22 maart 2019 385 woorden, 2 min. gelezen

10753 views op Linkedin: hoeveel verkeer bracht dit naar onze website?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Ik sta op het punt om een mythe te doorbreken: populariteit op sociale media is niet de sleutel om veel verkeer naar uw website te krijgen. Zoals u wellicht weet, onderhoud ik al 12 jaar een blog en heb ik […]

Ik sta op het punt om een mythe te doorbreken: populariteit op sociale media is niet de sleutel om veel verkeer naar uw website te krijgen. Zoals u wellicht weet, onderhoud ik al 12 jaar een blog en heb ik tot nu toe ongeveer 3500 artikelen gepubliceerd. Sommige zijn kort, sommige langer, sommige echt heel lang (dat zou goed zijn voor SEO), maar als algemene regel probeer ik mijn lezers altijd zoveel mogelijk waarde aan te bieden in mijn berichten, ongeacht de lengte ervan. Vandaag wil ik u een waargebeurd verhaal vertellen dat me zonet overkwam met een artikel waarvan het succes me ontging. Aan het einde van dit artikel zal ik het effect van Linkedin op mijn websiteverkeer onthullen.

Duizenden views op enkele uren tijd

Op 8 maart jl. publiceerde ik een ultrakort artikel, een van de kortste die ik ooit heb gepubliceerd. Dit artikel bestond voornamelijk uit foto’s genomen met mijn oude smartphone en ik had eenvoudigweg in minder dan 200 woorden een creatief idee beschreven dat ik op de luchthaven van München had ontdekt. Ik plaatste dit artikel op Linkedin en opeens kreeg het een enorm aantal likes, commentaren en recensies. Ik nam de screenshot hieronder op 15 maart om 11 uur en zoals u ziet, was de Linkedin post al 10753 keer bekeken. Meteen mijn beste score tot nu toe op Linkedin.

Maar hoeveel van deze views resulteerden in een klik naar mijn website? Het antwoord daarop krijgt u een beetje verder in dit artikel.

Linkedin: wat is de conversie naar onze website?

Onderstaand screenschot nam ik uit Google Analytics en zoals u merkt, ging de populariteit van het artikel (gemeten in aantal bekeken pagina’s) snel omlaag: van 129 views op de eerste dag naar 49 op de tweede (dat was een zaterdag, de drukste dag van de week in termen van verkeer).

Door de bovenstaande cijfers per bron te herwerken, worden de resultaten veel interessanter.

In totaal ontving dit artikel 238 pageviews, waarvan 150 via Linkedin.
En nu is het tijd voor het moment van de waarheid. De 10753 “views” op Linkedin resulteerden uiteindelijk dus in 150 effectieve pageviews op onze website, wat overeenkomt met slechts 1,39%.

De volgende keer dat een van uw berichten op Linkedin een paar duizend views verzamelt, blijf bescheiden en besef dat 98,61% van de mensen die uw bericht hebben gezien niet echt met uw inhoud bezig zijn geweest.Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *