De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Klantervaring: een winkel met maskers die echter dan echt zijn

Share This Post On

Bij ons laatste marketingonderzoek in Berlijn bezochten wij een fascinerende winkel, die zopas was verhuisd naar een gebouw van drie verdiepingen: Maskworld.

Wij waren vol ongeduld om deze winkel, niet ver van de Alexanderplatz, te betreden omdat ze bij onze vorige reizen nog in aanbouw was. Nu ze eindelijk haar deuren had geopend, was het tijd om op ontdekkingstocht te gaan.

Het concept

Het marketingconcept is heel eenvoudig. Maskworld is een winkel met carnavalaccessoires en richt zich vooral op de verkoop van siliconenmaskers. Dat is niet uniek op zich; er zijn inderdaad veel winkels met vermommingen en het is helemaal niet iets typisch voor Berlijn, noch minder van Duitsland.

Maar wat wel interessant is, is het scenario van deze winkel, de wijze waarop de maskers in beeld zijn gebracht. Kijk naar de foto’s hieronder en u begrijpt meteen wat we bedoelen.

De kwaliteit van de maskers is eveneens verbazingwekkend: u vindt hier niet die typische maskers voor kinderen, maar wel siliconenmaskers die er echter dan echt uitzien.

De marketingstrategie

We twijfelden een beetje over de leefbaarheid van zo’n onderneming. Uiteindelijk is het een risicovolle marketingstrategie om zich maar naar één enkel product te richten (meer informatie over de marketingstrategie van monoproducten vindt u hier). We hebben echter informatie over Maskworld ingewonnen en ontdekt dat het bedrijf al bestaat sinds 1999. Als een onderneming 15 jaar na openingsdatum nog altijd bestaat, kunnen we er redelijkerwijze van uitgaan dat er een voldoende vraag naar is op de markt. Eigenlijk kan de Duitse passie voor carnaval een van de verklaringen zijn voor het voortbestaan van deze winkel (een andere mogelijke verklaring is dat Maskworld ook een online winkel heeft met een nog groter gamma van producten).

Tags: , ,

Author: Pierre-Nicolas Schwab

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *