Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Marktonderzoek SIAL 2018: co-branding met luxemerken

Naast de nieuwe producten die we op het voedingssalon SIAL 2018 ontdekten, zagen we ook een aantal originele samenwerkingsverbanden tussen merken. Dit wordt co-branding genoemd. In dit artikel presenteren we in het kort 3 interessante voorbeelden die een standaard product tot een verzamelobject of zelfs luxe-object omvormen. Olijfolie is bijzonder geschikt voor dit soort oefeningen, zoals we kunnen zien aan de hand van 2 voorbeelden van Galateo & Friends en Di Martino Pastificio.

Galateo & Friends

Galateo & Friends biedt een lijn olijfolie in zeer hoogwaardige flessen. De lijn “Les signatures” werkt op dezelfde manier als de marketing van Château Mouton-Rothschild: elk jaar wordt de fles ondertekend door een andere kunstenaar of is ze het resultaat van een andere samenwerking. De flessen gesigneerd door de ontwerper Carlo Volpi zijn verkrijgbaar in 4 verschillende versies in een doos. Nog uitzonderlijker is de “Crystal” fles gemaakt in samenwerking met met Swarovski.

Di Martino en Dolce&Gabbana

Een andere opmerkelijke samenwerking is die van het eeuwenoude bedrijf Di Martino, gespecialiseerd in ambachtelijke pasta, met Dolce & Gabbana.
In september 2017 werd de basis gelegd voor deze samenwerking toen Dolce & Gabbana op zoek was naar een partner om “Made in Italy” te promoten. Na een succesvolle eerste samenwerking met Smeg kozen Domenico Dolce en Stefano Gabbana voor het bedrijf Di Martino, dat al toonaangevend was voor Made in Italy door uitsluitend Italiaans meel te gebruiken.
Het Italiaanse sterrenpaar nam de verpakking van Di Martino over om de Napolitaanse traditie te vieren en twee verschillende producten aan te bieden:

  • pasta van meer dan 50 cm lang (een klassieke Di Martin- pasta) verkocht in D&G-verpakking (1 kg voor € 7 tot 10)
  • een metalen doos voor verzamelaars (3000-4000 geproduceerde exemplaren) met 3 verpakkingen van 500 g pasta en een D&G-schort (verkoopprijs: € 120)

Giuseppe Di Martino presenteert met trots het product van de samenwerking
met Dolce & Gabbana

Tot slot

Deze voorbeelden van co-branding zijn natuurlijk vrij uniek en gaan verder dan het strikte kader van de voedingsmarkt. Dit zijn meer verzamelobjecten dan echte voedingsproducten. De markt voor dit type product is specifiek, omdat naar verkopers in Rusland, Azië en het Midden-Oosten moet worden gezocht.

Tags: , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *