15 oktober 2021 772 woorden, 4 min. gelezen Laatste update : 15 maart 2022

Lego store New York: personalisatie en fygitale ervaring zijn op de afspraak

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
De Lego Store op 5th Avenue in New York was de retailsensatie van de zomer van 2021. Ze opende op 24 juni 2021 aan de voet van het Rockefeller Center. Het is niet de eerste Lego winkel (zie bijvoorbeeld ons […]

De Lego Store op 5th Avenue in New York was de retailsensatie van de zomer van 2021. Ze opende op 24 juni 2021 aan de voet van het Rockefeller Center. Het is niet de eerste Lego winkel (zie bijvoorbeeld ons artikel over die in Londen) maar het is zonder twijfel de meest “ervaringsgerichte“.

Ze bevat ook een aantal nieuwe elementen die het gemiddelde mandje zullen verhogen en de kassa van Lego verder zullen doen rinkelen.

Volg ons voor een duik in de nieuwe Lego flagshipstore met onze reporter ter plaatse, Olivier Delangre, CEO van Amoobi.


Monumentaal en naar het beeld van New York (en de VS)

Tree Of Discovery Lego Store New-York

Het meest monumentale wapenfeit in de Lego-winkel in New York is de “Tree of Discovery”. Ze bestaat uit 880.000 blokjes!

Elke Lego-winkel vertrouwt op reusachtige creaties om indruk te maken op de bezoeker. De “Tree of Discovery” (880.000 blokjes) is bijzonder indrukwekkend.

Deze reusachtige creaties worden meestal zo aangepast dat ze zo goed mogelijk passen bij de locatie van de Legowinkel. De Tower Bridge in Londen en de Arc de Triomphe in Parijs zijn daar voorbeelden van. De Lego-winkel in New York is geen uitzondering op de regel, met het Vrijheidsbeeld (waarvan de bouwdozen als souvenir dienen), een reusachtige gele taxi waar je in kunt klimmen, het Empire State Building en tal van andere (de reproductie van Times Square in Lego-steentjes is bijzonder indrukwekkend).

ELes 1: producten zo veel mogelijk aanpassen aan de directe omgeving


Les 2: het profiel van de klanten begrijpen (in dit geval toeristen) om hen te verkopen wat zij willen (souvenirs)Workshops gepersonaliseerde Lego

Lego store new york

De aanpassingsstudio van Lego is een van de interessantste delen van de flagshipstore in New York.

De Lego-winkel in New York breidt ook het aantal aanpassingsworkshops uit. Het proces is een klassieker in zijn soort (het is ook te vinden in de flagship stores van Nike of bij American Eagle, bijvoorbeeld), maar hier neemt het een ongekende schaal aan.

U vindt er de “customisation studio” die 2 nieuwe ervaringen omvat: enerzijds een “mozaïek”-workshop waar u een foto van uzelf kunt nemen en deze kunt omzetten in een “korrelige” versie van uzelf op basis van Lego-steentjes; anderzijds een
minifigurenfabriek waar u niet alleen bestaande stukken in elkaar kunt zetten maar een Lego-figuur op maat kunt creëren en laten maken.

Les 3: personaliseer de ervaring zodat de klant zich “speciaal” voelt en zich (figuurlijk en letterlijk) eigenaar kan voelen van het product

Enseignement n°3 : personnaliser l’expérience pour que le client se sente “spécial” et puisse s’approprier (au sens figuré et littéral) le produit

Een fygitale ervaring

Lego store new york

De ervaring van de Legowinkel in New York wordt fygitaal gemaakt dankzij talrijke aanraakschermen maar ook dankzij het “laboratorium” (Brick Lab), dat een virtuele ervaring mogelijk maakt.

De fygitale ervaring begint zodra je de winkel binnenkomt met een touch screen voor volwassenen (die welkom zijn om dat te doen … want zij zijn degenen die aan het eind van het bezoek hun portemonnee tevoorschijn moeten halen ? ).

Je kunt ook de uitdrukking van het personage bepalen dankzij een interactief scherm dat je eigen gezichtsuitdrukkingen reproduceert. Het Lego Brick Lab is de ultieme fygitale ervaring bij Lego omdat het een echt element (uw Lego-creatie die u kunt scannen) omzet in een virtueel element dat u kunt animeren op touchscreens. Het effect is absoluut verbluffend. Bekijk onderstaande video om hier een goed beeld van te krijgen.

 

Olivier Delangre AmoobiDe mening van Olivier Delangre, CEO van Amoobi

Ik ben een van die volwassenen die zich van tijd tot tijd ontspant door een legomodel voor volwassenen in elkaar te zetten. Dus een bezoek aan hun flagshipstore was een must voor mij. Ik werd onmiddellijk getroffen door de aanwezigheid van volwassen modellen (Schepper, technisch, architect) bij de ingang. Een bewijs, als dat nog nodig was, dat Lego niet alleen kinderen als klant heeft! Op de benedenverdieping staan ook verschillende reusachtige Legomodellen, zoals de levensgrote taxi of verschillende iconische monumenten van New York. Zeer indrukwekkend.

De meest interessante winkelinspiratie is te vinden op de tweede verdieping. Er worden verschillende aanpassingsproeven aangeboden. Je kunt je eigen personage creëren (waarvan sommige elementen voor je ogen worden gebouwd) of een Lego-mozaïek maken op basis van je foto. Lego zet alles op alles voor een unieke ervaring die een zeer positieve herinnering zal nalaten aan het merk Lego. Ook al hebben niet alle merken de goodwill van Lego, toch is het een bron van inspiratie voor alle merken om te herdefiniëren hoe zij een unieke band met hun bestaande en toekomstige klanten kunnen creëren.

 Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *