19 april 2018 379 woorden, 2 min. gelezen

American Eagle: unieke jeans en klantervaring

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Hoe creëer je een unieke klantervaring en onderscheid je van de concurrentie? Dit is een terugkerend onderwerp op deze blog (zie bijvoorbeeld onze analyse van de klantervaring van Sonos en die van Flying Tiger). Vandaag analyseren we de klantervaring in […]

Hoe creëer je een unieke klantervaring en onderscheid je van de concurrentie? Dit is een terugkerend onderwerp op deze blog (zie bijvoorbeeld onze analyse van de klantervaring van Sonos en die van Flying Tiger).
Vandaag analyseren we de klantervaring in de winkel van een Amerikaans jeansmerk: American Eagle.

Maak je spijkerbroek uniek en leef een onderscheidende klantervaring

Het concept van American Eagle (Engels) is om van elk paar jeans een uniek object te maken, net zo uniek als degene die het draagt. Daarom biedt het merk een reeks van diensten in de winkel aan om uw product direct te personaliseren op het moment van aankoop.
Deze diensten zijn beschikbaar in de winkels in de vorm van “personalisatie-stations” waarmee u uw jeans kunt aanpassen aan uw smaak.
De winkelervaring is daarom rijker dan in een normale winkel waar differentiatie meestal plaatsvindt via de verkoopervaring en de kwaliteit van de dienstverlening. In het geval van American Eagle wordt de klant een deel van de ervaring en, zoals u zich kunt voorstellen, kan de tijd die u in de winkel doorbrengt aanzienlijk langer zijn dan in een traditioneel verkooppunt.

Verander de kleur van je jeans

Het begint allemaal met de kleur van je jeans. Aan de achterkant van de winkel vindt de klant een “muur” van wasmachines van respectabele grootte (ze zien er heel erg uit als industriële machines). Daar kan je je nieuwe jeans (on)wassen en een unieke tint geven.
American Eagle jeans worden natuurlijk al in de fabriek verwerkt en worden daarom al “gepatineerd” verkocht omdat dit voldoet aan de verwachtingen van hippe consumenten.

Personalisatie-atelier

Het personalisatie-atelier is waarschijnlijk het meest zichtbare onderdeel van de winkel. Het bevindt zich in het midden van de winkel, in het achterste gedeelte, en ziet er bijna hetzelfde uit als het personalisatie-atelier dat je zou kunnen vinden in een Nike flagship store. (zie afbeelding hieronder).
In dit stadium van het proces kunt u de accessoires (knopen, badges, enz.) die uw kledingstuk zullen versieren, wijzigen.

Schildersatelier

Op de dag dat we de winkel van American Eagle op Union Square bezochten, konden klanten zelfs hun jeans schilderen. Aan de ingang van de winkel werd een klein “schildersatelier” geïnstalleerd (zie foto’s hieronder), waar de klanten met speciale verven een persoonlijk tintje konden geven.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *