2 maart 2018 184 woorden, 1 min. gelezen

Kleinhandel : zo zorgt Lego ervoor dat u nog meer geld uitgeeft

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Tot een paar jaar geleden werden de winsten van supermarkten hoger dankzij aankopen aan de kassa: kauwgom, snoep en andere goedkope en verleidelijke zoetigheden… Winkeliers waren verbaasd dat deze verkopen de laatste jaren zo sterk daalden. Het was de schuld […]

Tot een paar jaar geleden werden de winsten van supermarkten hoger dankzij aankopen aan de kassa: kauwgom, snoep en andere goedkope en verleidelijke zoetigheden… Winkeliers waren verbaasd dat deze verkopen de laatste jaren zo sterk daalden. Het was de schuld van de smartphones waarnaar klanten keken terwijl ze aan de kassa stonden in plaats van te worden verleid door de gebruikelijke kleine voorwerpen. Impulsief koopgedrag werd dus het kind van de rekening.

De Legowinkel in Londen heeft een manier gevonden om in de tegenaanval te gaan. Alvorens bij de kassa aan te komen, wordt de klant verplicht een weg te volgen die loopt via slagbomen, die tegelijk kleine rekken met Legodoosjes zijn om de mensen te verleiden. Er valt niets te vrezen van de kant van de smartphone. Ouders mogen ze wel gebruiken, maar de Legodoosjes staan op ooghoogte van de kinderen.

Of er nu een wachtrij is of niet, de ouders worden gedwongen om een zeer gevaarlijk pad van 20 meter te volgen, daarbij ingesloten door meerdere kleine voorwerpen van het Deense merk binnen handbereik van de kinderen… en de portemonnee van hun ouders.Posted in Marketing.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *