20 oktober 2014 793 woorden, 4 min. gelezen

BestPopUpStores.com : wekelijks rapport # 4

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De voorbije weken deelden we met u het onstaan en de ontwikkeling van ons nieuwe project over pop-up winkels (u vindt de drie vorige “updates” hier: # 1, # 2, # 3). U herinnert zich misschien nog dat niet alles van een leien […]

De voorbije weken deelden we met u het onstaan en de ontwikkeling van ons nieuwe project over pop-up winkels (u vindt de drie vorige “updates” hier: # 1# 2# 3). U herinnert zich misschien nog dat niet alles van een leien dakje liep en dat we onderweg enkele kleine problemen moesten oplossen. Omdat wij uit onze fouten leren, leek het ons interessant om ze met u te delen…  

 

Auteursrechten vormen een hindernis

Geloof het of geloof het niet, maar alle regels naar de letter naleven is een echte rem op het goede verloop van de website. Wij houden erg rekening met de auteursrechten en besloten geen artikel te publiceren alvorens we van een merk de toelating kregen om zijn foto’s online te zetten. De eerste les is dat het niet altijd even eenvoudig is te weten tot wie men zich moet wenden om die foto’s te krijgen. De tweede les is dat het aantal antwoorden, zelfs al is er om toestemming gevraagd, ver onder de 100% ligt. De derde les is dat de tijd tussen vraag en antwoord als de grootste hindernis kan worden beschouwd voor een website die gaat over tijdelijke winkels, waarvan de levensduur noodzakelijkerwijze beperkt is en die vlug besproken moeten worden. Het gevolg is dat wij maar een beperkt aantal artikelen (ongeveer 20) hebben kunnen schrijven in elke taal, wat ver van voldoende is voor een informatieve website.

 

Internetsites: de antwoordtijd is cruciaal

Het andere probleem waarmee we kampen gaat over de reactietijd van de website, een probleem dat we ook al in 2013 hadden toen we de lay-out van de blog IntoTheMinds wijzigden. In 2013 lag de diepere oorzaak echter in de grootte van de afbeeldingen, die niet geoptimaliseerd waren voor een progressieve weergave. We hadden enkele weken werk om ze allemaal aan te passen naar een kleiner beeldformaat van 800×600 pixels. In onze zoektocht naar performantie hebben we toen overigens een goede tool gevonden, waarmee de verhouding tussen kwaliteit en geheugen kan worden geoptimaliseerd. Het gaat over de shareware JPEG mini die we u fel aanbevelen. Met onze nieuwe website kregen we een ander probleem, veroorzaakt door GoogleMap. Uit enkele snelheidstests (onder meer met GT Metrix) bleek dat de tijd van het inladen meerdere seconden in beslag nam, terwijl wij een laadtijd van minder dan een seconde beoogden. Mijn collega Betacowork Gilbert West was zo vriendelijk zijn kennis met ons te delen (waarvoor ik hem erg dankbaar ben) en ontdekte dat 60% van de laadtijd werd “opgebruikt” door de Googlekaart. En dat zou er niet beter op worden. Het probleem is dat de Googlekaart met de tijd steeds groter zal worden. Zoals in onze vorige artikelen uitgelegd, kozen wij voor Google Map for Business omdat met die tool meerdere layers per kaart kunnen beheerd worden en meer dan 100 interessante markeringen kunnen aangeduid worden (bij de gratis versie van Google Map was de limiet 100). Nu hebben we twee hoofdlayers: één (default) met alle pop-up winkels die momenteel open zijn; een andere met alle gesloten winkels. U begrijpt dat het aantal winkels op de tweede layer met de tijd alleen maar zal toenemen en dat de laadtijd er onder zal lijden.

Een fout in de lay-out: te grote afbeeldingen en te veel bovenaan

Een ander punt dat Gilbert aanhaalde was de grootte van de afbeeldingen bovenaan de pagina. Wij wilden absoluut mooie grote afbeeldingen weergeven om de echt speciale pop-up shops in het oog te laten springen. We hebben echter een fout gemaakt. Door dat te doen, vergaten we dat de Googlekaart de belangrijkste toegevoegde waarde van de website is en dat die nu te laag op de startpagina verschijnt. Bezoekers konden bij hun eerste bezoek deze geweldige tool dus niet gebruiken om de wereld te ontdekken. Gilbert stelde voor dat we een van de afbeeldingen bovenaan de pagina door een printscreen van de kaart zouden vervangen. Die zou dan leiden naar een pagina waar de echte interactieve kaart op fullscreen wordt weergegeven.

Zo sloegen wij twee vliegen met een klap door de kaart op de startpagina ‘’naar boven te brengen’ en de laadtijd met 60% te verminderen.

Top 3 van de te onthouden lessen

1.      Als u foto’s van derden gebruikt, zorg er dan zeker voor dat de tijd die nodig is omtoestemming voor reproductie te vragen niet het bestaan van de website zelf in het gedrang brengt

2.      De belangrijste performantie-indicator van uw volgende website moet de laadtijd zijn. Mik op een laadtijd van minder dan een seconde en denk niet dat een laadtijd van enkele seconden voor een websitepagina aanvaardbaar is.

3.      Plaats het belangrijkste deel van uw waardevoorstel bovenaan de startpagina.



Posted in Entrepreneuriat, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *