Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu in !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Mijn blog is 221.000€ waard: lees hier hoe ik zover ben geraakt

Verdien tot 50€ door deel te nemen aan een van onze betaalde marktonderzoeken.

Schrijf u nu in !

Naast de voorstellen voor gastblogging die ik bijna elke dag ontvang, krijg ik ook aanbiedingen van agentschappen die aanbieden om hen te betalen om voor mij te schrijven. Ridigio, een van hen, nam enkele maanden geleden contact met mij op om zijn diensten aan te bieden. Na een boeiend gesprek met een van hun vertegenwoordigers realiseerde ik me de waarde van mijn blog: ongeveer 221 000 €.

De berekening is vrij eenvoudig. Het laagste tarief van Ridigio bedraagt 85 € per artikel. In 8 jaar tijd heb ik meer dan 2600 artikelen geschreven: 2600 x 85 € = 221 000 €. Ik begon in het Frans, voegde 5 jaar geleden Engels toe en 3 jaar geleden tenslotte Nederlands. De toevoeging van verschillende talen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van de blog en de relevantie ervan voor zoekmachines, wat weerspiegeld wordt in de resultaten, ieder jaar opnieuw.

Mijn reflectie na al die jaren van solitair schrijven is eenvoudig. Het geld dat ik bespaarde door zelf te schrijven, is slechts een secundair aspect. De echte toegevoegde waarde is vooral wat ik heb geleerd door mezelf op te leggen om te schrijven, door deze discipline (Frans) jarenlang te blijven volhouden. Geld kon nooit mijn motivatie zijn, omdat ik me niet bewust was van de waarde van een blog voordat Ridigio contact met me opnam. Het delen van mijn kennis en gedachten met anderen en gelezen worden, waren mijn enige twee motivaties en mijn grootste beloning is om het blogpubliek te zien groeien ondanks zijn niche-positionering.

Ik zeg niet dat ik niet zou hebben toegegeven aan het gemak als het tarief per artikel 10 € zou zijn geweest. Maar voor 85 € schrijf ik liever zelf 20 minuten.

Dit stelde me tijdens 8 jaar bloggen in staat om mijn stijl en schrijfgewoonten (Frans) te ontwikkelen.

Als je ook interesse hebt in bloggen, hier is mijn advies:

 

Wees echt

Probeer niet altijd een zo groot mogelijke consensus te bereiken. Zich differentiëren is essentieel, een bepaalde toon hebben is cruciaal om de loyaliteit van uw lezerspubliek te ontwikkelen. Wees niet beschaamd om duidelijke meningen te geven. Ze maken integraal deel uit van uw professioneel imago.

 

Blijf niet oppervlakkig

De meeste artikelen die ik las op het internet zijn niet interessant. Om concreet te zijn, 95% van wat online wordt gezet is niet de moeite waard lezen. Goede artikelen zijn zeldzaam en hebben gemeen dat ze dieper gaan dan de oppervlakte van een onderwerp en een alternatieve lezing ervan bieden.

 

Lezen, leren, schrijven

Dit is mijn schrijfroutine. Als ik iets interessants lees, begin ik direct met het verwerken van de informatie, parallellen te maken en erover te schrijven. Bekijk bijvoorbeeld mijn artikel over Walmart artikel van vorige week. Het bedrijfsidee van Walmart sprak mij aan en ik maakte dadelijk een parallel met een soortgelijk concept van DHL, Amazon en Audi, waarover ik enkele jaren geleden een artikel schreef. Voor een middelmatige journalist is het moeilijk om een parallel te trekken tussen dergelijke verre gebeurtenissen.

 

Doe het graag

Dat is misschien wel de belangrijkste factor van allemaal. Uw gedachten op papier zetten zou plezierig moeten zijn (dat evolueert samen met uw lezersaantallen). Als schrijven u hoofdpijn bezorgt, is het beter om niet ermee te beginnen, want uw blog een weerspiegeling zijn van uw beproeving.

Afbeelding: Shutterstock

Tags:

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *