3 augustus 2016 233 woorden, 1 min. gelezen

Londen: Nike innoveert om de Air Max 1 in de schijnwerpers te plaatsen

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Tijdens een «winkelreis» in Londen (het soort marketingreis die ik regelmatig organiseer om nieuwigheden in de verkoop te ontdekken; allemaal te zien op deze kaart) zag ik een interessante innovatie in de Niketown in Oxford Street. Niketown in Londen lijkt […]

Tijdens een «winkelreis» in Londen (het soort marketingreis die ik regelmatig organiseer om nieuwigheden in de verkoop te ontdekken; allemaal te zien op deze kaart) zag ik een interessante innovatie in de Niketown in Oxford Street.

Niketown in Londen lijkt erg op de flagship winkel in New York. Elke verdieping van de winkel is aan een andere sport gewijd en is een echt “universum” met een mix aan producten en categorieën. Zo vindt u in de “loop”-afdeling alle kleding, schoenen, maar ook andere accessoires en toestellen om u te testen, uw voetafdruk te nemen, enz. De winkel in Londen heeft zelfs een hardloopclub!

De Niketown hardloopclub in Londen

Ongeveer in het midden van het gebouw (op de derde verdieping) bevindt er zich een glazen ruimte met de lentecollectie 2017. Daar zag ik een innoverende showcase met een paar “historische” basketbalschoenen: de Nike Air Max 1.

De tentoonstellingsruimte met de lentecollectie 2017

De showcase die de Air Max 1 in de schijnwerpers plaatst

Het paar schoenen waar het over gaat zat in een doos waarvan de voorzijde, transparant, leven kreeg dankzij de digitale animatie die met de schoen interageerde. Hieronder ziet u een video die ik nam.

Het resultaat is echt prachtig en deed me denken aan een gelijkaardige showcase in de winkel Hublot op de Place Vendôme in Parijs. Volg de link en u kunt u zelf ervan vergewissen.

 Posted in Innovation, Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *