2016. Ik zal drie heel interessante […]

Het verzamelen en de integratie van databases van derden is het thema van een voorstelling die ik zal geven tijdens de Big Data conferentie van de Europese Radio-unie (ERU) (Engels) in Genève op 22-23 maart 2016.

Ik zal drie heel interessante concrete gevallen voorstellen van ondernemingen die databases van derden gebruikten om hun kennis van het klantengedrag uit te breiden en de accuraatheid van hun algoritmes te verbeteren. Ik zal starten met de luchtvaartmaatschappij TAM (waarover we het al eerder hadden op deze blog (Frans), het vervolgens hebben over de Gentse start-up Realo (die ik hiermee ook graag wil bedanken voor haar openheid en interessante communicatie in voorbereiding op deze conferentie) en eindigen met de telematische toestellen die verzekeringsmaatschappijen in wagens installeren om het gedrag van de verzekerden te volgen.

Voor de eerste keer zal ik ook een ontwerp voorstellen van een kaart met gegevensbronnen, speciaal voor de conferentie opgesteld. Samen met mijn team heb ik de gegevensbronnen ingedeeld in type deel 1 (1st party), deel 2 (2nd party) en deel 3 (3rd party) op basis van 6 criteria die ons essentieel lijken voor het opzetten van een Big Dataproject: de relevantie van de data, het waargenomen intrusieve karakter bij het verzamelen ervan, de granulariteit, de rijkheid en de veroudering.

De komende maanden gaan we de kaarten vervolledigen en ze geleidelijk aan beschikbaar stellen aan diegenen die dat wensen om het debat levendig te houden. We gaan ook marktstudies uitvoeren om de verschillende gegevensbronnen op deze kaarten objectief te positioneren, wat vooral belangrijk zal zijn voor de meer subjectieve criteria, zoals het waargenomen intrusieve karakter.  

Als dit onderwerp u interesseert en u wenst actief deel te nemen aan het opmaken van deze kaarten, stuur ons dan zeker een bericht. In afwachting laten we u in avant-première de voorstelling van morgen ontdekken.Posted in big data, Innovation.

1 reactie

  1. De meeste bedrijven hebben ondertussen door data data verzamelen belangrijk is. Helaas stoppen de inzichten daar dan vaak. Over wat te doen met die data en hoe ze in te zetten om er ROI uit te halen, dat is een brug te ver. Nochtans zijn er behoorlijke budgetten nodig om op een degelijke manier data te verzamelen. Tijd om de ogen te openen en wat verder na te denken, hoe je de kost kan omzetten in bijvoorbeeld leads of conversies!

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *