Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Update 5 van ons project over pop-up winkels

Het is weer tijd voor ons project www.bestpopupstores.com, een website voor hen die het laatste nieuws over pop-up kleinhandels willen weten. In ons laatste artikel daarover vertelden we u over onze technische problemen die de oplaadtijd beïnvloedden (nogmaals onze dank aan de WordPress goeroe Gilbert West voor zijn hulp).

 

Hoe de oplaadtijd van uw website inkorten?

Dat was in essentie de vraag die we Gilbert stelden en het antwoord was zo voor de hand liggend, dat we er zelf niet waren opgekomen. De Googlekaart op de homepage verbruikte te veel, en dat zou altijd maar erger worden door het stijgend aantal winkels dat erop kwam te staan. Wat we op basis van de opmerkingen van Gilbert hebben gedaan, is voor de kaart een specifieke pagina creëren (die u voortaan hier vindt: www.bestpopupstores.com/interactive-map/) en we hebben een afzonderlijke kaart gemaakt met alle pop-up winkels die gesloten zijn (die kaart staat wel nog niet online, omdat we niet weten of bezoekers er wel interesse in hebben).

De resultaten zijn ongelooflijk. Uit een test met GTMetrix blijkt dat de oplaadtijd met de helft is gedaald (2,8 seconden) en dat de website in de top 20% staat wat de oplaadtijd betreft.

 

Volgende stap: werken aan de interactieve kaart op de website

De volgende stap is bezoekers te helpen om gemakkelijk op de kaart “uit te komen” en er wat tijd door te brengen om ze te ontdekken. We gaan de eerste afbeelding wijzigen in één met een schermafbeelding van de kaart. Maar eerst gaan we de trackers op de website verbeteren om het online gedrag van de bezoekers op de website beter te begrijpen en te zien of de kaart wel echt wordt gebruikt.

 

Eerste inspanningen in de sociale media beloond

Tot einde oktober werd via sociale media niet echt iets ondernomen om meer bezoekers te krijgen op BestPopUpStores.com. Pas in november begonnen we langzaamaan de Facebookpagina en de Twitteraccount te gebruiken (1-2 tweets of Facebookberichten per dag). Tot dusver kregen we positieve reacties. De frequentie blijft echter laag met 50 unieke bezoekers per dag en een gemiddelde van 6 pagina’s per bezoeker.  Dat is niet veel, maar we hebben nog niet veel pagina’s op de website (ongeveer 30 artikels) en we staan nog aan het begin van de leercurve. Eigenlijk zijn de cijfers dus eerder bemoedigend voor zo’n nieuwe website.

 

Interviews met kleinhandelaars

Op basis van getuigenissen van de oprichters van pop-up winkels schreven we ook artikels voor de website. Die interviews gaan over verschillende aspecten, zoals marketingstrategie en de rol van het pop-up project, wat de pop-up voor de onderneming betekende inzake zichtbaarheid of winst, de moeilijkheden bij de realisatie van het project, enz. Binnenkort publiceren we het eerste artikel. Blijf dus zeker op de hoogte en bedankt om ons te volgen.

Tags: ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *