8 augustus 2014 449 woorden, 2 min. gelezen

Prijs van het beste marketingconcept voor The Kase

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Op het salon Franchise Expo in Parijs was een van de concepten die ons dadelijk opviel The Kase , een winkel gespecialiseerd in hoesjes voor tablets en smartphones. Het merk trok onze aandacht, niet door het product maar eerder door de […]

Op het salon Franchise Expo in Parijs was een van de concepten die ons dadelijk opviel The Kase , een winkel gespecialiseerd in hoesjes voor tablets en smartphones.

Het merk trok onze aandacht, niet door het product maar eerder door de klantervaring en de opstelling. Het is de enigste winkel die we op het salon zagen die iets anders dan haar product naar voren bracht, namelijk het fabricatieproces.

Een uniek toestel om het hoesje van uw gsm of tablet te personaliseren

De ster van de stand was inderdaad het toestel waarmee hoesjes kunnen worden gepersonaliseerd. Het gaat om een technologisch apparaat dat zestig procent van de bestellingen verwerkt. Dat is inderdaad het percentage klanten dat kiest voor een gepersonaliseerde hoes. Zoals u op de foto’s hieronder ziet, ziet het toestel er indrukwekkend uit, maar blijft het tegelijk aantrekkelijk in kleur en vorm. Het is een technisch toestel dat de klant niet afschrikt, en net dat vormt zijn aantrekkingskracht.

De oude oprichter van Pixmania vindt een nieuwe uitdaging

The Kase werd gelanceerd door Jean- Emile Rosenblum, de oprichter van Pixmania samen met zijn broer Steve. Pixmania werd in 2006 door Dixons overgenomen en zag haar inkomsten op drie jaar tijd spectaculair dalen van 897m € tot 424M € (tussen 2010 et 2013). Na die teleurstelling, die op moreel vlak sporen heeft nagelaten zoals uit de bittere woorden van J-E Rosenblum blijkt, vonden de twee broers een nieuwe ondernemersuitdaging en startten The Kase op. Ze kochten in augustus 2013 114 winkels van The Phone House over en J-E Rosenblum verklaarde publiekelijk zijn ambitie om vanaf maart 2014 125 winkels en verder tot in 2017 1500 winkels te openen.

Ik weet niet of hun ambitie zal uitkomen, maar het minste wat we kunnen zeggen is dat het wel een zeer snelle evolutie is. Het is misschien zinvol om een kleine berekening te maken om ons concreet te kunnen voorstellen wat de opening van 1500 winkels betekent. Om van nu tot 2017 (dus in ongeveer 200 weken) een netwerk van 1500 winkels te openen, moet je gemiddeld 7 winkels per week openen. Dat is één winkel per dag, zaterdag en zondag inbegrepen.

Een zeer (te?) agressieve marketingstrategie?

Ten eerste is het bij mijn weten nooit eerder gebeurd dat er zoveel winkels in zo’n korte tijdspanne worden geopend. Het is op zich al een ongelooflijke uitdaging. Als u een ander merk kent dat op zo’n snel openingsritme prat kan gaan, laat me het maar weten. Ten tweede heb ik twijfels over de rendabiliteit en de leefbaarheid van de onderneming. Binnen twee dagen krijgt u meer gedetailleerde uitleg in onze blog. De rekenmachines zullen warm lopen en ondernemers die met hun marktstudie en hun financieel plan bezig zijn, zullen er zeker wat in terugvinden om over na te denken.



Posted in Entrepreneuriat, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *